GuidePedia

0

    Βαθυπράσινο χρώμα: περιοχές με κουρδική πλειοψηφία στη Β.Α. Συρία

Moon of Alabama - 24 Οκτωβρίου 2019
Όταν ο πρόεδρος Trump αγνόησε τις κακές συμβουλές, επέτρεψε πρόοδο στη Συρία . Δυστυχώς, ο Trump επιστρέφει και ακούει πάλι τις κακές συμβουλές που του δίνουν κάποιοι από το State Department :

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι θέλει να «τελειώσει τους αμέτρητους πολέμους». Όμως, τα γεράκια αντι-Ιράν και αντι-Ρωσιά στην ομάδα εθνικής ασφαλείας του σχεδιάζουν να γλιστρήσουν σε μια μακρά στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη νοτιοανατολική Συρία. Και τα σχέδιά τους μπορεί να τα δούλευαν για πολύ καιρό.
Με τις δυνάμεις των ΗΠΑ να ανοίγουν τις πύλες για να αναλάβει η Τουρκία τη βορειοανατολική Συρία, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump καταρτίζουν τώρα σχέδια για τη διατήρηση αρκετών εκατοντάδων αμερικανικών στρατευμάτων μαζί με αραβικές ομάδες ανταρτών στην πλούσια σε πετρέλαιο νοτιοανατολική χώρα. Ο Trump είπε ότι «έχουμε εξασφαλίσει το πετρέλαιο». Και οι διπλωμάτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν για ένα τέτοιο σχέδιο.

Η National Interest έχει μάθει ότι η ομάδα αντι-ISIS της κυβέρνησης Trump, υπό την ηγεσία του πρεσβευτή James Jeffrey, έχει επιδείξει εδώ και αρκετό καιρό την ιδέα μιας αντί-ιρανικής παρουσίας στο Deir ez-Zor.

"Κάθε μέρα, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ υπήρξε πολύ ισχυρός ενάντια στον Σύρο δεσπότη Άσσαντ", δήλωσε ο Omar Abu Layla, Διευθύνων Σύμβουλος της Deirezzor24 , ο οποίος δήλωσε ότι είδε αμερικανικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη F-35 να αυξάνουν την παρουσία τους κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν δυνάμεων στην περιοχή.

Ο Abu Layla είπε στη National Interest ότι μίλησε με την ομάδα του Jeffrey πριν από τρεις ή τέσσερις μήνες. Ισχυρίστηκε: "Υποσχέθηκαν, « δεν θα φύγουμε από τη Συρία προτού να εκτοξεύσουμε το Ιράν από τη Συρία ». "Δεν θα εγκαταλείψουν την επαρχία μας εύκολα."

Ενώ ο Τζέιμς Τζέφρεϊ πιέζει τα αντί-ιρανικά ανόητα όνειρα του Τραμπ να κερδίσει ένα βραβείο Νόμπελ Ειρήνης διευκολύνοντας μια συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και των Κούρδων:

Στην διαβόητη "μη-διπλωματική" επιστολή προς τον Ερντογάν πριν από λίγες ημέρες, ο Τράμπ είχε εκφράσει μια τολμηρή ιδέα ότι ο στρατηγός Μαζλούμ θα μπορούσε να ήταν ένας πιθανός διαπραγματευτής με τον Ερντογάν. Για να παραθέσω τον Trump, "ο στρατηγός Μαζλούμ είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μαζί σας (Ερντογάν) και είναι πρόθυμος να κάνει παραχωρήσεις που δεν θα είχαν κάνει ποτέ στο παρελθόν. Επισυνάπτω εμπιστευτικά ένα αντίγραφο της επιστολής του προς εμένα που μόλις έλαβα".



Ωστόσο, ο στρατηγός Μαζλούμ είναι ο πιο καταζητούμενος τρομοκράτης της Τουρκίας που εργάστηκε στις τάξεις του αυτονομιστικού PKK για σχεδόν 3 δεκαετίες και πρέπει να προσθέσουμε μερικές τελείες σε αυτό το σημείο. ... Ο στρατηγός Μαζλούμ είναι πιθανό να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον σύντομα, έτσι και ο Ερντογάν. Ο Τράμπ προωθεί την κουρδική συμφιλίωση με την Τουρκία. Οι τελευταίες δεκαπενθήμερες εξελίξεις στο διπλωματικό μέτωπο έχουν απομακρύνει τη μεγαλύτερη πηγή έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας - τη συμμαχία των ΗΠΑ με το YPG και την παρουσία Κούρδων μαχητών κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία.Όταν κάποιος συνδυάζει τις δύο υποθέσεις, μπορεί κανείς να καταλάβει το σκεπτικό πίσω από αυτό το αλλόκοτο τουΐντ:

Donald J. Trump - @realDonaldTrump - 17:48 UTC · Οκτ 24, 2019
Μου άρεσε πραγματικά η συνομιλία μου με τον στρατηγό @MazloumAbdi. Εκτιμά τα όσα κάναμε και εκτιμώ τι έχουν κάνει οι Κούρδοι. Ίσως ήρθε η ώρα οι Κούρδοι να αρχίσουν να κατευθύνονται προς την Περιοχή του Πετρελαίου!

