GuidePedia

0

Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ Hulusi Akar έστειλε μήνυμα στην Αθήνα ότι η Τουρκία είναι τόσο ισχυρή ώστε μπορεί να μάχεται στη Συρία και ταυτόχρονα να ελέγχει το Αιγαίο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Daily Sabah αλλά και τα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ ο Hulusi Akar δήλωσε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» στην Αφρίν της Συρίας ότι η Τουρκία είναι δεσμευμένοι στην προστασία των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και ελπίζουμε ειλικρινά ότι τα υφιστάμενα προβλήματα στο Αιγαίο θα επιλυθούν στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες είναι αποτελεσματικές, δεσμεύονται για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποφασισμένες και πρόθυμες να εκπληρώσουν όλα τα καθήκοντα τους. Μπορούμε να επιχειρούμε στην Αφρίν και την ίδια στιγμή έχουμε την ισχύ να ελέγχουμε το Αιγαίο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ.

Ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων επέβλεψε τις δραστηριότητες των μονάδων που συμμετέχουν στο βόρειο τμήμα της Συρίας, μέσα από αεροσκάφος Eλέγχου Διοίκησης και Ελέγχου, τύπου Boeing 737 AEW&C.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top