GuidePedia

0

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπερασπίστηκε την αποδοχή της πρόσκλησης για να παραστεί στην ορκωμοσία Ερντογάν, λέγοντας πως ειδικά τώρα με την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας, υπάρχει ανάγκη “ανοιχτών διαύλων” με την Τουρκία.

Πολλά χρόνια τώρα έχουμε μάλλον υπερεκτιμήσει αυτούς τους “ανοιχτούς διαύλους” με μια χώρα που δεν συζητά ποτέ και πάντα κοροϊδεύει. Κάθε λογικός άνθρωπος συμφωνεί ότι ο διάλογος και η συνεργασία είναι αυτά που λύνουν προβλήματα. Με την Τουρκία ο κανόνας αυτός δεν ισχύει και μας το ΄χει αποδείξει η ίδια η ζωή.

Τα χρόνια της παντοκρατορίας Ερντογάν συζητήσαμε πάρα πολύ. Ήταν χαμένος χρόνος για εμάς και δώρο στην Τουρκία η οποία είχε όλο τον χρόνο να εξοπλιστεί και να αναπτύξει την αμυντική της βιομηχανία. Τα έκανε και τα δύο έχοντας στόχο την Ελλάδα.

Πότε ακριβώς μας φάνηκαν χρήσιμοι οι “ανοιχτοί δίαυλοι” με την Τουρκία; Να υπενθυμίσουμε τα όσα ακολούθησαν τη δολοφονία Ηλιάκη στο Αιγαίο, τα οποία η κυρία Μπακογιάννη τα έζησε από πρώτο χέρι;

Είναι ίσως δύσκολο για τους Έλληνες πολιτικούς να παραδεχτούν ότι με την Τουρκία μπορείς να συζητάς μόνο αν “έχει τον φόβο σου”. Όλες οι άλλες συζητήσεις είναι για να γίνονται και για να κερδίζουμε χρόνο όχι εμείς όπως λανθασμένα πιστεύουμε, αλλά η Τουρκία. Για να ξεδιπλώνει την επιθετική της πολιτική η οποία επί Ερντογάν στοχεύει να κερδίζει όσα θέλει “χωρίς να πέφτει τουφεκιά”. Το “χτίσιμο πεποίθησης νίκης” για το οποίο έχει μιλήσει ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης είναι πολύ διδακτικό για τους πολιτικούς. Θα ΄πρεπε τουλάχιστον να ΄ναι …

Λέει η κυρία Μπακογιάννη ότι ειδικά τώρα που έχουμε δύο στρατιωτικούς φυλακισμένους στην Τουρκία τα “κανάλια επικοινωνίας” πρέπει να ΄ναι ανοιχτά. Να είναι αλλά όχι για να παρακαλέσουμε τον κ.Ερντογάν να τους αφήσει ελεύθερους. Να απαιτήσουμε να το κάνει. Η Τουρκία παρανόμησε με την σύλληψή τους, παρανομεί με την συνεχιζόμενη κράτησή τους χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες . Δεν νομίζουμε ότι η τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν προσφέρεται για να εκφράσουμε την απαίτησή μας για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.

Επιπλέον όταν μιλάμε για τον Ερντογάν δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν εκλεγμένο δικτάτορα! Έναν δικτάτορα που πήρε όλες τις εξουσίες του κράτους στα χέρια του, ελέγχει απόλυτα τη δικαιοσύνη και τις ΕΔ, φυλακίζει αδιακρίτως κόσμο χωρίς κανένα στοιχείο και γενικώς δεν έχει απολύτως καμία επαφή με οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία. Για ποιο λόγο ΄Ελληνας πολιτικός να σπεύσει στην τελετή ορκωμοσίας του και να τον συγχαρεί;

Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού μας συστήματος εξακολουθεί να πιστεύει στον μύθο της “εξημέρωσης του θηρίου” που λέγεται Τουρκία! Θεωρεί οποιαδήποτε έκφραση δυσαρέσκειας ή αντίδρασης έναντι της τουρκικής προκλητικότητας ως…κλιμάκωση από μέρους μας της έντασης στα ελληνοτουρκικά! Κάπως έτσι την “πατήσαμε” και στον Έβρο με τη σύλληψη των δύο, αλλά αυτά δεν είναι ώρα να τα θίξουμε. Θα ΄ρθει η ώρα.

Συμπέρασμα: είναι λάθος η επιλογή της παρουσίας Ελλήνων πολιτικών στην τελετή ορωμοσίας του σουλτάνου. Δεν κερδίζει τίποτα η χώρα, κερδίζει όμως ο Ερντογάν που “ξεπλένεται” για τις παρανομίες του.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top