GuidePedia

0


Ο Σεβχερί Γκιουβέν, ένας Τούρκος δημοσιογράφος που είναι εξόριστος, αποκάλυψε ότι πολίτες που έχουν απαχθεί από την ΜΙΤ ,μεταφέρθηκαν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτήριο στην Άγκυρα όπου υπέστησαν βαριά βασανιστήρια. Είναι το Γκουαντάναμο της Τουρκίας ,όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του

Σε μια ηχογράφηση που μεταδίδεται από το διαδικτυακό κανάλι ειδήσεων Bold Medya, ο Γκιουβέν αποκάλυψε την ιστορία θυμάτων βασανιστηρίων μετά το πραξικόπημα που ισχυρίστηκαν ότι υπέστησαν κακοποίηση προτού αναγκαστούν να υπογράψουν «ομολογίες».

Ο Γκιουβέν δήλωσε ότι οι άνθρωποι που μεταφέρθηκαν στο κτήριο βασανιστηρίων στην Άγκυρα απήχθησαν από πράκτορες του MİT. Οι “εξαφανίσεις” έχουν γίνει ένα καθημερινό φαινόμενο στην Τουρκία μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Ο δημοσιογράφος Σεμ Κιουτσούκ, υποστηρικτής του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρότεινε, κατά τη διάρκεια ζωντανού τηλεοπτικού προγράμματος τον Δεκέμβριο του 2017 , οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να σκοτώνουν μέλη της οικογένειας των φυλακισμένων μελών του κινήματος Gülen!

Το Κέντρο για την Ελευθερία της Στοκχόλμης (SCF) ανέφερε σε μία από τις μελέτες του με τίτλο «θάνατοι και αυτοκτονίες στην Τουρκία» ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των ύποπτων θανάτων στις τουρκικές φυλακές και τα κέντρα κράτησης όπου τα βασανιστήρια και οι κακομεταχείριση, συνεχίζονται.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top