GuidePedia

0

Η εκπαίδευση στο σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400 με συμμετοχή του προσωπικού της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησε στη Ρωσία, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. Τον Ιούνιο του 2020 θα είναι έτοιμο για χρήση στην Τουρκία το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, σύμφωνα με τον Τούρκο υφυπουργό άμυνας Ισμαήλ Ντεμίρ.

«Τα περισσότερα συστήματα των S-400 θα είναι έτοιμα για λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τον Ιούνιο του 2020, όλα τα συστήματα θα είναι πλήρως λειτουργικά, όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και άλλες δραστηριότητες», σημείωσε μιλώντας στο δίκτυο Anaber. Είπε επίσης ότι η Τουρκία θέλει να συμμετάσχει στην παραγωγή ρωσικών όπλων.

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, η εκπαίδευση στο σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400 με συμμετοχή του προσωπικού της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησε στη Ρωσία.

Τσαβούσογλου: Μπορεί να αγοράσουμε κι άλλους S-400

Το ενδεχόμενο να αγοράσει κι άλλα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 είχε αφήσει ανοιχτό τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερα συστήματα μέχρι να μπορέσουμε να φτιάξουμε τα δικά μας. Και αν μπορέσουμε να αγοράσουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αγοράσουμε Patriots. Αν όχι, τότε θα αγοράσουμε περισσότερους S-400. Είμαστε μια ανεξάρτητη χώρα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε ένα στρατηγικό φόρουμ στο Μπλεντ. Σύμφωνα με τον υπουργό, η Μόσχα και η Άγκυρα δεν διαπραγματεύονται την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Su-57 και Su-35 το παρόν.

Ωστόσο, κατά την παρουσία του στην εκδήλωση MAKS-2019 έξω από τη Μόσχα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται συζητήσεις για παραδόσεις ρωσικών μαχητών Su-57 στην Άγκυρα.

Η Ουάσιγκτον έχει κάνει γνωστή την απόφασή της να αναστείλει τη συμμετοχή της Τουρκίας στο διεθνές πρόγραμμα των F-35 μετά την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, προσθέτοντας ότι η χώρα θα απομακρυνθεί πλήρως από το πρότζεκτ μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2020. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε εξάλλου η δεύτερη παράδοση του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, κάτι που σχολίασε και ο Βλαντίμιρ Πούτιν στις επαφές με τον Ταγίπ Ερντογάν.
SPUTNIK

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top