GuidePedia

0

Αυτή η ένταση που άρχισε με την επέμβαση της Τουρκίας στην θάλασσα, στην πραγματικότητα το μέγεθος της είναι μεγαλύτερο από ότι πιστεύεται… Υπάρχουν μαθήματα που εξάγονται από αυτή την κατάσταση… Δείτε πόσο άσχημα μηνύματα δίνονται… Η Τουρκία πήγε εκεί και στήθηκε και δεν επιτρέπει γεωτρήσεις… Και κανείς δεν μπορεί να της πει τίποτε… Δεν μπορεί να επέμβει… Αμερική και Αγγλία, ακόμη και η Ε.Ε. παραμένουν θεατές σε αυτή την κατάσταση.

Δεν τείνουν χείρα βοηθείας στο μέλος της Ε.Ε. Λένε μόνο πως ¨παρακολουθούμε¨. Όλα αυτά όμως δεν ενθαρρύνουν την Τουρκία να πάει ακόμη πιο μπροστά στην Κύπρο; Κάποιος που βλέπει πως δεν ακούγεται κιχ στην από μέρους του χρήση ωμής βίας, φυσικά και θα το πάει ακόμη παραπέρα. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε και την απογοήτευση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Το διεθνές δίκαιο δεν λειτουργεί. Από τα κράτη που περίμενε επέμβαση, δεν βγαίνει κιχ. Κανείς δεν βγαίνει να πει στην KKTC που λέει πως έκανε διεθνή συμφωνία με την Τουρκία, πως ¨Εσύ είσαι η αναγνωρισμένο κράτος, δεν μπορείς να κάνεις τέτοια συμφωνία¨.

Καταλαβαίνετε τώρα πως σε αυτόν τον κόσμο δεν πρέπει να εμπιστεύεστε άλλους πέραν του εαυτού μας; Άλλωστε από τους ελιγμούς στην καταστροφή της Συρίας των πολλών δυνάμεων που εμπλέκονται εκεί, μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά…Περιμένατε από τον Πούτιν να ανοίξει τον εναέριο χώρο στην Τουρκία για να βομβαρδιστούν οι Κούρδοι στο Άφριν; Εγώ να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Η Τουρκία του κατέρριψε ένα αεροσκάφος και μπροστά στα μάτια όλων σκότωσε τον πρεσβευτή του… Αλλά ο Πούτιν είναι και πάλι αγκαλιά με τον Ερντογάν… Είστε μήπως σίγουροι πως ανάλογα συμφωνίες στις οποίες προβάλλονται τα βρώμικα συμφέροντα δεν θα συμβούν και στην Κύπρο; Εγώ δεν είμαι…

Οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν δικαιώματα στο φυσικό αέριο; Φυσικά και έχουν. Άλλωστε αυτό και στον νότο κανείς δεν το απορρίπτει. Όταν όμως λένε ¨μετά την λύση¨ γιατί ενοχλείστε; Και εσείς έτσι δεν δηλώνετε; Το Μαράσι πότε θα δοθεί πίσω; Μετά από την ολοκληρωμένη λύση! Η Μόρφω εάν δοθεί πότε θα δοθεί; Μετά από την ολοκληρωμένη λύση….

Δηλαδή εσύ τίποτε δεν δίνεις πριν από την ολοκληρωμένη λύση, αλλά το φυσικό αέριο το ζητάς πριν προκύψει η λύση! Τα εδάφη τα έφαγες, τα κατάπιες! Με πλαστούς τίτλους τα λεηλάτησες. Στον Πενταδάχτυλο έστησες την σημαία. Δεν επιτρέπεις σε κανέναν Ελληνοκύπριο να περάσει στον βορά άνευ ελέγχου ταυτότητας… Και μετά από όλα αυτά ζητάς και αέριο… Στην πραγματικότητα δεν είσαι εσύ που ζητάς αυτό το αέριο, αλλά η Τουρκία… Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν σου πουν ¨Εσύ κοιτά να γλυτώσεις από την Τουρκία και μετά να ζητάς αέριο¨.

Επικεφαλής στην Τουρκία βρίσκεται ένας δικτάτορας που έχει συνδέσει την εξουσία του με τους πολέμους… Τα έχει χάσει που να επιτεθεί… Την μια επιτίθεται στην Συρία… Την άλλη στην Ελλάδα… Την άλλη στην Κύπρο… Ακόμη και αν οι μεγάλες δυνάμεις τον χρησιμοποιούν σαν πιόνι, αυτό δεν μας δίνει καμία ελπίδα. Μας απέδειξαν πως για χάρη των δικών τους συμφερόντων δύνανται να παραβλέπουν τα πάντα.

Τότε τι μπορεί να γίνει ; Πώς να υπάρξει σωτηρία; Μόνη λύση είναι η μεταξύ μας συνεννόηση… Αλλά αυτό δεν φαίνεται και ιδιαίτερα δυνατό. Υπάρχει μήπως στον βορά κάποια πολιτική βούληση που να μπορεί να αποφασίσει πέραν των πρωτοβουλιών της Τουρκίας ; Δυστυχώς όχι ! Δείτε την ώρα που όλος ο κόσμος εναντιώνεται στην εισβολή της Τουρκίας στο Άφριν, στην κοινότητα μας κανείς δεν είχε το σθένος να εναντιωθεί. Μόνο η εφημερίδα μας εναντιώθηκε. Κι αυτή πετροβολήθηκε. Έγινε απόπειρα λιντσαρίσματος. Ενώ ακόμη και αυτοί που ήταν ενάντια στον λιθοβολισμό, άρχισαν τις φράσεις τους πάντα με την λέξη ¨αν και ¨, νοιώθοντας την ανάγκη να δηλώσουν πως δεν συμφωνούν με τα δημοσιεύματα μας.

Δηλαδή είμαστε μια κοινωνία ανίκανη να στηρίξει μια εφημερίδα που με τον τίτλο της είναι ενάντια στον πόλεμο.

Εάν είμαστε όμως τόσο αιχμάλωτοι της Τουρκίας, πώς θα συνεννοηθούμε με τους Ελληνοκύπριους;

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top