GuidePedia

0

Ένα νέο δύσκολο κεφάλαιο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις άνοιξε αιφνιδίως στην Αλεξανδρούπολη, όταν η πρώην βουλευτής του κουρδικού κόμματος HDP Λέιλα Μπιρλίκ πέρασε παράνομα τον Έβρο και κατέφυγε στις αστυνομικές αρχές της Αλεξανδρούπολης, όπου κατέθεσε αίτημα για παροχή πολιτικού ασύλου.

Η Λέιλα Μπιρλίκ αναγκάστηκε να περάσει παράνομα στην ελληνική πλευρά των συνόρων του Έβρου διότι υπάρχει απαγόρευση εξόδου της από την Τουρκία από το καθεστώς Ερντογάν.

Αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν την είδηση, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσουν περισσότερες πληροφορίες, και παρέπεμψαν στη διπλωματική οδό, δηλαδή το ΥΠΕΞ. Ήδη τουρκικές ιστοσελίδες όπως το Super Haber έχουν δημοσιοποιήσει το γεγονός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αλεξανδρούπολη, η βουλευτής επιχειρεί να έρθει σε επαφή με συντρόφους της από την Αθήνα, προκειμένου να αποφύγει κάθε ενδεχόμενο επαναπροώθησής της στην Τουρκία.

Η Λέιλα Μπιρλίκ κατηγορείται ότι συνεργάζεται με το PKK, αλλά ωστόσο στο εσωτερικό της χώρας δεν υπάρχει ένταλμα εναντίον της.

Η βουλευτής είχε συλληφθεί στις 4 Νοεμβρίου με την κατηγορία της «προσβολής του προέδρου» και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους και 9 μηνών, ενώ απελευθερώθηκε τέσσερις μήνες αργότερα. Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί επίσης για συμμετοχή σε «τρομοκρατική» ομάδα.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top