GuidePedia

0

Γράφει: Βασίλης Καπούλας
Συνέντευξη τύπου δίνει αυτή τη στιγμή ο Ινδός Α/ΓΕΑ ο οποίος επιβεβαίωσε την κατάρριψη ενός πακιστανικού F-16 της PAF από MiG-21 Bison εξηγώντας την ενέδρα "θανάτου" που στήθηκε από ινδικά μαχητικά ενώ παρουσίασε στοιχεία και κομμάτια του πυραύλου ΑΙΜ 120C AMRAAM.

Προφανώς τα ινδικά Su-30MKI και τα Mirage 2000 ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με τα πακιστανικά μαχητικά και ένα εξ αυτών το οδήγησαν σε παγίδα εντός του βεληνεκούς ενός MiG-21.

Ο Ινδός Πτέραρχος RGK Kapoor επιβεβαίωσε την κατάρριψη του πακιστανικού F-16 λέγοντας πως έγινε από ένα σοβιετικής προέλευσης MiG-21 Bison και απαντά στις ερωτήσεις δημοσιογράφων.

"Στις 27 Φεβρουαρίου του 2019 10.00 τοπική ώρα τα ραντάρ μας εντόπισαν ένα μεγάλο "πακέτο" μαχητικών της PAF να κατευθύνονται προς το ινδικό έδαφος και την περιοχή Jhangar.

Παραβίασαν τον ινδικό εναέριο χώρο δυτικά της Rajauri στην περιοχή Sunderbani.

Aμέσως δώσαμε διαταγή στα μαχητικά μας που βρίσκονταν στον αέρα να σπεύσουν σε αναχαίτηση. Ετσι ήρθαν σε εναέρια αερομαχία με τα δικά μας και συγκεκριμένα MiG 21 Bison, Mirage 2000 και Su30MKI.

Από την αερομαχία το πακιστανικό F-16 κατερρίφθη από MiG-21.

"Τα ηλεκτρονικά ίχνη έχουν καταγραφεί. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό ότι και αν λένε οι Πακιστανοί. Υπάρχουν κομμάτια του πυραύλου AIM 120C AMRAAM που εξαπέλυσε το πακιστανικό PAF F-16.

Οι δύο πιλότοι εκτινάχτηκαν λίγο πριν πλήξει το μαχητικό τους πύραυλος από το δικό μας MiG-21 Bison. Τα κομμάτια του πακιστανικού F-16 εντοπίστηκαν ανατολικά της περιοχής Rajouri.

Οι Πακιστανοί χρησιμοποίησαν στην επιχείρηση τους F-16, JF-17 και Mirage. Λυπάμαι για επιχειρησιακούς λόγους δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα.

Είμαστε ευχαριστημένοι που ο δικός μας πιλότος επιστρέφει. Μόλις επιστραφεί τότε θα ξαναμιλήσουμε.

Η κλιμάκωη έγινε από την πλευρά του Πακιστάν. Εχουν στοχοποιηθεί οι στρατιωτικές τους εγκαταστάσεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι.

Αν κτυπήσουν εγκαταστάσεις μας θα επέμβουμε άμεσα. Το προσπάθησαν αλλά απέτυχαν. Μαχητικά της IAF κηνύγησαν μαχητικά της PAF.

Υπάρχουν πολλές παραβιάσεις της εκεχειρίας ήδη από τις 14 του μήνα και μετά. Εμείς απαντάμε όπως πρέπει.

Εναπόκειται στην ηγεσία μας να αποφασίσει πότε και πώς θα δείξουμε τα στοιχεία από την τρομοκρατική οργάνωση στο πακιστανικό έδαφος του Balakot.

Αν το Πακιστάν μας προκαλέσει, εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε. Η μάχη μας είναι εναντίον της τρομοκρατίας. Αν το Πακιστάν την υποστηρίζει τότε είμαστε έτοιμοι να στοχοποιήσουμε όλα τα στρατόπεδα εκπαίδευσης τους και τις βάσεις τους μέσα στο πακιστανικό έδαφος.

Ολες οι επίγειες αντιαεροπορικές μας δυνάμεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό. Δεσμευόμαστε για την ειρήνη αλλά θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πράξη εναντίον του ινδικού Στρατού".





πηγή


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top