GuidePedia

0

Τον… χαβά του συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής επέκρινε τον Πρόεδρο Εντογάν ότι «αντί να ζητάει πίσω τα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει παράνομα καταλάβει η Ελλάδα», έκανε δηλώσεις για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Ο Κιλτσντάρογλου δήλωσε στην τουρκική βουλή για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα: «Ο κ. πρόεδρος πήγε στην Ελλάδα και άνοιξε συζήτηση για τη Λωζάννη. Ένας άνθρωπος που κατέχει θέση αρχηγού κράτους δεν ανοίγει έτσι “στο πόδι” συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης που καθορίζει τα σύνορα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Θέλω να ρωτήσω: Με ποιο σκεπτικό, με τι στοιχεία ανοίγεις συζήτηση για Λωζάνη; Αν θέλεις να ανοίξεις συζήτηση για τη Λωζάνη, έλα πρώτα και δείξε μας το πτυχίο του πανεπιστημίου σου και τότε να δούμε», υποδηλώνοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει το απαραίτητο γνωσιολογικό υπόβαθρο για να συζητάει για αλλαγές Συνθηκών.

Στη συνέχεια ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους, κατηγορώντας τον Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν τολμάει να διεκδικήσει τα νησιά που βρίσκονται υπό “ελληνική κατοχή”.

«Θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν: Γιατί εκεί δεν είπες τίποτα για τα 18 νησιά; Γιατί δεν ανέφερες τίποτα για τα 18 νησιά που βρίσκονται υπό κατάληψη; Το άρθρο 12 και 15 της συνθήκης το λέει ξεκάθαρα. 18 νησιά και 1 βραχονησίδα ποτέ δεν θα δοθούν στην Ελλάδα ούτε με τη συνθήκη της Λωζάνης, ούτε με άλλη Συνθήκη», υποστήριξε στο “παραλήρημα” του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top