GuidePedia

0

Έγινε τις προάλλες η επίθεση με τα χημικά στην Συρία από τις δυνάμεις του Άσαντ εναντίον της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Al-Qaeda, στην οποία απάντησαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία με τους βομβαρδισμούς των εργοστασίων παραγωγής χημικών αερίων του Άσαντ. Στην Συρία η Μουσουλμανική Αδελφότητα και η Al-Qaeda έχουν γίνει ένα πλέον.

Οφείλω να δώσω κάποιο δίκιο στους Ρώσους, και θέλω να εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ. Οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί ζητάνε από τους Ρώσους να τους επιτρέψουν να καθαρίσουν τον ISIS από την Συρία, και να τους επιτρέψουν επίσης να διώξουν από την Συρία τους Ιρανούς και την Χεζμπολάχ.

Η Ρωσία και ο Άσαντ ήδη καθάρισαν τον ISIS μετά την αποχώρηση του Ομπάμα από την ηγεσία των ΗΠΑ και την υπόσχεση του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αφήσουν την Συρία στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, ώστε και η Ρωσία να αφήσει το Ιράκ στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ, και δεν θα υποστηρίξει στο Ιράκ τους Ιρανούς και τους Κινέζους.

Η Ρωσία επίσης κάνει τα στραβά μάτια όταν οι Ισραηλινοί χτυπάνε τους Ιρανούς και την Χεζμπολάχ στην Συρία, παρόλο που η Ρωσία έχει στην Συρία παρκαρισμένους τους S-400, όπως επίσης και υπερσύγχρονα ραντάρ και πυραύλους, τα οποία μπορούν να κάνουν την ζωή των Ισραηλινών εφιάλτη.

Οι Ρώσοι όμως θέτουν ένα σοβαρό ερώτημα προς τους Αμερικανούς. Αν τους λένε σας αφήσουμε να καθαρίσετε το Ιράν και την Χεζμπολάχ από την Συρία, κάτι που εξυπηρετεί άλλωστε και την ίδια την Ρωσία όπως έχει εξηγήσει στο παρελθόν, πως ξέρουμε ότι στην συνέχεια οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Τούρκοι και οι Καταριανοί δεν θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση προκειμένου να ξεσηκώσουν και πάλι την Μουσουλμανική Αδελφότητα?

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα αρχίσει πάλι να ζητάει εκλογές (ανθρώπινα δικαιώματα), στις οποίες εκλογές είναι βέβαιο ότι θα χάσει η Σιιτική (Αλαουτική) μειοψηφία του Άσαν και θα νικήσει η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που σημαίνει ότι η Συρία θα περάσει στην σφαίρα επιρροής της Τουρκίας και του Κατάρ.

Και ναι μεν οι Ρώσοι έχουν πυραύλους στην Συρία, αλλά δεν θα μπορούν να χτυπήσουν με τους πυραύλους και τα αεροπλάνα τους τα Σουνιτικά πλήθη που θα βγάζει στους δρόμους η Μουσουλμανική Αδελφότητα, γιατί τότε θα αρχίσει πάλι το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ.

Θα πρέπει λοιπόν η Ρωσία και ο Άσαντ είτε να ξαναζωντανέψουν τον ISIS, τον οποίο έχουν εξαφανίσει, και ο οποίος είναι Σουνιτικός και δεν είναι για την Ρωσία το ίδιο αξιόπιστος με τους Σιίτες, ή να έχουν την Σιιτική Μουσουλμανική Αδελφότητα για να χτυπήσουν την Σουνιτική Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ο ISIS εννοώ ότι δεν είναι αξιόπιστος για τους Ρώσους επειδή μπορεί να τα βρει και με τους Σουνίτες. Όπως έλεγα στην προηγούμενη ανάρτηση οι άνδρες του Σαντάμ ήταν εκπαιδευμένοι από την KGB, αλλά έπαιρναν χρήματα από τους Σαουδάραβες για να χτυπάνε το Ιράν, και πουλούσαν πετρέλαιο στους Τούρκους και μαζί με τους Τούρκους κυνηγούσαν τους Κούρδους.

