GuidePedia

0

Σενέρ Λεβέντ
Κάθε πρωί διαβάζεται η επισκόπηση του τουρκοκυπριακού Τύπου στο ΡΙΚ. Αυτή τη στιγμή έχουμε 19 καθημερινές εφημερίδες. Δεν μπορώ να ξέρω πόσες από αυτές διαβάζονται και πόσες δεν διαβάζονται, αλλά η δική μας η "Αφρίκα" δεν διαβάζεται καθόλου! Γιατί δεν διαβάζεται; Ούτε αυτό μπορώ να το ξέρω. Μήπως υπάρχει οδηγία από ψηλά; Ή μήπως πρόκειται για επιλογή του παρουσιαστή του προγράμματος; Ποιος ο λόγος γι’ αυτή τη στάση απέναντί μας; Μήπως ενοχλεί κάποιους εκεί ο αγώνας μας για την ειρήνη; Ή μήπως έχει δοθεί και εκεί κάποια υπόσχεση προς τον Ταγίπ Έρντογαν;

Τώρα κοιτάξτε την εξής εικόνα. Η Τουρκία διοργάνωσε μια δεύτερη εισβολή στη Συρία μετά το Άφριν. Ξέρετε ποια κατάσταση επικρατεί στα ΜΜΕ μας; Ανάμεσα στις 19 καθημερινές εφημερίδες μας, η «Αφρίκα» είναι η μοναδική εφημερίδα που αντιτίθεται από την πρώτη ημέρα σε αυτή την εισβολή και λέει στην Τουρκία «κάτω τα χέρια από τη Συρία». Η «Αφρίκα» είναι η μόνη εφημερίδα που υπερασπίζεται με τους πρωτοσέλιδους τίτλους και τα σχόλιά της τον Μουσταφά Ακιντζί που δέχεται επίθεση λιντσαρίσματος.

Οι υπόλοιπες εφημερίδες, είτε βγάζουν ιαχές πολέμου, είτε σιωπούν για να μην υποστούν την οργή του Ερντογάν, ή καλύπτονται πίσω από τον μανδύα της «αμερόληπτης δημοσιογραφίας» και δεν ανακατεύονται. Ναι, η «Αφρίκα» είναι η μόνη εφημερίδα που αντιτίθεται με δυνατή φωνή κατά της εισβολής και υπερασπίζεται επίμονα την ειρήνη. Και αυτή η εφημερίδα δεν διαβάζεται στο ΡΙΚ! Δεχθήκαμε βομβιστική επίθεση. Επίθεση με σφαίρες. Δεχθήκαμε επίθεση λιντσαρίσματος. Αλλά ουδέποτε κάναμε βήμα πίσω. Τα λέμε και κατά τη διάρκεια της παρούσας εισβολής.

Μιλάμε και για την εισβολή και την κατοχή της Κύπρου από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας της εφημερίδας. Δεν έμεινε τίποτα που δεν είπαμε για τα εγκλήματα κατά των Αρμενίων, των Ποντίων, των Ελλήνων, των Αλεβιτών και των Κούρδων. Τι είχαμε πει κατά την εισβολή στο Άφριν; «Ακόμα μια επιχείρηση εισβολής από την Τουρκία». Και ήρθαν να μας σκοτώσουν. Τώρα με το ίδιο μίσος επιτίθενται στον Μουσταφά Ακιντζί. Είδατε την έκκληση που έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν στην εδώ φανατική του ομάδα. Κατέδειξε ως στόχο τον Ακιντζί όπως είχε κάνει πέρσι και με εμάς.

«Πηγαίνετε και μάθετέ τον τα όριά του». Κατόπιν τούτου άρχισε μια απίστευτη βροχή βρισιών και προσβολών κατά του Ακιντζί. Αυτές οι βρισιές δεν μπορούν να γραφούν εδώ. Και οι περισσότερες από αυτές προέρχονται φυσικά από άτομα εκ Τουρκίας. Ποιος ο λόγος; Επειδή είπε ότι «έστω και αν την αποκαλούμε ’Πηγή Ειρήνης’, αυτό που ρέει είναι αίμα και όχι νερό;» Η «Αφρίκα» είναι η μόνη εφημερίδα που στήριξε αυτά τα λόγια του Ακιντζί και τον υπερασπίστηκε ανοικτά έναντι αυτής της εκστρατείας λιντσαρίσματος. Αλλά αυτή η εφημερίδα δεν διαβάζεται καν στο ΡΙΚ. Διαβάζονται οι υπ’ αριθμόν ένα εφημερίδες του τουρκικού στρατού, αλλά δεν διαβάζεται η «Αφρίκα».

