GuidePedia

0

Κατέρρευσε ο πρώτος γύρος συνομιλιών μεταξύ της τουρκικής αντιπροσωπείας- που απέστειλε άρον άρον στην Ουάσινγκτον ο Ρ.Τ.Ερντογάν- και αξιωματούχων του State Department επικεφαλής των οποίων ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τζον Σάλιβαν.

Χαρακτηριστικό είναι πως η συνάντηση κράτησε μόλις 50 λεπτά ενώ η ανακοίνωση τα «λέει όλα”.

«Ο Σάλιβαν και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ που ηγείται της τουρκικής αποστολής «συζήτησαν μια ευρεία γκάμα διμερών ζητημάτων, ανάμεσά τους και του Μπράνσον».

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Χέδερ Νάουερτ, επιβεβαίωσε με μια λιτή ανακοίνωση πως θα υπάρξουν και περαιτέρω συζητήσεις.

“Οι συνομιλίες συνεχίζονται” είπε.

Από την τουρκική πλευρά δεν έγινε καμία επίσημη δήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι αρνήθηκαν να δώσουν διαβεβαιώσεις για απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα, Α. Brunson ενώ προειδοποίησαν πως «ετοιμάζονται περισσότερες κυρώσεις”.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Τ.Σάλιβαν ενημέρωσε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο και τον υπουργό Οικονομικών, Μνούτσιν.

Η αμερικανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι ο Γκιουλέν δεν είναι μέρος της συμφωνίας για την αποφυλάκιση των Αμερικανών φυλακισμένων.

Για να απελευθερώσει τον Μπράνσον, η τουρκική πλευρά απαιτεί «τα πάντα” από τις ΗΠΑ. Να σταλεί στην Τουρκία ο τραπεζίτης Χακάν Αττίλα, «ταμίας» της οικογένειας Ερντογάν, να τερματιστεί η έρευνα εναντίον του τουρκικού τραπεζικού συστήματος για την παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο εναντίον του Ιράν και να μην συμπεριληφθεί η Τουρκία στις χώρες που θα υποστούν κυρώσεις εάν συνεχίσει τη συνεργασία της με την Τεχεράνη. Κάτι για το οποίο έβγαλε και ανακοίνωση χτες.

Ομως από την Τουρκία συνεχίζονται οι «αποκαλύψεις” για την χώρα που ενορχήστρωσε και έδωσε την εντολή του πραξικοπήματος κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν

Τουρκικά ΜΜΕ μεγάλης κυκλοφορίας αποκαλύπτουν το όνομα αυτού που έδωσε την εντολή για πραξικόπημα:

Τον λένε «John”.

Eρντογανική εφημερίδα αποκάλυψε λίγο πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες των αντιπροσωπειών ΗΠΑ-Τουρκίας πως η «διαταγή για πραξικόπημα” προήλθε από έναν άνδρα που το μικρό του όνομα είναι «John”.

Και εδώ ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο έντασης στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Διότι την περίοδο εκείνη, δύο ήταν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Τουρκία με το όνομα «John”.

Ο Αμερικανός πρέσβης John Bass και ο Διοικητής της βάσης του Ιντσιρλίκ, John Walker.

Το έγγραφο δημιουργήθηκε από τον χρήστη «John” στις 7 Ιουλίου και τροποποιήθηκε στις 10.45 p.m. την βραδιά της απόπειρας πραξικοπήματος.

Στάλθηκε δια μέσου του τουρκικού συστήματοςδιανομής εγγράφων και ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές στο ταχυδρομείο του NCO Hüseyin Ömür, έναν βοηθό του Στρατηγού Mehmet Partigöç, τον επικεφαλή του τμήματος διαχείρισης στρατιωτικού προσωπικού και ένα ακόμη άτομο που εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, το έγγραφο αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της σχέσης των ΗΠΑ με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Επιπλέον οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως λόγω της στρατιωτικής γνώσης που «διέθετε” το έγγραφο, το πιθανότερο είναι ο συγγραφέας να είναι ο Διοικητής της βάσης του Ιντσιρλίκ, J.Walker.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν ο Walker ήταν ικανός να γράψει ένα τέτοιο έγγραφο στα τουρκικά ή αν χρησιμοποίησε τον προσωπικό του υπολογιστή για μια τέτοια άκρως απόρρητη αποστολή.

Ολοι οι Αμερικανοί με το όνομα «John” που ήταν στην Τουρκία την μέρα της απόπειρας πραξικοπήματος, βρίσκονται υπό διερεύνηση, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Οπως γίνεται αντιληπτό, δεν ήταν καθόλου τυχαία η κίνηση Ερντογάν να δημοσιοποιήσει την λίστα των Αμερικανών στρατιωτικών, συνταγματαρχών και Στρατηγών,που πρέπει να συλληφθούν!

Η τουρκική λίστα περιλαμβάνει τους συνταγματάρχες John C. Walker, Michael H. Manion, David Eaglen, David Trucksa, Timothy J. Cook, Mack R. Coker, Sgt . Thomas S. Cooper, Sgt. Ο Vegas M. Clark και άλλους . Ολοι υπηρετούν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Ανάμεσα τους βρίσκετε και ο Στρατηγός Joseph Votel, διοικητής της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ, ο Στρατηγός ε.α. John F. Campbell και ο Rick Boutwell, γενικός διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων.

Πως μπορούν δύο χώρες που έχουν φτάσει σε ένα τέτοιο πολεμικό σημείο να τα βρουν; Ο Ερντογάν θα κλιμακώσει και ο Ν.Τραμπ θα υπογράφει σε λίγες ώρες για το «ΣΤΟΠ” στα τουρκικά F-35.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top