GuidePedia

0
Πολεμικές δράσεις στο κυβερνείο της Ιντλίμπ στις 13.3.2019 - Μπλε κουκίδες: Τουρκοι -- Κόκκινο/ Μπορντώ: Σύροι (Άσσαντ) και Ρώσοι - Πράσινο: Τζιχαντιστές μισθοφόροι των Τούρκων

Ενημέρωση: Η ρωσική αεροπορία βομβαρδίζει τους ντζιχαντιστές με τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας
Η Ρωσία είναι εμφανώς θυμωμένη: για πρώτη φορά εδώ και βδομάδες, οι τρομοκράτες του Μετώπου αλ-Νόσρα, που απολαμβάνουν την έμμεση υποστήριξη της Τουρκίας, επιτέθηκαν τις θέσεις του συριακού στρατού, προκαλώντας έντονες αεροπορικές επιδρομές των ρωσικής και συριακής αεροποριών.
Με φόντο μια μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέβαλε την επίσκεψή του στην Τουρκία. Η Τουρκία φαίνεται να ζητά από άλλα μέρη, εκτός Ιράν και Ρωσίας, να συμμετάσχουν στη συμφωνία για την Ιντλίμπ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος έπρεπε να πάει στην Τουρκία για να διαπραγματευτεί με τον Τούρκο ομόλογό του για την κατάσταση που ισχύει στην Ιντλίμπ και να ωθήσει την Άγκυρα να «εργαστεί ενεργά» για την πλήρη εφαρμογή του μνημονίου για την Ιντλίμπ το οποίο υπεγράφη από τις δύο χώρες, μόλις ανέβαλε αυτή την επίσκεψη. Μήπως έγραψαν πόντο οι Ηνωμένες Πολιτείες απομακρύνοντας λίγο περισσότερο την Άγκυρα από τη Μόσχα;

Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Τουρκία αναβλήθηκε έως τις 18 Μαρτίου, λόγω αυτού που η ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας όρισε ως «αλλαγές στο πρόγραμμα απασχόλησης του υπουργού», ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
«Λόγω των αλλαγών στο χρονοδιάγραμμα απασχόλησης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σας ενημερώνουμε για την αναβολή της επίσκεψης εργασίας του στην Τουρκία για να παρακολουθήσει την έβδομη σύνοδο της Μικτής Ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό την ηγεσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, από τις 12 έως τις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά », ανέφερε το υπουργείο.

Στις 6 Μαρτίου, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατήγγειλε την Άγκυρα για την «αναβλητικότητα της στην εφαρμογή της συμφωνίας του Σότσι για την Ιντλίμπ, ιδίως για τη μη εκπλήρωση της ρήτρας της συμφωνίας για την απόσυρση όλων των τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Τουρκία από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της βορειοδυτικής επαρχίας ».

Στη συνάντηση τηςς περασμένη Πέμπτης, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είχε δηλώσει ότι οι υπουργοί σκέφτονταν να ανταλλάξουν απόψεις για όλα τα θέματα της διμερούς ατζέντας. Πρόσθεσε ότι στις επόμενες συνομιλίες, οι υπουργοί προέβλεπαν να έχουν μια ανταλλαγή απόψεων σε βάθος για ένα ευρύ φάσμα διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων, μεταξύ των άλλων ρους συριακούς κανονισμούς, την συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, στην Υπερκαυκασία, την Κεντρική Ασία, την Ουκρανία, την περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

Με την αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, όλα αυτά τα αρχεία θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα, παρατηρούν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης τα οποία αναγνωρίζουν ότι η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να σώσει τη συμφωνία για την Ιντλίμπ: «Τουρκο-ρωσικές ναυτικές ασκήσεις διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στη Μαύρη Θάλασσα με τη παρουσία τουρκικών πλοίων που αγκυροβόλησαν στο λιμάνι του Novorossiisk στις 06 Μαρτίου. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η Ρωσία δεν θέλει να διακόψει τους δεσμούς της με την Άγκυρα. Εν τω μεταξύ οι αντι-τρομοκρατικές επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας πολλαπλασιάζονται στη Χάμα και στα προάστια της Ιντλίμπ, γεγονός το οποίο στέλνει το εκής σήμα στην Άγκυρα: η ρωσική υπομονή έχει τα όρια της».
parstoday

πηγή



 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top