GuidePedia

0

Τους επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ επέκρινε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επειδή είχαν χειροκροτήσει το λιντσάρισμα του πρώην ηγέτη της Λιβύης Καντάφι, ο οποίος ήταν ο μόνος που το 1974 παρείχε στην Τουρκία στρατιωτικό εξοπλισμό για να εισβάλει στην Κύπρο. “Στήριξε αυτή τη χώρα στις πιο δύσκολες στιγμές της και αυτοί πήγαν και χειροκρότησαν το λιντσάρισμά του”, είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι TV5, o Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε, συγκεκριμένα, ότι μετά το 1950 οι Μεγάλες Δυνάμεις είχαν πει στην Τουρκία να μην προχωρήσει ούτε σε βιομηχανία κατασκευής αεροπλάνων ούτε υποβρυχίων και πως θα τους τα έδιναν όλα δωρεάν. “Μας έδωσαν όλα τα άχρηστα που έμειναν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πότε ξυπνήσαμε; Με την απόβαση στην Κύπρο ξυπνήσαμε, όταν μας είπαν ‘δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικά μας αποβατικά πλοία.

Εκείνα σας τα δώσαμε εμείς, αλλά για να τα χρησιμοποιήσετε θα πάρετε άδεια από εμάς’. Εκείνη την περίοδο, έτρεξε και μας βοήθησε ο Καντάφι, ο Αλλάχ να αναπαύσει την ψυχή του. Ο Καντάφι μάς έδωσε και αεροπλάνα και καύσιμα για τα αεροσκάφη, και ό,τι χρειαζόμασταν. Αυτοί οι επικεφαλής του ΑΚΡ χειροκρότησαν το λιντσάρισμα του Καντάφι. Ένας αρχηγός κράτους που υπηρέτησε αυτή τη χώρα στις πιο δύσκολες στιγμές της, τη στήριξε στις πιο δύσκολες στιγμές της, λιντσάρεται και αυτοί πηγαίνουν και χειροκροτούν. Αυτό εγώ δεν το συγχωρώ. Εάν σε αυτή τη χώρα έστω και ένας άνθρωπος έχει συνείδηση, εγώ προσβάλλομαι αν πάει έστω και μία ψήφος σε αυτούς μετά από αυτό που έκαναν στον Καντάφι”, είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
ΚΥΠΕ

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top