GuidePedia

0

O Ιμπραχίμ Καραγκιούλ είναι ο εξ απορρήτων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αρθρογραφεί στην επικοινωνιακή ναυαρχίδα του ΑΚΡ. Το κάτωθι άρθρο λοιπόν αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφ’ ης στιγμής γράφεται μετά την πολιτειακή αλλαγή στην Τουρκία και περιγράφει ξεκάθαρα τον νέο Τουρκικό Επεκτατισμό. 

Το τρίτο επεκτατικό κύμα της προηγούμενης χιλιετίας: Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης, μιλάω για ένα μεγάλο σχέδιο, έναν μεγάλο στόχο …

İbrahim Karagül/Yeni Şafak
Θα στραφούμε τώρα στο εξωτερικό. Το βλέμμα μας, ο ορίζοντας μας, οι προσπάθειές μας θα επικεντρωθούν στο εξωτερικό. Θα οικοδομήσουμε μια Τουρκία της οποίας η φωνή θα ακουστεί στο εξωτερικό, η δύναμή της οποίας θα γίνει αισθητή περισσότερο εξωτερικά από εσωτερικά. Θα ενισχύσουμε μια χώρα που δεν μιλά παγκοσμίως και όχι σε τοπικό επίπεδο και θα υποστηρίξουμε και θα τονώσουμε αυτή τη χώρα.

Θα επικεντρωθούμε στην περιοχή μας, τη Δύση, την Ανατολή, τον κόσμο. Θα επικεντρωθούμε προσεκτικά όχι μόνο στη Δύση, στον Ατλαντικό κύκλο αλλά σε όλες τις λεπτομέρειες του χάρτη ισχύος της γης, από την Αφρική προς τη Λατινική Αμερική, από την Κεντρική Ασία μέχρι τη Νότια Ασία και τον Ειρηνικό. θα εξετάσουμε προσεκτικά σε όλες τις γωνίες του χάρτη, σε κάθε σελίδα του πολιτισμού και της ταυτότητας, θα διαβάσουμε, θα μάθουμε και θα σχεδιάσουμε νέες διαδρομές για τον εαυτό μας ανάλογα. 

Το έθνος μας που κινείται εδώ και αιώνες προς τη Δύση, που κινείται συνεχώς και ασταμάτητα προς τη Δύση, μετατρέποντας τον εαυτό του καθώς πηγαίνει, όλο και περισσότερο βελτιώνεται, κερδίζοντας όλο και περισσότερο δύναμη, όλο και περισσότερο μετασχηματίζοντας την ιστορία, θα στραφεί από τώρα και στο εξής σε όλες τις γωνιές του κόσμου. 

Αυτή είναι η «νέα κατάσταση» που αλλάζει ριζικά την όλη κατανόηση του αιώνα
Καθώς η Δύση έφτασε στο τέλος της μακραίωνης τεσσάρων αιώνων κυριαρχίας της, καθώς παρακολουθούμε την άνοδο της υπερβολικής εξουσίας στην Ανατολή, επαναλαμβάνουμε την αποστολή που αλλάζει την ιστορία. 

Γινόμαστε πάλι οι Σελτζούκοι, οι Οθωμανοί. Διαμορφώνουμε μια νέα περίοδο ανόδου για την τουρκική Δημοκρατία του 20ου αιώνα και θέτουμε τα θεμέλια του τρίτου μεγάλου κύματος στην περιοχή αυτή. Αυτό ήταν αυτό που είδαμε στο προεδρικό συγκρότημα τη Δευτέρα, αυτό είναι που ενθουσίασε εξαιρετικά όσους το γνωρίζουν. Αυτή είναι η “νέα κατάσταση” που συγκλόνισε ραγδαία, άλλαξε ολόκληρη την κατανόηση, την αντίληψη, τους ορισμούς του περασμένου αιώνα. Αυτό που τα θεμέλια της ηγεσίας του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτελούν δεν είναι τίποτα άλλο από την αναδιαμόρφωση των αιώνων. 

