GuidePedia

0

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται λόγω της μεγαλοϊδεατικής πολιτικής του ο Ερντογάν, καθώς η αντιπολίτευση στην Τουρκία, εξαπολύει σφοδρά πυρά, κατηγορώντας τον για τραγική αποτυχία στην πολιτική του στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκτός από το καθεστώς πλήρους απομόνωσης στο οποίο έχει περιέλθει ο ίδιος και η χώρα, δεν έχει καταφέρει επί της ουσίας να βρει, “ούτε έναν κουβά πετρέλαιο”, στην υποτιθέμενη (σ.σ. χαρακτηρισμός δικός μας) γεώτρηση στον Κόλπο της Μερσίνας.

Η κατάσταση αυτή είναι επικίνδυνη, καθώς για λόγους εσωτερικής πολιτικής, είναι πιθανό να αναγκαστεί να κλιμακώσει τις προκλήσεις κατά της Κύπρου, χρησιμοποιώντας το στρατιωτικό “εργαλείο”.

Το ζήτημα της τουρκικής πολιτικής στην περιοχή έφερε ενώπιον της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, ο οποίος ζήτησε έλεγχο των δαπανών που έχουν γίνει από την κυβέρνηση των ισλαμιστών του Ερντογάν, σε σχέση με το αποτέλεσμα που έχουν φέρει.

Εξίσου απογοητευτικά είναι όμως τα αποτελέσματα στην εξόρυξη που – επίσης υποτίθεται – γίνεται ανοιχτά της Αλάνιας. Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα που προέκυψαν από την ερώτηση του βουλευτή, είναι καταρχήν η φερόμενη ως πρόθεση του Ερντογάν να πουλήσει στο Κατάρ – τι έκπληξη!- τις δυο μεγαλύτερες κρατικές εταιρίες στον ενεργειακό τομέα, την TPAO και την BOTAŞ, αλλά και το αίτημα να αποσαφηνιστεί πόσο κόστισε η προμήθεια των τριών ερευνητικών σκαφών από τη Νορβηγία.

Συνολικά, εάν η κατάσταση συνεχίσει να είναι όπως είναι σήμερα, η Τουρκία, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, θα βρεθεί “φεσωμένη” με ένα ποσό που υπολογίζεται τουλάχιστον σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς να έχει φέρει το παραμικρό αποτέλεσμα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top