GuidePedia

0

Πρόταση στον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να αναλάβει επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, υπέβαλε ο υποψήφιος για την προεδρία του CHP Μουχαρρέμ Ιντζέ. Ο ίδιος Μουχαρρέμ Ιντζέ θα αναλάβει ηγέτης του κόμματος, σύμφωνα με την ίδια πρόταση.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μουχαρρέμ Ιντζέ κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου του είπε πως δεν θα αναμετρηθεί μαζί του για την ηγεσία του κόμματος. Σύμφωνα με τον Μουχαρρέμ Ιντζέ, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ήταν ο μεγάλος ηγέτης του κόμματος και γι’ αυτό του πρότεινε να συνεχίσει ως επίτιμος πρόεδρος.

Ο Μουχαρρέμ Ιντζέ πρότεινε να καλέσει τα όργανα του κόμματος και να τους πει ότι ως πρόεδρος του κόμματος θα συνεχίσει ο Μουχαρρέμ Ιντζέ και επίτιμος πρόεδρος ο ίδιος ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Μέσα σε αδελφικές σχέσεις εκείνος να συνεχίσει τις εργασίες στη βουλή και εγώ ως πρόεδρος να ξεκινήσω εργασίες από Αδριανούπολη μέχρι Άρνταχαν, προετοιμάζοντας το κόμμα για τις επόμενες εκλογές», ανέφερε προσθέτοντας ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν απάντησε ούτε ναι ούτε όχι.

Ο Μουχαρρέμ Ιντζέ είπε ότι δεν θα συγκεντρώσει υπογραφές αλλά αν πει όχι, θα λύσουν το θέμα τα όργανα του κόμματος. Ο Μουχαρρέμ Ιντζέ παρόλο που έχασε τις εκλογές της 24ης Ιουνίου προκάλεσε τις εντυπώσεις επειδή κατάφερε ως υποψήφιος του κόμματος να ξεπεράσει το 30% ενώ το κόμμα του περιορίστηκε στο 22%.

Ακόμη και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ χαρακτήρισε τον Μουχαρρέμ Ιντζέ ως ‘φυσικό ηγέτη’ του κόμματος έπειτα από την επιτυχία αυτή ενώ πολιτικοί αναλυτές σχολίαζαν ότι ο Μουχαρρέμ Ιντζέ είχε εκπλήξει τους πάντες με την επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία του.

Ωστόσο, την επομένη των εκλογών ο Κεμάλ Κιλιτστάρογλου δήλωσε ότι ο Μουχαρρέμ Ιντζέ δεν πέτυχε να πάρει τα ποσοστά που ανέμεναν και άφησε να νοηθεί ότι δεν παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top