GuidePedia

0

Η εξαγγελίες για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, όπως και η συμφωνία των Πρεσπών, υπάγονται απ ευθείας στην υποταγή της Ελλάδας στην πολιτική των ΗΠΑ για τον στραγγαλισμό των ρωσικών συμφερόντων.
Η υποταγή αυτή δεν είναι απαραίτητα καλή ή κακή. Σε κάθε περίπτωση έχει πολύ πλάκα να ακούς διάφορους δήθεν υπερπατριώτες να σκούζουνε ότι η Ελλάδα πρέπει να ασκεί ανεξάρτητη πολιτική , αδέσμευτη απο τις μεγάλες δυνάμεις και άλλα φαιδρά διάφορων βολεμένων.Καμία χώρα του μεγέθους της Ελλάδας δεν μπορεί να ασκεί ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, ούτε το Ισραήλ δεν το έχει καταφέρει αλλά ούτε και η Γαλλία των 60 εκατομμυρίων πληθυσμού.

Οι ΗΠΑ σε ότι αφορά την Ευρώπη και την Αν. Μεσόγειο σκοπεύουν τα εξής:

  • την απεξάρτηση της Ευρώπης απο το ρωσικό αέριο, κάτι που θα βοηθήσει την Ευρώπη να αντιμετωπίσει στρατιωτικά ενδεχόμενη ρωσική στρατιωτική εισβολή .
  • την μείωση των εξαγωγών ρωσικού αερίου στην Ευρώπη που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στην ρωσική οικονομία αλλά και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πούτιν.
  • το μπλοκάρισμα της Ρωσία στον διάδρομο Στενά Βοσπόρου-Αιγαίου-Σουέζ-Άντεν-Ινδικός Ωκεανός, διαδρομή που ο Πούτιν προσπαθεί να διασφαλίσει με τις συμμαχίες με την Τουρκία , την Αίγυπτο, την στήριξη των Χούτι της Υεμένης, αντίστοιχα.
  •  την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Αν.Μεσογείου- Κύπρου- Αιγαίου τα οποία θα υποκαταστήσουν τα ρωσικά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο αγωγός EAST MED αλλά και η ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. και ΝΑΤΟ για να μπορέσει να περάσουν οι αγωγοί που θα μεταφέρουν το αέριο της Μεσογείου.

Το μανιπουλάρισμα και πατρονάρισμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής απο τις ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα ως ισότιμη σύμμαχο.Οι ΗΠΑ ανέκαθεν επένδυαν στην Τουρκία την οποία ήθελαν ως τον στρατιωτικό βραχίονα του ΝΑΤΟ στην Μ.Ανατολή. Οι πρόσφατες αταξίες του Ερντογάν με την Ρωσία έχουν κινητοποιήσει την Αμερική οι οποία τα τελευταία δύο έτη και με αφορμή το Συριακό πρόβλημα και την ρωσική ανάμειξη έχει αποστείλει Αμερικάνους αξιωματούχους στην Άγκυρα, τόσο διπλωμάτες όσο και στρατηγούς ,οι οποίοι αν μη τι άλλο, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα παρασκηνιακό ανεπίσημο κανάλι άμεσης συνεννοήσεως ΗΠΑ-Ερντογάν. Κι ενώ ΗΠΑ κι Ερντογάν φαινομενικά βρίσκονται στα μαχαίρια η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικάνοι στρατηγοί πηγαινοέρχονται στην Άγκυρα με υψηλή συχνότητα.

Η αλήθεια είναι η Τουρκία είναι απαραίτητη στις ΗΠΑ για τους εξής λόγους:

