GuidePedia

0

Δορυφορικές εικόνες της ImageSat δείχνουν πως οι Τουρκικό S-400 είναι σε πλήρη ανάπτυξη σε αεροδρόμιο της Άγκυρας, δείχνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο, τι και να κάνουν οι ΗΠΑ για να το σταματήσουν, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Ο Ερντογάν έχει πάρει τις αποφάσεις του, οι αμερικανικές απειλές δεν τον τρόμαξαν στο ελάχιστο κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, όπως δείχνουν για πρώτη φορά αποκαλυπτικές εικόνες δορυφόρου, ήδη οι πρώτοι ρώσικοι S-400 είναι επιχειρησιακοί σε βάση κοντά στην Άγκυρα. 

Η σημαντική αυτή εξέλιξη ενδέχεται να υποχρεώσει τελικά τις ΗΠΑ και ειδικότερα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει να αμφιταλαντεύεται και να προχωρήσει στην επιβολή των σημαντικών οικονομικών κυρώσεων που προβλέπονται από την νομοθεσία των ΗΠΑ. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας η Τουρκία ανακοίνωσε την παραλαβή ενός δεύτερου φορτίου εξοπλισμού του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιούσε συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα. 

Ομως, όπως φαίνεται η πρώτη παρτίδα των S-400- της οποίας η παραλαβή έγινε τον Ιούλιο στην αεροπορική βάση Μούρντεντ κοντά στην Άγκυρα, έχει τεθεί σε λειτουργία, όπως δείχνουν νέες εικόνες από δορυφόρο. Η έγκυρη ιστοσελίδα εμπορικής δορυφορικής απεικόνισης, ImageSat International , ανακοίνωσε χθες ότι “παρατηρήθηκε για πρώτη φορά ότι το πρόσφατα αφιχθέν από την Ρωσία στην Τουρκία S400 είναι σε καθεστώς λειτουργίας και έχει αναπτυχθεί στην Άγκυρα».



Η ImageSat σημειώνει ότι σύμφωνα με τις νέες εικόνες που δημοσιεύθηκαν, οι εκτοξευτήρες του συστήματος δεν έχουν ακόμη φορτωθεί, αν και «τα ραντάρ έχουν τοποθετηθεί και αναπτυχθεί». Φαίνεται πιθανό η τοποθεσία που εντοπίστηκε να αποτελεί «πεδίο δοκιμών», αλλά θα μπορούσε να γίνει και το μόνιμο σημείο λειτουργίας, σύμφωνα με την ImageSatΟ 

Oι αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ δείχνουν πως το δεύτερο φορτίο εξοπλισμού για το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα θα ολοκληρωθεί μέσα σε μερικές εβδομάδες. Το σύστημα S-400 αναμένεται να αναπτυχθεί και να λειτουργεί πλήρως στην Τουρκία μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Το πιο σημαντικό είναι, ότι αυτή η επιβεβαιωμένα βεβιασμένη ανάπτυξη του πρώτου συστήματος S-400 στην Άγκυρα επιβεβαιώνει ότι ο Ερντογάν δεν πτοήθηκε ουδόλως από τις πρόσφατες απειλές των ΗΠΑ για κυρώσεις και για την ματαίωση της συμμετοχής της Τουρκία στο αμερικανικό πρόγραμμα F-35. Είναι σαφές πως, καθώς η Ουάσιγκτον απειλεί να μπλοκάρει οριστικά το πρόγραμμα των 100 αεροσκαφών F-35, η Τουρκία έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις της.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top