Οι Κούρδοι ζουν στο βόρειο τμήμα της ανατολικής Συρίας. Τα κοιτάσματα πετρελαίου βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα του κυβερνείου του Deir Ezzor, 300 χιλιόμετρα νότια των κουρδικών περιοχών. Τα κοιτάσματα πετρελαίου βρίσκονται σε μια περιοχή που έχει 100% αραβικό πληθυσμό και οι Κούρδοι γενικά δεν είναι ευπρόσδεκτοι εκεί. Αλλά οι ΗΠΑ δεν θέλουν να στείλουν αρκετά στρατεύματα για να καταλάβουν τα κοιτάσματα πετρελαίου. Χρειάζονται μια δύναμη δι’ αντιπροσώπευσης που μπορούν να εμπιστευτούν.

Εάν οι ΗΠΑ προσπαθήσουν να καταλάβουν την περιοχή πετρελαϊκών κοιτασμάτων με τη βοήθεια μιας κουρδικής πολιτοφυλακής, οι ντόπιοι Άραβες θα (επανα-) μετατραπούν αμέσως σε ISIS και θα πολεμήσουν τους κατακτητές της γης τους.

Joshua Landis @ joshua_landis - 18:20 UTC · Οκτ 24, 2019
9. Το Ιράν και η Ρωσία είναι αντίπαλοι των ΗΠΑ, αλλά οποιαδήποτε προσπάθεια της Ουάσινγκτον να υπονομεύσει τις προσπάθειές τους για την επίτευξη σταθερότητας στη ΝΑ Συρία θα βοηθήσει μόνο τις ομάδες ISIS & εξτρεμιστικές ομάδες. Αν οι ΗΠΑ κρατήσουν στρατεύματα στην περιοχή, πάρουν πετρελαιοπηγές ή αντιστέκονται στη μετάβαση της εξουσίας, θα εξυπηρετήσουν το ISIS.

Είχα κάποιες ελπίδες ότι ο Τραμπ είχε αναγνωρίσει ότι ο Τζέιμς Τζέφρι εργάζεται κατά της προσπάθειάς του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία. Ο Τζέφρι θα έπρεπε να είχε απολυθεί εδώ πολύ καιρό πριν. Αντ 'αυτού φαίνεται ότι ο Τραμπ ακόμα τον ακούει.

Εν τω μεταξύ, οι Κούρδοι αποδεικνύουν και πάλι την απόλυτη έλλειψη πολιτικής ευαισθησίας τους. Το υπουργείο Εξωτερικών τους πρόσβαλε :
Ένας υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών τα έσπασε και φώναξε προς τη συριακή κουρδική αντιπροσωπεία κατά τη διάρκεια μιας δραματικής διακοπής των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Σύρων Κούρδων. Η στιγμή της υψηλής έντασης τον Σεπτέμβριο υπογραμμίζει τα διπλωματικά προβλήματα που μαστίζουν τη κυβέρνηση του Τραμπ.
Οι αμερικανοί απεσταλμένοι τους είπαν ψέματα και ο Τραμπ τους πρόδωσε. Ωστόσο, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν συμφωνίες και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης της Συρίας.

Ali @ CoolHuh_ - 19:39 UTC · Οκτ 24, 2019

Οι SDF στις τελευταίες 24 ώρες:
Θέλουν τον Συριακό Αραβικό Στρατό (ΣΑΣ) να υπερασπιστεί τα σύνορα
Δεν αποσύρουν τους μισθοφόρους τους
Απέρριψαν τη Ρωσική προσφορά
Ζήτησαν η Ρωσία να πιέζει τη συριακή κυβέρνηση
Θέλουν ένα "ειδικό τμήμα" στο ΣΑΣ
Θέλουν τη παράνομη παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία
Θέλουν διεθνείς δυνάμεις

Ε! SDF, είστε στα καλά σας;

Η κυβέρνηση της Συρίας και ο ρωσικός στρατός πρέπει να ενημερώσουν τους Κούρδους του ΡΚΚ ότι δεν μπορούν να παίξουν και στις δύο πλευρές του παιχνιδιού. Κανένας Σύρος ή Ρώσος στρατιώτης δεν θα διακινδυνεύσει τη ζωή του για να εξασφαλίσει και να υπερασπιστεί τις περιοχές με κουρδική πλειοψηφία κατά της τουρκικής εισβολής, ενώ οι Κούρδοι βοηθούν τις ΗΠΑ να καταλάβουν και να καταληστέψουν τα συριακά κοιτάσματα πετρελαίου. Είτε θα υποταθούν στη συριακή κυβέρνηση και τελειώνουν τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ είτε θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια τουρκική εισβολή στις βόρειες περιοχές τους.

" Πρέπει να ειπωθεί στον «στρατηγό» Mazloum Abdi με πολύ σαφή λόγια ότι δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία για τους Κούρδους και για τον εαυτό του να επιβιώσουν.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top