Ο κόσμος πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις με αυτή τη “νέα Τουρκία” 

Αυτό θα κατανοήσουμε. Θα καταλάβουμε τι είναι και ποια είναι η πορεία μας. Στη συνέχεια, θα δούμε τι είδους πορεία αυτή η χώρα έχει ξεκινήσει. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα παρατηρήσουμε πως η Τουρκία γίνεται αντιληπτή από τώρα και στο εξής στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Θα επαναπροσδιορίσουμε την πίστη μας, την εμπιστοσύνη μας σε αυτή τη χώρα, εκτός από την αξία της.
Οι κεντρικές χώρες του κόσμου θα συζητήσουν τώρα μια εντελώς διαφορετική Τουρκία. Θα πρέπει να συνεργαστούν με μια εντελώς διαφορετική Τουρκία. Οι φιλίες, οι εχθροπραξίες, οι συμπράξεις και οι διαφορές θα αναμορφωθούν και θα επαναδιαμορφωθούν με βάση αυτή τη νέα κατάσταση. Θα δούμε ριζικές αλλαγές στις στάσεις πολλών χωρών. Θα δούμε αλλαγές στην εχθρότητα που πολλές χώρες έχουν προς την Τουρκία – ενώ κάποιοι μαλακώνουν τη στάση τους, άλλοι θα γίνουν σκληρότεροι. 

Κανείς δεν πρέπει να τολμήσει να προχωρήσει σε νέες εσωτερικές επιχειρήσεις προσφοράς! 

Επειδή αυτή η χώρα όχι μόνο δίνει δύναμη στον κεντρικό τομέα εξουσίας της πολιτείας, δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο σύστημα, μια ολοκαίνουργια δομή, θέτει τα θεμέλια μιας ολοκαίνουργιας εγκατάστασης, αναδιαμορφώνει όλες τις λεπτομέρειες μιας συστημικής αλλαγής και προετοιμάζεται για τους αιώνες που έρχονται με την εμπειρία αιώνων. 

Η Τουρκία πρόκειται τώρα να είναι μια χώρα που έχει επιλύσει τα ζητήματα που μας έχουν τυφλώσει, σπατάλησαν την ενέργεια και τους πόρους μας για μάταιες συζητήσεις εδώ και χρόνια. Πρόκειται να είναι μια χώρα που έχει ωθήσει όλες αυτές τις πλευρές, που έχει κλείσει τις πόρτες στην παρέμβαση μέσω αυτών, και αυτό έχει όλα τα ξένα στοιχεία και επιρροές υπό έλεγχο.
Κανένας πολιτικός κύκλος ή πολιτική ταυτότητα δεν θα μπορέσει να σχεδιαστεί και να τεθεί στο πεδίο ως «εσωτερικές επιχειρησιακές δομές» πλέον. 

Ένοπλα ή άοπλα στοιχεία παρέμβασης … 

Ένοπλα ή άοπλα στοιχεία παρέμβασης όπως η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, η τρομοκρατία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και οι πνευματικοί μηχανισμοί της τρομοκρατίας δεν θα είναι πλέον σε θέση να βρουν τον τομέα της κίνησης που επιδιώκουν. Όσοι ικετεύουν την εξουσία από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. για να στραφούν προς την Τουρκία με αυτήν την εξουσία, καθώς και τα κινήματα των έργων και τα δίκτυα πακέτων δεν θα είναι πλέον σε θέση να σκιάζουν το μυαλό του έθνους μας. 

Επειδή τόσο η κοινότητα, όσο και το κράτος, ο δημόσιος τομέας όσο και ο πολιτικός τομέας, τα μέσα ενημέρωσης όσο και οι θεσμοί, καθώς και όλοι οι κοινοί τομείς επικοινωνίας, γίνονται τοπικοί. Το κράτος δεν είναι η μόνη πηγή αντίστασης, είναι τώρα σε κάθε στρώμα της κοινωνίας, σε κάθε γωνιά της χώρας. 

Πρώτα απελευθερώνουμε το μυαλό μας, δίνοντας έμφαση στο μυαλό του κράτους και της κοινότητας, στην κατανόηση μας, στην προνοητικότητα μας και στην έναρξη μιας μεγάλης πορείας για το μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τώρα θα αφήσουμε τους μικρούς αγώνες, τις συζητήσεις, τα σχέδια, τις προσδοκίες, τα καλούπια τους για το τι είναι σωστό και το λάθος και τους ορισμούς τους καλούς και κακούς. 

