GuidePedia

0

Στην Τουρκία έχουν χαθεί περισσότερα από 100 χιλιάδες όπλα, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, αλλά φαίνεται ότι το καθεστώς Ερντογάν δεν κάνει ότι μπορεί για να τα βρει. Ίσως επειδή δεν θέλει. Ίσως επειδή είναι γνωστό ότι σ΄ όλη την Τουρκία έχουν δημιουργηθεί “στρατόπεδα εκπαίδευσης”, στα οποία εκπαιδεύονται πολίτες! Για ποιο λόγο;

Το σενάριο ενός εμφυλίου πολέμου στην Τουρκία συζητείται δημόσια. Ο καθηγητής Κώστας Φίλης το ΄χει αναφέρει και αναλύσει στην συνέντευξή του στο Militaire.gr.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του al-monitor στην ετήσια έκθεση του Τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών του 2017, που κυκλοφόρησε στα τέλη Φεβρουαρίου, αναφέρεται ότι 106.740 όπλα έχουν καταγραφεί ως χαμένα ή κλεμμένα. Να σημειωθεί ότι το 2014, αυτός ο αριθμός ήταν 14.682, το 2015, αυξήθηκε πάνω από 500% σε 91.120 και το 2016,έφθασαν σε 107.628.

Πολλά απ΄ αυτά βρέθηκαν στα χέρια αγνώστων τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος. Δεν μπορεί όμως όλα να “χάθηκαν” σε μια νύχτα. Η υποψία ότι το καθεστώς Ερντογάν εξοπλίζει ομάδες πολιτών για να τις χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό της χώρας γίνεται όλο και πιο βάσιμη. Όπως γράφει το al-monitor “η τουρκική κοινωνία είναι ήδη έντονα πολωμένη και πολλοί πιστεύουν ότι οι κυβερνητικοί υποστηρικτές οπλίζονται για μελλοντική δράση εναντίον πολιτικών αντιπάλων. Οι ανοιχτές απειλές από τις ισλαμικές ομάδες τροφοδοτούν την ανησυχία”.

Ο υπουργός Άμυνας Νουρεττίν Κανίκλι επιβεβαίωσε τον Φεβρουάριο ότι οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν όπλα που ανήκουν στον στρατό . Η αναζήτηση δεν έχει σοβαρά αποτελέσματα…

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top