GuidePedia

0

Ραγδαίες εξελίξεις στην Συρία με τον τουρκικό Στρατό να είναι σε δραματική κατάσταση καθώς ο Β.Πούτιν απαγόρευσε εδώ και 48 ώρες τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και UAV. Οι Τούρκοι δνε τολμούν να εισέλθουν μέσα στον συριακό εναέριο χώρο και προσπαθούν να συλλέγουν πληροφορίες από την ασφάλεια του τουρκικού εναέριου χώρου (εικόνες παρακάτω).

Το πρόβλημα είναι μεγάλο για τους Τούρκους καθώς οι Κούρδοι ανακαταλαμβάνουν το έδαφος που έχασαν εκμεταλλευόμενοι την απουσία της τουρκικής Αεροπορίας.

Οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι κατέλαβαν την περιοχή Haci Bilal.

Ταυτόχρονα, ο συριακός στρατός με εντολή του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ μετακίνησε ισχυρές κινητές αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων στα σύνορα του Ιλντίμπ και της Αφρίν με εντολή να στοχοποιήσουν και να καταρρίψουν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

«Καλύπτουμε τον εναέριο χώρο του Βόρειου τμήματος της Συρίας», δήλωσε Σύρος αξιωματικός στο Reuters, περιγράφοντας την ανάπτυξη ως «μήνυμα σε όλους».

Την ίδια στιγμή, οι Κούρδοι επιτίθενται κατά κύματα κατά των τουρκικών δυνάμεων.

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα οι Κούρδισες παραδίδουν μαθήματα στις τουρκικές και τουρκόφιλες δυνάμεις.
Αντρες και γυναικόπαιδα με ένα όπλο στο χέρι…

«Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στην Afrin μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su -25», αναφέρουν πηγές στην περιοχή .

Μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από Τουρκόφωνους αντάρτες και λόγω των τουρκικών μαζικών βομβαρδισμών εκατοντάδων αμάχων, ο Πούτιν φέρεται να έκλεισε τον εναέριο χώρο στην περιοχή θέλοντας να δείξει και στους Τούρκους το ποιος κάνει κουμάντο.

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει επίσης ότι μεταφέρθηκε βαρύς οπλισμός στους Κούρδους αντάρτες ο οποίος είχε σταλεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο θύλακα της Afrin, που είναι υπό πολιορκία από τις Τουρκικές δυνάμεις.

Πρόκειται για φορητά αντιαεροπορικά και αντιαρματικά όπλα μαζί με βαριά πολυβόλα και πυρομαχικά μεταφέρθηκαν από τον συριακό στρατό σε φορτηγά καυσίμων .

Επισημαίνουμε δύο καίρια σημεία στην όλη ιστορία στην Αφρίν, η οποία μπορεί να βάλει «φωτιά» σε ολόκληρη την περιοχή.

Το πρώτο είναι η αίτηση των Κούρδων προς τον Άσαντ για βοήθεια εναντίον της Τουρκίας και το δεύτερο η ανακοίνωση του συριακού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα να τερματίσει την επιχείρηση διότι παραβιάζει όλους τους κανόνες κάνοντας εισβολή σε ξένος κράτος.

Όλα μυρίζουν «μπαρούτι» κατά των Τούρκων όμως ενώ ακόμα και το ιρανικό ΥΠΕΞ ζήτησε να τερματιστεί η τουρκική επιχείρηση «κλαδί ελιάς» στην Συρία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top