GuidePedia

0

Τη φυλάκιση μέχρι και για δέκα έτη του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον ζήτησε ο Τούρκος εισαγγελέας. Παράλληλα, όμως, ζήτησε την άρση των περιορισμών σε βάρος του Μπράνσον, κάτι που αν γίνει δεκτό, θα σημαίνει ότι είναι ελεύθερος να φύγει από την Τουρκία.

Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε τη φυλάκιση δέκα ετών του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, αλλά παράλληλα και την άρση των δικαστικών ελέγχων, μία κίνηση που θα επιτρέψει στον Μπράνσον να φύγει άμεσα από τη χώρα.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Αμερικανού πάστορα, η πρόταση του εισαγγελέα θα επιτρέψει στον πελάτη του να φύγει άμεσα από την Τουρκία.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μπράνσον αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Στο παρελθόν, ο δικηγόρος είχε δηλώσει ότι ο κατ' οίκον περιορισμός του πάστορα έχει υπερβεί ένα εύλογο διάστημα και δεν υπήρχε νομική δικαιοδοσία για τον περιορισμό των ελευθεριών του Μπράνσον. Ωστόσο, η τουρκική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει τρεις φορές τις εφέσεις του πάστορα.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον Μπράνσον ότι βοήθησε τρομοκρατικές ομάδες κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016, ωστόσο ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιμένει ότι είναι αθώος και ασκεί πιέσεις για την απελευθέρωσή του.

Αμερικανικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι Ουάσιγκτον και Άγκυρα έχουν συμφωνήσει να απελευθερωθεί ο Μπράνσον με αντάλλαγμα οι ΗΠΑ να χαλαρώσουν την οικονομική πίεση που ασκούν στην Τουρκία.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top