GuidePedia

0


Παρέμεινε ένα εξάμηνο στη θέση του ΑΝΥΕΘΑ ,αλλά ήταν σίγουρα το πιο καυτό και όπως εξελίχθηκε ιστορικό εξάμηνο της πολιτικής ιστορίας μετά από την μεταπολίτευση. Στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ο “εξ απορρήτων” του Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ κι όχι μόνο. Ο Κώστας Ήσυχος ήταν η “αριστερή παρουσία” στον χώρο της Εθνικής Άμυνας, ανάμεσα στον προερχόμενο από τη Δεξιά Πάνο Καμμένο και τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Νίκο Τόσκα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Κώστας Ήσυχος εξέτασε όλα τα ενδεχόμενα εναλλακτικών λύσεων σε περίπτωση που η πλήρης ρήξη με τους δανειστές ερχόταν. Υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 μέχρι και την εκλογική νίκη του 2015, είχε ταξιδέψει σε πολλά μέρη του πλανήτη για να διαπιστώσει αν υπάρχουν δυνατότητες στήριξης. Ιδαίτερα από χώρες της Λατινικής Αμερικής που την ξέρει πάρα πολύ καλά. Γεννημένος στην Αργεντινή, διέφυγε με την οικογένεια του στον Καναδά, κυνηγημένοι από την χούντα. Πέρασε έναν χρόνο στην Κούβα πριν έρθει στην Ελλάδα το 1980. Στη συνέντευξή του στο Militaire.gr μιλά για τα ταξίδια που έκανε, τις επαφές που είχε και τα αποτελέσματά τους. Αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει σημαντικά και αποτελεσματικά αντικαρκινικά φάρμακα από την Κούβα. Χάσαμε την ευκαιρία την οποία “άρπαξε” η Σερβία.

Μιλά για τις επισκέψεις που έκανε σε εργοστάσια των Ενόπλων Δυνάμεων η παραγωγή των οποίων θα μπορούσε να στηρίξει ανάγκες της χώρας. Κυρίως στα φάρμακα. Έμεινε έκπληκτος από τις αναξιοποίητες δυνατότητές τους λέει στην συνέντευξή του.

Μιλά για το plan b που υπήρχε όπως λέει, όχι με τη μορφή επανάστασης αλλά μέσω ενός ανεκτού συμβιβασμού με τους δανειστές.

Τα πράγματα όμως ήρθαν τελείως διαφορετικά. Ο Κώστας Ήσυχος το βράδυ της 5ης Ιουλίου μετά από το 62% ΟΧΙ στο δημοψήφισμα διανέμει την τελευταία όπως αποδείχτηκε γραπτή δήλωση του, κάνοντας λόγο για τις

“7 Μέρες που συγκλόνισαν την Ευρώπη και τον Κόσμο”. Στο τέλος της δήλωσής του “υπέγραψε”: VENCEREMOS, δηλαδή “θα νικήσουμε”.

Δεν νίκησαν και όπως λέει στη συνέντευξή του στο Militaire.gr ,αυτό είχε αρχίσει να το αντιλαμβάνεται πριν το δημοψήφισμα.

Ο Κώστας Ήσυχος μιλά ακόμη για το πρώτο ΚΥΣΕΑ που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τότε που το πρωί στη σύσκεψη που είχε με Καμμένο και Τόσκα ο κ.Κωσταράκος αποστρατευόταν και το απόγευμα παρέμεινε Α/ΓΕΕΘΑ. Τι μεσολάβησε; Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ απαντά στην συνέντευξη επισημαίνοντας ότι μετά από την απόφαση παραμονής του ζήτησαν να υπογράψει για την αποστολή που θα συνόδευε τον Μ.Κωσταράκο στις Βρυξέλλες, αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή του. Το γιατί το εξηγεί στη συνέντευξη, η οποία έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top