GuidePedia

0

Αποφασισμένη να συντηρήσει σε υψηλά επίπεδα τη λεκτική αντιπαράθεση με την Αθήνα εμφανίζεται η Άγκυρα, καθώς με σημερινές του δηλώσεις ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μικρή» Ελλάδα με την οποία η Τουρκία δεν χρειάζεται να ασχολείται, όσο «παραμένει ήσυχη».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Άγκυρα για το Πρόγραμμα Συνοχής και Υπερπόντιας Εκπαίδευσης, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι η Τουρκία κατατάσσεται δεύτερη πίσω από την Ελλάδα στην προσβασιμότητα νέων στα Πανεπιστήμια. Όμως ακόμα και στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης η οποία δεν είχε καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική, ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει ειρωνικά σχόλια κατά της Ελλάδας.

«Το 2022 είχαμε 76 πανεπιστήμια, σήμερα 186 και σύντομα θα έχουμε άλλα 10. Είμαστε δεύτεροι στον κόσμο στην προσβασιμότητα στα πανεπιστήμια. Αυτό συνέβη τα τελευταία 15 χρόνια. Μην μετράτε την Ελλάδα. Είναι μια χώρα όσο μια πόλη μας. Είναι λίγο μικρότερη από την Κωνσταντινούπολη. Εν πάσει περιπτώσει είναι γείτονες μας και κάπως θα συμπορευτούμε. Ωστόσο μην ανησυχείτε. Όσο παραμένει ήσυχη δεν θα έχουμε να πούμε κάτι», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.



Χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε απειλήσει εμμέσως την ΕΕ, χρησιμοποιώντας ως όπλο το προσφυγικό. «Όλο αυτό το διάστημα κατά κάποιο τρόπο δεν προστατεύουμε μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα τα σύνορα του ΝΑΤΟ. Και όχι μόνο αυτά. Αν δεν το κάναμε οι πρόσφυγες θα έφταναν στην Ευρώπη και δεν πρόκειται απλά για πρόσφυγες. Μαζί τους θα πέρναγαν και τρομοκράτες και οι Ευρωπαίοι θα είχαν πρόβλημα. Κανονικά θα έπρεπε να μας ευγνωμονούν», τόνισε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ θέλοντας να δικαιολογήσει την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις της ΕΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα και συμπλήρωσε: «Για εμάς, κανένας τους δεν αξίζει γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη ότι κάνουμε το σωστό. Εμείς κάνουμε το σωστό για την ανθρωπότητα, την Ευρώπη και τη χώρα μας», κατέληξε ο Μπ. Γιλντιρίμ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top