GuidePedia

0

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Σε μια ξαφνική επιθετική ενέργεια κατά των Κούρδων προχώρησε η Άγκυρα εισβάλοντας εντός του Βορείο Ιράκ με στόχο την ισοπέδωση και την πλήρη εκκαθάριση των κουρδικών θέσεων πλησίων των συνόρων στην οροσειρά του Ζαπ.

Από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το ΓΕΕΘΑ παρακολουθούν πολύ στενά την χερσαία επιχείρηση εκτιμώντας ότι μπορεί οι Τούρκοι να κάνουν αντιπερισπασμό από άλλες εστίες έντασης που έχουν δημιουργήσει στην Ανατολική Μεσόγειο εντός της κυπριακής ΑΟΖ και στο Αιγαίο αλλά και στην Θράκη.

Έτσι, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε την έναρξη νέας επιχείρησης ονόματι «Ξαφνική Επίθεση».

Πρόκειται για χερσαία επιχείρηση με συμμετοχή κομάντος και ταξιαρχιών, την οποία εξαπέλυσε η Τουρκία χθες το βράδυ στο Χακούρκ του βορείου Ιράκ .

Το τουρκικό πυρβολικό και η τουρκική Αεροπορία βομβάρδισαν περιοχές στο βόρειο Ιράκ όπου βρίσκονται μαχητές των Κούρδων και στη συνέχεια στις τουρκικές ειδικές δυνάμεις μαζί με τεθωρακισμένες ταξιαρχίες ξεκίνησαν την εισβολή στο Βόρειο Ιράκ/

“Η επιχείρηση συνεχίζεται όπως προγραμματίστηκε με τη στήριξη των επιθετικών ελικοπτέρων μας ΑΤΑΚ. Η επιχείρηση έχει στόχο την εξολόθρευση των σπηλιών και καταφυγίων που χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατική οργάνωση και την εξουδετέρωση των τρομοκρατών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιχείρηση πραγματοποιείται στην περιοχή Χακούρκ του βορείου Ιράκ ενώ κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Γιασάρ Γκιουλέρ και οι Τούρκοι στρατηγοί βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων δίνοντας οδηγίες.

Γίνονταν βομβαρδισμοί καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας με τη συμμετοχή και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Μετά τις 20.00 στην περιοχή μεταφέρθηκαν κομάντο με ελικόπτερα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν με επιτυχία αποθήκες όπλων.

Πρόκειται για μια πρόβα πολέμου μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί συνέχεια της άσκησης «Θαλασσόλυκος» με την διαφορά ότι τώρα επικεντρώνεται σε χερσαίες επιχειρήσεις.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ και οι εκκαθαρίσεις αποτελούν προσομοίωση εισβολής ακόμα και στην... Θράκη.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top