GuidePedia

0

Το αρνητικό περιβάλλον από τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οδηγεί τον πρωθυπουργό να αρνηθεί να συναντήσει τον «σουλτάνο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να παραστεί στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου και η παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έχουν δημιουργήσει εξαιρετικά αρνητικό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν την ύπαρξη δυσαρέσκειας στην τουρκική πλευρά, όμως επισημαίνουν πως το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις λόγω της παρατεταμένης κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη – δίχως απαγγελία κατηγοριών – καθιστούσε δύσκολο να σταλεί αντιπροσωπεία στην ορκωμοσία.

Σε κάθε περίπτωση κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνισαν πως ακριβώς λόγω του αρνητικού κλίματος που επικρατεί το ραντεβού των δύο ηγετών ούτως ή άλλως δεν είχε οριστικοποιηθεί.

Διευκρίνισαν πάντως πως η απόφαση του κ. Τσίπρα να μην μεταβεί στην Άγκυρα για την τελετή έγινε με ευγενικό τρόπο και χωρίς πρόθεση να επιδεινωθεί η σχέση με την Τουρκία.

Εξελίξεις αναμένονται ακόμα εντός της ημέρας, με δεδομένο πως η σύνοδος αρχίζει αύριο.

Είναι προφανές πως όσο η Τουρκία κρατά παρανόμως και χωρίς καμία κατηγορία τους δύο στρατιωτικούς, οι σχέσεις των δύο χωρών θα παραμένουν στα άκρα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top