Λανθασμένη η δήλωση Ακιντζί

Ούτε το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (CTP), το κόμμα με το οποίο συνεργάζεται πιο στενά το ΑΚΕΛ στην κατεχόμενη περιοχή, υπερασπίζεται τον Ακιντζί. Θεωρεί λανθασμένη τη δήλωση Ακιντζί ότι «αυτό που ρέει είναι αίμα και όχι νερό». Δεν έχει καμία απάντηση να δώσει στις βρισιές που εκστόμισε ο Ερντογάν για τον Ακιντζί. Και επιπλέον, στην τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το CTP κάνει λόγο για τον μπελά της τρομοκρατίας που έζωσε την Τουρκία και στηρίζει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία προβάλλοντας αυτή τη δικαιολογία.

Φυσικά κάνει και αρκετό λόγο για διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας. Αυτό δεν αρμόζει καθόλου να λέγεται από εκείνους που στηρίζουν τον πόλεμο. Και μάλιστα, τι είναι αυτή η τρομοκρατία. Ποια τρομοκρατία; Δέχτηκε τρομοκρατία η Τουρκία ή μήπως η ίδια είναι ο πραγματικός τρομοκράτης; Οι Κούρδοι της Συρίας ουδέποτε προέβησαν σε τρομοκρατική ενέργεια κατά της Τουρκίας. Δεν είναι εκείνοι που έβαλαν τις βόμβες στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη και στο Σούρουτς.

Αντίθετα, αυτά τα έκαναν οι συμμορίες των βαρβάρων που στηρίζει και προστατεύει χρόνια η Τουρκία και ο Ερντογάν προσωπικά. Οι πλιατσικολόγοι του Ισλαμικού Κράτους. Οι ψυχασθενείς που έγιναν γνωστοί για το ότι κόβουν κεφάλια. Για ποιον μπελά της τρομοκρατίας κάνει λόγο το CTP; Η Τουρκία είναι αυτή που πρέπει ουσιαστικά να καθαρίσει από την τρομοκρατία.
Πολλές γυναίκες Κούρδισσες

Οι αγωνιστές που αποτελούνται από πάρα πολλές γυναίκες Κούρδισσες στη Συρία διεξήγαγαν μεγάλο αγώνα κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους που είναι οι πιο βάρβαροι τρομοκράτες. Σε αυτό τον αγώνα έχουν 11 χιλιάδες απώλειες. Και τώρα ο τουρκικός στρατός πηγαίνει να δολοφονήσει αυτούς τους ηρωικούς αγωνιστές που καθάρισαν το Ισλαμικό Κράτος. Και ο εταίρος του ΑΚΕΛ, το CTP, υπερασπίζεται αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της εφημερίδας μας στον νότο είναι το ΑΚΕΛ. Μας συκοφαντούσε πάντα και συνεχίζει να μας συκοφαντεί. Μαζί με τον εταίρο του στην κατεχόμενη περιοχή. Με αδιανόητα ψέματα και συκοφαντίες. Εμείς παλεύουμε με την κατοχική Τουρκία και τον φασίστα Ερντογάν και εκείνοι μαζί μας. Οι πραγματικοί χαρακτήρες εμφανίζονται πάντα σε κρίσιμες στιγμές. Η μοναδική εφημερίδα που υπερασπίζεται με δυνατή φωνή την ειρήνη και τον Μουσταφά Ακιντζί, η εφημερίδα «Αφρίκα», δεν διαβάζεται στο ΡΙΚ, ενώ βρίσκεται στη μαύρη λίστα του ΑΚΕΛ.

Σημείωση: Ζητώ συγγνώμη από όλους σας επειδή σήμερα αναγκάστηκα να γράψω ένα άρθρο για εμάς.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top