Όταν λοιπόν οι Ισραηλινοί χτυπάνε τους Σιίτες, ο Άσαντ χτυπάει την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Καθαρίζετε λένε στις ΗΠΑ τους Σιίτες, θα μας αφήσετε και εμάς να καθαρίσουμε την Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Al-Qaeda από την Συρία. Αλλιώς σου λένε οι Ρώσοι ότι θα πρέπει και οι Σιίτες να μείνουν στην Συρία ως ασφάλεια, για την περίπτωση που ξεσηκωθεί και πάλι η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Όταν λοιπόν οι Ισραηλινοί χτυπάνε τους Σιίτες στην Συρία, και υπάρχουν τα αντίποινα του Άσαντ και της Ρωσίας εναντίον της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Συρία, ξεσηκώνονται οι Βρετανοί και οι Γάλλοι εναντίον των Ισραηλινών. Γιατί τους Γάλλους και τους Βρετανούς τους εξυπηρετεί και ο Σουνιτικός διάδρομος (Κατάρ-Τουρκία-Ευρώπη), και ο Σιιτικός διάδρομος (Ιράν-Ιράκ-Συρία-Λίβανος), και ο Κουρδικός διάδρομος (Ιράκ-Συρία-Μεσόγειος).

Η άλλη λύση, λίγο δευτεράτζα βέβαια, είναι ο διάδρομος Σαουδική Αραβία-Ισραήλ-Αίγυπτος-Κύπρος-Ελλάδα, ο οποίος επίσης εξυπηρετεί τους Γάλλους και τους Βρετανούς. Οτιδήποτε παρακάμπτει την Ρωσία και την Γερμανία τους εξυπηρετεί. Αυτός ο διάδρομος δεν εξυπηρετεί την Τουρκία και το Ιράν, και δεν ξέρω κατά πόσο η Ρωσία είναι διατεθειμένη να τον επιτρέψει. Σίγουρα πάντως κάτι θα αναγκαστεί να δεχτεί η Ρωσία αλλιώς θα είναι δύσκολο να αποφύγει τον πόλεμο με το ΝΑΤΟ. Και μην ξεχνάτε ότι οι ΗΠΑ αφήνουν την Ρωσία να πατάει σε βασικούς της συμμάχους, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Νότια Κορέα. Αν οι ΗΠΑ πατούσαν πόδι και τους έλεγαν ότι αν έχουν παρτίδες με τους Ρώσους θα τους εγκαταλείψουν όλοι αυτοί θα έκαναν πίσω.

Αλλά όπως είπα στην Συρία οφείλω να παρατηρήσω ότι οι Ρώσοι έχουν δίκιο να απαιτούν να καθαρίσουν την Μουσουλμανική Αδελφότητα πριν επιτρέψουν στους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς να καθαρίσουν τους Ιρανούς και την Χεζμπολάχ. Από την δική τους την πλευρά έχουν δίκιο, αλλά άντε πες του στους Βρετανούς και τους Γάλλους.

Όπως είπα οι Βρετανοί και οι Γάλλοι μπορούν να βολευτούν και με την Σουνιτική Μουσουλμανική Αδελφότητα, και με την Σιιτική Μουσουλμανική Αδελφότητα, και με τους Κούρδους. Νομίζω όμως ότι οι Αμερικανοί θα πάνε να τους βολέψουν με τον διάδρομο Σαουδική Αραβία-Ισραήλ-Αίγυπτος-Κύπρος-Ελλάδα, αλλά πρώτον δεν ξέρω αν τους αρκεί αυτός ο διάδρρομος, και δεύτερον δεν ξέρω αν είναι διατεθειμένοι οι Ρώσοι να επιτρέψουν αυτόν τον διάδρομο. Ίσως όμως αυτός ο διάδρομος να είναι και η μόνη λύση για να αποφευχθεί ένας πόλεμος στην Συρία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία (Ινδία-Σαουδική Αραβία-Αίγυπτος-Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα).

Η πιο ασφαλής λύση πάντως είναι αυτή που προτείνουν οι Αμερικανοί. Η Ρωσία την Συρία, η Συρία καθαρή από το Ιράν και την Χεζμπολάχ, άρα ευχαριστημένοι και η Ρωσία και οι ΗΠΑ, το Ιράκ στις ΗΠΑ, και το Ιράν να εξάγει πετρέλαιο και στην Ευρώπη μέσω του Περσικού Κόλπου. Αλλά αυτό όπως λέω δεν κάνει στους Βρετανούς και τους Γάλλους.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top