GuidePedia

0

Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στην Βόρεια Συρία μετά τις πληροφορίες εγκαθίδρυσης ρωσικής No Fly Zone στην Βόρεια Συρία, σύμφωνα με αραβικά και κουρδικά ΜΜΕ, ενώ αναμένουμε επιβεβαίωση και από ρωσικές επίσημες πηγές.

Η ζώνη αυτή θα αποτρέψει την δράση των τουρκικών αεροσκαφών και αυτά θα χάσουν το πλεονέκτημα που είχαν μέχρι τώρα.

Πηγές στα κοινωνικά δίκτυα ομιλούν για «αυριανή συριακή επίθεση η οποία θα ξεκινήσει ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις και τους ισλαμιστές τρομοκράτες που τους συνοδεύουν», στην οποία αναμένουμε να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη της ρωσικής No-Fly Zone. Πρόκειται για μία σοβαρότατη εξέλιξη που θα εμπλέξει πολλούς σε μια στενή λωρίδα γης στην Βόρεια Συρία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε χθες όλους τους ξένους στρατιωτικούς να εγκαταλείψουν τη Συρία, δηλώνοντας σύμφωνα με το Reuters ότι: «Όποιος είναι παράνομα στην επικράτεια οποιουδήποτε κράτους, στην προκειμένη περίπτωση της Συρίας, πρέπει να εγκαταλείψει αυτό το έδαφος αμέσως».

Γνωρίζουμε ότι ο Πούτιν μιλούσε μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία, όχι για τους συμμάχους του, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Την ίδια περίοδο έχουμε χιλιάδες εξαγριωμένους Άραβες της περιοχής να κινούνται κατά των Τούρκων Οθωμανών, όπως τους ονομάζουν, οι οποίοι πατάνε πόδι στην περιοχή μετά από 100 και πλέον χρόνια.



Οι πρεσβύτεροι των αραβικών φυλών στο συριακό Κουρδιστάν, ανακοίνωσαν γενική επιστράτευση για να αντιμετωπίσουν την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση και την προθυμία τους να παράσχουν για αυτόν τον λόγο 50.000 μαχητές.

Για αυτό ετοιμάζουν και την Ταξιαρχία Ισκενντέν η οποία αποτελεί την παραφθορά του ονόματος του Μέγα Αλέξανδρου, ο οποίος μετά από χιλιάδες χρόνια καθοδηγεί τις καρδιές των Αράβων και πολλών άλλων κατοίκων της περιοχής, κατά των δολοφόνων όπως ο ISIS, αλλά και των τυράννων τύπου Ερντογάν.

«Εμείς, οι ηγέτες των φυλών της περιοχής, δηλώνουμε ότι είμαστε ενωμένοι πίσω από τους γιους μας στις δυνάμεις του SDF, τη μόνη δύναμη που πολέμησε και απελευθέρωσε κάθε μέτρο εδάφους από το βδέλυγμα και τη βαρβαρότητα της τρομοκρατίας χύνοντας πολύ αίμα», ανέφερε ανακοίνωση που εκδόθηκε από Άραβες πρεσβυτέρους των φυλών της περιοχής.

«Σήμερα, ο SDF στέκεται μπροστά στην βάρβαρη οθωμανική κατοχή, από την οποία έχουμε υποφέρει λόγω της δράσης των μισθοφόρων τους που λεηλατούν το συριακό λαό, ενώ αυτοί οι ίδιοι αυτοί μισθοφόροι έπαιξαν ρόλο σε όλες τις προηγούμενες τρομοκρατικές παρατάξεις όπως ο ISIS, κάτω από πολλά ονόματα.

Εμείς ως σεΐχηδες και πρεσβύτεροι των αραβικών φυλών στα βόρεια και ανατολικά της Συρίας είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε σχεδόν 50.000 πάνοπλους μαχητές από τις αραβικές φυλές στη βόρεια και ανατολική Συρία, για να συμμετάσχουν κάτω από το έμβλημα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, με σκοπό να αντιμετωπίσουν τον βάρβαρο οθωμανό κατακτητή και τους μισθοφόρους του», συνέχισε η ίδια δήλωση.

«Δεδομένου ότι τώρα έχουμε δύο εκατομμύρια εκτοπισμένους ανθρώπους και έως τώρα ζούσαμε με ασφάλεια και ειρήνη στις περιοχές μας, δηλώνουμε στον Ερντογάν ότι η οθωμανική κατοχή που προσπαθεί ξανά να επιβάλει έχει αδύναμο επιχείρημα την μεταφορά των εκτοπισμένων αδερφών μας που ζουν στην Τουρκία. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας διδάξει τα έθιμα και τις παραδόσεις μας», ανέφεραν οι ηγέτες των αραβικών φυλών.

Η ανακοίνωση τους απαίτησε «την ανάθεση της γενικής εξουσίας στις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις SDF για να απελευθερώσουν κάθε μέτρο του εδάφους της πατρίδας από τον οθωμανό κατακτητή από την Αφρίν έως οπουδήποτε υπάρχει Τούρκος στρατιώτης».

Η ανακοίνωση τελειώνει αναφέροντας ότι «τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα ο Σύνδεσμος των Αραβικών Κρατών, οφείλουν να διαδραματίσουν τον ηθικό και ανθρωπιστικό τους ρόλο, για την αποτροπή αυτής της βάρβαρης επιθετικότητας εναντίον της γης και των ανθρώπων μας από τους Οθωμανούς Τούρκους».



Εντωταξύ οι Κούρδοι μαχητές οπισθοχώρησαν από την αρχή στην τουρκική επίθεση, κινούμενοι επίτηδες προς τα πίσω, για να προσελκύσουν τους Τούρκους στην ενδοχώρα με σαφή σκοπό να τους υπερφαλαγγίσουν στην συνέχεια και να τους χτυπήσουν στα μετόπισθεν περικυκλώνοντας τους.

Αυτό ακριβώς είναι και το σενάριο που θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα κατά πάσα πιθανότητα κατά των τουρκικών δυνάμεων στην Β.Συρία, εκτός και αν έχουμε άμεση παρέμβαση των Ρώσων που ελέγχουν την χώρα αυτή μετά την απόσυρση των ΗΠΑ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top