Προσαρμόζοντας τον εαυτό μας στην Τουρκία: 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αιτία, δεν υπάρχει μεγαλύτερος αγώνας
Δεν πρόκειται να καθορίσουμε μια ιδεολογία, μια πολιτική στάση βασισμένη σε αυτές. Όλοι εμείς, όλοι, κάθε πολιτικός κύκλος, κάθε θρησκευτικό κίνημα και κάθε μη κυβερνητικός οργανισμός είναι υποχρεωμένος να προσαρμοστεί στην Τουρκία. Απαιτείται να προσαρμοστούν σε αυτή τη μεγάλη πορεία. Είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν σε αυτή την αυξανόμενη περίοδο. Δεν υπάρχει άλλη αιτία, στόχος, περιοχή ή αντικείμενο αγώνα μεγαλύτερο από αυτό. 

Από τώρα και στο εξής, η οικονομία μας, η πολιτική μας, οι ανθρώπινες υποθέσεις μας θα είναι όλες σε παγκόσμια και περιφερειακή κλίμακα. Οι δηλώσεις μας, οι πορείες μας, τα έργα, τα σχέδια και τα όνειρά μας θα είναι επίσης παγκόσμιας κλίμακας. Οι αναζητήσεις μας για την ειρήνη, οι αναζητήσεις μας για την άμυνα, οι επιδιώξεις μας για υπερεθνική συμμαχία, η αυτο-αντίληψή μας, η πίστη μας στο έθνος μας και τα ύψη στα οποία θα ανεβούμε στη χώρα αυτή και στην κατάσταση θα είναι επίσης παγκόσμιας κλίμακας. 

Μιλώ για ένα μεγάλο σχέδιο, έναν μεγάλο στόχο 

Η άποψη που διερευνά ποιος διορίστηκε σε ποια θέση, ποιος είναι ο τύπος του οποίου δόθηκε η ευκαιρία και ποιος δεν ήταν, θα είναι άνευ σημασίας στη νέα περίοδο. Μιλάμε για ένα πολύ ανώτερο σχέδιο, στόχο και ιδανικό. Οποιαδήποτε προσπάθεια αποδυναμώνει αυτόν τον στόχο, αυτό το σχέδιο πρέπει να αποφευχθεί. Αυτοί που εξακολουθούν να τοποθετούνται εκεί, βασισμένοι σε αυτά τα ηθικά, θα χαθούν, θα χάσουν το κύμα και θα εξασθενίσουν στη λήθη.
Έτσι βλέπω προσωπικά τη μεγάλη αλλαγή της Τουρκίας. Έτσι το καταλαβαίνω, έτσι το ερμηνεύω. Αυτό βλέπω όταν εξετάζω τη νέα κατάσταση στην Τουρκία και την ταυτόχρονη αλλαγή στον κόσμο. Γνωρίζω ότι οι μεγάλες ευκαιρίες, οι μεγάλοι αγώνες πρόκειται να καθορίσουν και να διαμορφώσουν τους προσεχείς αιώνες. 

Το τρίτο κύμα της προηγούμενης χιλιετίας: 

Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης μας
Αυτός είναι ο λόγος που τοποθετώ τον εαυτό μου εδώ. Πιστεύω ότι όσο περισσότερο υποστηρίζω, τόσο περισσότερο συνεισφέρω σε αυτό το όραμα και όσο περισσότερο εμπλέκομαι στον αγώνα, τόσο περισσότερο θα συνεισφέρω στην ιστορία και το μέλλον του έθνους μας. 

Αυτός είναι ο προσωπικός μου αγώνας και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Προτείνω μια τέτοια ευαισθητοποίηση κινητοποίησης, μια τέτοια ταυτότητα στη νεολαία της χώρας μας για έναν τέτοιο αγώνα, για να γίνει μεταξύ της νέας ιδρυτικής γενιάς.
 
Ανεξάρτητα από ό,τι λέει ο καθένας, η Τουρκία πρόκειται να ολοκληρώσει τον μεγάλο μετασχηματισμό της και δεν θα υπάρξει επιστροφή. Η τρίτη σημαντική άνοδος της προηγούμενης χιλιετίας στην περιοχή μας ξεκίνησε και θα συνεχιστεί. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουμε στον αγώνα απ’ όπου βρισκόμαστε. Για αυτό ευθύνονται όλοι.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top