GuidePedia

0

Στόχος όποιου ανέβασε τις εν λόγω φωτό είναι προφανώς η πρόκληση - Τουρκικά πλοία «περιπολούν» στα Ίμια, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της γείτονος

Φωτογραφίες Τούρκων στρατιωτών εμφανίζονται στην αναζήτηση της Google, αν ψάξει κανείς για τη λέξη «Ίμια».

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν φαίνεται πού έχουν τραβηχτεί και μπορούν να έχουν ανέβει από οποιονδήποτε έχει λογαριασμό στο Google. Σκοπός τους, ωστόσο, είναι προφανώς η πρόκληση, καθώς πλησιάζει και η επέτειος της κρίσης των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996.


Την ίδια ώρα, μερίδα του τουρκικού Τύπου, με πιο σημαντικά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων Hurriyet, Milliyet, Sabah και CNN Turk, αναφέρει ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό λαμβάνει μέτρα γύρω από τα Ίμια, προκειμένου να αποτρέψει εκδηλώσεις των Ελλήνων στην περιοχή της βραχονησίδας στο πλαίσιο της επετείου.

Στα δημοσιεύματα αυτά υπογραμμίζεται ότι από το απόγευμα εστάλησαν στα Ίμια τρία θωρηκτά πολεμικά πλοία και και μία ακταιωρός, προκειμένου να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις», εννοώντας την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων.

Πολλοί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Τουρκίας έχουν στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία, που «περιπολούν» την περιοχή. Στα δημοσιεύματα, μάλιστα, τονίζεται ως επιτυχία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ότι τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου -ημέρα που το 1996 ξεκίνησαν τα γεγονότα, με την υποστολή της τουρκική σημαίας στα Ίμια- «οι Ελληνες δεν πλησίασαν».

Οι φωτό από το Google





πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top