GuidePedia

0

Ρωσική πρεσβεία σε Πάιατ: «Οι ΗΠΑ υπονομεύουν την ενότητα της Ορθοδοξίας»

Άγρια σύγκρουση επί ελληνικού εδάφους έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ. Μια μόλις ημέρα μετά τις σκληρές δηλώσεις του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κατά τη ρωσικής παρεμβατικότητας σε εκκλησιαστικά ζητήματα, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα με αναρτήσεις της σε twitter και facebbok, σηκώνει το γάντι κατηγορώντας την αμερικανική πρεσβεία για αλαζονεία και ερασιτεχνισμό.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ κατηγόρησε τις Η.Π.Α. για διχοτόμηση του Ορθόδοξου κόσμου .

Την απάντηση έδωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι η Ρωσία «χρησιμοποιεί τη θρησκεία για να υπονομεύσει τη δημοκρατία».

Η ομιλία του διπλωμάτη σε συνέδριο για τη θρησκευτική διπλωματία στην Αθήνα περιελάμβανε πολύ σημαντικές αναφορές:

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί τη θρησκεία ως μέρος της υβριδικής στρατηγικής πολέμου, ως εργαλείο για την επίτευξη πολιτικών στόχων και διάδοσης ψεύτικων ιστοριών«, δήλωσε ο Payette, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «εξέφρασαν πολύ σαφώς τη στήριξή τους στο δικαίωμα του ουκρανικού λαού να καθορίσει εκείνος πώς θα προσευχηθεί«.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

«Εκπλήττει η ευκολία με την οποία οι Αμερικανοί διπλωμάτες τοποθετούνται για το λεπτό και περίπλοκο αυτό ζήτημα που έχει διχάσει ακόμα και τους κληρικούς και διακεκριμένους θεολόγους» γράφει στην είσημη σελίδα στο twitter η ρωσική πρεσβεία και συνεχίζει:

«Τέτοια αλαζονική (όπως συνήθως), επιφανειακή, ερασιτεχνική αντιμετώπισή του αποκαλύπτει την κερδοσκοπική προσέγγιση της Ουάσιγκτον που περιφρονεί, εκ των πραγμάτων, την ενότητα της Ορθοδοξίας και συνειδητά την υπονομεύει. Οι ΗΠΑ δεν διστάζουν να παρεμβαίνουν στις εκκλησιαστικές πτυχές του θέματος, εργαλειοποιώντας τη θρησκεία, ενώ ακόμα και η ίδια Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει: «Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

«Αντί γελοίων κατηγοριών περί της «ρωσικής υβριδικής απειλής», οι Αμερικανοί αξιωματούχοι καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα, όπως η εξάλειψη των τραγικών συνεπειών για την ευρωπαϊκή ήπειρο από την αποσταθεροποιητική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και αλλού» απάντησε η ρωσική πρεσβεία.

Είναι η πρώτη φορά που οι δυο διπλωματικές αποστολές στην Ελλάδα έρχονται σε τόσο σκληρή δημόσια σύγκρουση από την ημέρα που ξεκίνησε η υπόθεση του ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος.

Αντί γελοίων κατηγοριών περί της «ρωσικής υβριδικής απειλής», οι Αμερικανοί αξιωματούχοι καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα, όπως η εξάλειψη των τραγικών συνεπειών για την ευρωπαϊκή ήπειρο από την αποσταθεροποιητική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και αλλού.
See Rus Embassy, Greece's other Tweets

Russian Embassy in Greece
21 ώρες πριν
Οι τελευταίες απροκάλυπτες παρεμβάσεις Αμερικανών αξιωματούχων στα θέματα που απασχολούν έντονα τις ορθόδοξες εκκλησίες επιβεβαιώνουν πλήρως τη δήλωση του Ρώσου ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόβ για το ρόλο της Ουάσιγκτον στην παραχώρηση αυτοκεφαλίας στους Ουκρανούς σχισματικούς και τις προσπάθειες των ΗΠΑ να προωθούν περαιτέρω ρήγμα στην παγκόσμια Ορθοδοξία.
Εκπλήττει η ευκολία με την οποία οι Αμερικανοί διπλωμάτες τοποθετούνται για το λεπτό και περίπλοκο αυτό ζήτημα που έχει διχάσει ακόμα και ...
Δείτε περισσότερα

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top