GuidePedia

0

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορούσε να του συμβεί πέντε μέρες πριν τις εκλογές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως η νέα κίνηση μπλοκαρίσματος των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II, ενώ τα χρησιμοποιεί προεκλογικά εμφανίζοντάς τα επί των ελικοπτερφόρων που βαφτίστηκαν άμεσα για την περίσταση αεροπλανοφόρα (θα είναι το δεύτερο) που θα διαθέτει η Τουρκία στο μέλλον.

Η νέα απόφαση που αφορούν στα μαχητικά είναι αυτονόητο πως προκάλεσε παγωμάρα στην Άγκυρα και στο προεκλογικό επιτελείο των ισλαμιστών. Ως είθισται, η απάντηση είχε τη γνωστή δόση νεοθωμανικής υπεροψίας, αν και δεν κρύβεται η ανησυχία των Τούρκων, καθώς επίσης και μια προσπάθεια να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση με τις ΗΠΑ, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν θα τους βγει σε καλό.

Την πρώτη αντίδραση λοιπόν ανέλαβε να διατυπώσει ο πρωθυπουργός υπό κατάργηση Μπινάλι Γιλντιρίμ. Μιλώντας στη Σμύρνη, αποκάλεσε την απόφαση ως «ατυχή εξέλιξη» και «ενάντια στο πνεύμα της στρατηγικής συνεργασίας» των δυο χωρών, ενώ για μια ακόμα φορά ψέλλισε ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα «που διαθέτει εναλλακτική».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top