GuidePedia

0

Χθες γελάκια και αγκαλιές μεταξύ Πούτιν-Ερντογάν μαζί με σχέδια για την αγορά ρωσικών υπερμαχητικών Su-57 και σήμερα βομβαρδισμοί κατά τουρκικής βάσης. Δεν βγάζουμε νόημα από είδος των σχέσεων Τούρκων και Ρώσων, αλλά το περιστατικό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με συριακές πηγές και βίντεο, ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πάνω από 15 αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές Hama και Idlib το πρωί της Τετάρτης, χτυπώντας αρκετές τοποθεσίες που ανήκουν στους τζιχαντιστές της περιβόητης οργάνωσης Hay’at Tahrir Al-Sham και των φιλοτουρκικών ανταρτών του FSA.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στο Κυβερνείο του Χάμα, σε ένα σημείο, ένα ρωσικό ή συριακό μαχητικό αεροσκάφος έπληξε τουρκική βάση στην πόλη Sheir Magher.

Η πηγή δήλωσε ότι το αεροσκάφος έπληξε μόνο τα τείχη του παρατηρητηρίου, αλλά αυτό αρκούσε να αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας του τουρκικού στρατού στην περιοχή Sheir Magher στην Χάμα.

Κανείς δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, ωστόσο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πιθανότατα θα λάβουν καταγγελία από τους Τούρκους εταίρους τους μετά το χτύπημα αυτό.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΕΛΑΣΗ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΣΙΣΤΩΝ

Χιλιάδες στρατιώτες του συριακού στρατού συγκεντρώνονται συνεχώς με άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, αυτοκινούμενο πυροβολικό και πυραύλους εδάφους-εδάφους στο Al-Ghaab για την 2η φάση επιθετικών επιχειρήσεων στο Ιντλίμπ παίζοντας το παιχνίδι «όλα για όλα» κατά των Τούρκων και των Τζιχαντιστών. Οι συριακές δυνάμεις συγκεντρώνουν χιλιάδες στρατεύματα στη νότια περιοχή της πεδιάδας Al-Ghaab, μετά από μια επιτυχημένη εκστρατεία στη βόρειο Hama και το νότιο Idlib.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στο Κυβερνείο του Χάμα, έχουμε μετακίνηση της 4ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας και της περιβόητης Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στην περιοχή της Αλ Γκάαμπ, καθώς προετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη δεύτερη φάση της επίθεσης κατά της βορειοδυτικής Συρίας, ερχόμενοι πρόσωπο με πρόσωπο πιθανότατα με τις τουρκικές δυνάμεις.

Επιπλέον, ο Συριακός στρατός έχει μεταφέρει αρκετές επίλεκτες μονάδες της Εθνικής Άμυνας (NDF) σε αυτό το μέτωπο.

Όσον αφορά τις Δυνάμεις της ταξιαρχίας των Τίγρεων, πηγή από το στρατό δήλωσε ότι αυτή η επίλεκτη δύναμη βρίσκεται επί του παρόντος σε επιχειρήσεις στο νότιο μέρος του Ιντλίμπ.

Οι δυνάμεις των Τίγρεων θα συγκεντρωθούν έπειτα στον άξονα Al-Ghaab Plain είτε στην πόλη Ta’manah, για να ελέγχουν περιοχή που θα αφορά και τα δύο μέτωπα.



Ταυτόχρονα, ο συριακός στρατός θα ξεκινήσει μια επίθεση στην βασική κορυφογραμμή της πόλης Καμπάνι, η οποία έχει θέα σε μεγάλο μέρος των περιοχών Αλ Γκάαμπ.

Η επίθεση του Συριακού Στρατού στο Kabani θα αποτελέσει μείζονα παράγοντα στη μάχη για την πεδιάδα Al-Ghaab, καθώς η σύλληψη των υψωμάτων γύρω από την πόλη θα τους δώσει μια πολύ αναγκαία γεωγραφική ώθηση, με την κατοχή περιοχών με δεσπόζουσα σημασία για την συνέχεια.



Όλα αυτά μυρίζουν πολεμικές συγκρούσεις Τούρκων και Σύρων, είτε από «λάθος», είτε σκόπιμα, παρά το ότι έχουμε χοντρό παζάρι Πούτιν-Ερντογάν για την αγορά όπλων, διότι ο Άσαντ θέλει να διώξει τις δυνάμεις του Ερντογάν από την χώρα του πάση θυσία, επειδή ξέρει πολύ καλά με ποιους ακριβώς έχει να κάνει .





πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top