GuidePedia

0

Ο συριακός στρατός κάνει μια εντυπωσιακή προέλαση κατά μήκος του δρόμου που ενώνει Χάμα με Χαλέπι – στρατηγικής σημασίας και σήμερα καταλαμβάνει και την αεροπορική βάση που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί και είναι πάνω σε αυτό τον «άξονα». Είναι όλα συμφωνημένα όλα από τις συνομιλίες στην Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν, στις συνομιλίες Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας.

Δυτικά, ο χώρος από την επαρχία Ιντλίμπ μέχρι τα τουρκικά σύνορα παραμένει στη συριακή «αντιπολίτευση». Οι Τούρκοι έστειλαν λοιπόν τους Τουρκομάνους για να μην ανοιχτούν πολύ οι Σύροι, προφανώς και δικές τους δυνάμεις συγκεκαλυμμένα. Προσπάθησαν να τεστάρουν τη βούληση των αντιπάλων να υλοποιήσουν τις απειλές τους.

Τους πήραν όμως χαμπάρι οι άλλοι (Ρώσοι, Σύροι ή Ιρανοί;) οπότε τα πέρασαν όλα «χαρτί και καλαμάρι» στον Άσαντ και ανοίγοντας πυρ εναντίον των Τούρκων, τους έστειλαν το μήνυμα «να παίζουν με τα κουβαδακιά τους» δίπλα από το κουρδικό καντόνι, στο οποίο δεν τολμούν να εισβάλλουν, διότι θα φάνε πολύ «ξύλο», από πολλούς. Ακόμα χειρότερο.

Αν τολμήσει ο νέο-σουλτάνος να τη φέρει στον Βλαντιμίρ Πούτιν και πάει προς τη Δύση, θα δημιουργηθεί κουρδικό κράτος πάραυτα. Μαντέψτε ποιος θα είναι ο μοναδικός δυσαρεστημένος έως απελπισμένος… Οπότε, για να αποδίδουμε και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, όλοι θα περάσουν στην αυλή του «τσάρου» να υποβάλλουν τα σέβη τους, διότι θα τους έχει καθαρίσει την παρτίδα στη Συρία, ενώ θα συνεχίσει «να μοιράζει τη μπάλα».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top