α.Διότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που διαθέτει αξιόμαχο στρατό που εκπαιδεύεται στην βόρεια Συρία σε πραγματικές συνθήκες.Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που συνεχίζει να εξοπλίζει με όραμα και φρενήρεις ρυθμούς τις Ε.Δ .Ακόμα και έαν η Τουρκία αποχωρήσει απο το ΝΑΤΟ και πάλι οι ΗΠΑ θα επιδιώκουν την συμμαχία της.
β. Διότι οι ΗΠΑ ΔΕΝ διαθέτουν πλέον αξιόμαχο στρατό, ούτε χρήμα, κάτι που φάνηκε στον πόλεμο της Συρίας όπου οι ΗΠΑ άφησαν τους Ρώσους (με λιγοστά μέσα και αυτοί) να κυριαρχήσουν.Οι ΗΠΑ το μόνο που έκαναν ήταν από την μια να στέλνουν όπλα στους Κούρδους και μερικές δεκάδες εκπαιδευτές και από την άλλη να αποστέλλουν κάθε μήνα απο ένα Αμερικανό στρατηγό να παρακαλάει για συνεννόηση στο συριακό πρόβλημα.
γ. Διότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που μπορεί να απειλήσει τα κοιτάσματα αερίου της Αν. Μεσογείου και Ελλάδας, τα οποία προορίζονται να αντικαταστήσουν τα ρωσικά.
δ. Διότι η Τουρκία είναι η μόνη που μπορεί να εμποδίσει την Ρωσία να περνάει από τα στενά.
ε. Διότι η Τουρκία είναι μια στρατιωτική τοπική υπερδύναμη που κυβερνάται από ένα απολυταρχικό καθεστώς το οποίο λειτουργεί με απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες.Οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει δεκάδες δις για να εγκαταστησουν ανάλογα καθεστώτα στην Λατινική Αμερική και αλλού , τώρα που βρήκαν έτοιμο μαγαζί, τώρα θα το παρατήσουν;

Η Ελλάδα μόνο του τελευταίους μήνες , τελευταία και καταϊδρωμένη ,έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα παρασκηνιακό διπλωματικό δίκτυο επικοινωνίας με τις ΗΠΑ οι οποίες ωστόσο και προς το παρόν έχουν θέσει Τουρκία και Ελλάδα σε καθεστώς συναλλαγής . Οι ΗΠΑ την μια στιγμή διατάζουν την ελληνική κυβέρνηση να ανακηρύξει την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ακόμα και στο Αιγαίο -κάτι που θα στραγγαλίσει την Ρωσία λόγω της μείωσης των διεθνών υδάτων μεταξύ των ελληνικών νησιών, και απο την άλλη αφήνει την Τουρκία να κάνει λόγω για casus beli για εσωτερική κατανάλωση σε αντάλλαγμα με την αδυναμία του Ερντογάν να εμποδίσει την διαδικασία για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Κύπρου.

Οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να αφήσουν τη Τουρκία να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα της ΑΟΖ του ψευδοκράτους των κατεχόμενων εάν ο Ερντογάν χαλαρώσει την συμμαχία του με την Ρωσία και επιστρέψει στο Αμερικανικό μαντρί.
Οι ΗΠΑ θέλουν την εξόρυξη των κοιτασμάτων σε Αιγαίο και αν.Μεσόγειο για να απεξαρτηθεί η Ευρώπη απο την Ρωσία αλλά δεν την ενδιαφέρει εάν τελικά τα κοιτάσματα θα ανήκουν στην Ελλάδα ή την Τουρκία ή και στους δύο με συνεκμετάλλευση.Οι Αμερικάνοι δεν έχουν ενδοιασμούς σχετικά με την ιδιοκτησία των κοιτασμάτων. Οι Αμερικάνοι θα τα δώσουν στον πλειοδότη.

Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης και ΤΟΥ ΝΑΤΟ και η τύχη της έχει γίνει αντικείμενο πλειστηριασμού μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας .Η Ρωσία θα παλέψει με λύσσα για να διατηρήσει την συμμαχία της με την Τουρκία και την διατήρηση του καθεστώτος των 6 μιλίων στο Αιγαίο το οποίο αφηνει πολύ χώρο για διεθνή ύδατα τα οποία χρειάζεται η Ρωσία.
Η Ρωσία επίσης ,δεν θέλει την εξόρυξη των κοιτασμάτων σε Ελλάδα-Κύπρο και αν. Μεσόγειο ,ούτε και τον east med , και θα κάνει τα πάντα γιαυτό,ακόμα και να ωθήσει τον Ερντγοάνσε νέο Αττίλα στην Κύπρο.
Στην Ελλάδα οι ηγεσίες αλλά και οι ΄΄πολίτες΄΄ ασχολούνται με το ΄΄ονομα΄΄, την αρχαία καταγωγή τους και τις προφητείες του Πούτιν και κάθε -όπουλου βιβλιοπώλη.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top