GuidePedia

0

Διέβη τον Ρουβίκωνα με την αγορά των S-400 και ο χρόνος του Ερντογάν έχει τελειώσει. Αυτό θα τονίσει ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μ.Πενς, σε συνάντηση που θα έχει με τον Μ.Γιλντιρίμ. Οι ΗΠΑ θα κινηθούν προς ανατροπή του Ρ.Τ.Ερντογάν. Είναι δεδομένο πλέον. Δεν πρόκειται να επιτρέψουν να φύγει η Τουρκία από το δυτικό «μαντρί».

Υποψιαζόμαστε ότι θα ανοίξουν πολλά εσωτερικά μέτωπα στην Τουρκία και ο Ερντογάν θα «τρέχει και δεν θα φτάνει». Το μοντέλο της χρωματιστής επανάστασης το έχουμε δει και αλλού εξάλλου.

Αλλά το ερώτημα είναι τι θα συμβεί σε Αιγαίο και γενικά στα ελληνοτουρκικά με έναν αφηνιασμένο Ερντογάν που θα δέχεται τρομερά ασφυκτική πίεση σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Το ΡΚΚ έχει οργανώσει ήδη σε δεκατέσσερις επαρχίες ολόκληρα κρυφά οπλοστάσια με 80.000 όπλα .
Οι περιοχές αυτές είναι Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άδανα, Ντενιζλί, Εσκήσεχίρ, Μούγλα, Ικόνιο, Σανλίούρφα, Αττάλεια, Μαγνησία και Μερσίνα. Και δεν είναι μόνο αυτά.

Στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου μπορούμε να δούμε κάποια από τα μέτωπα που θα ανοίξουν.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικυρώθηκε η συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας για την παροχή πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf, η οποία ξεπερνά τα 2 δισ. δολ.

«Η συμφωνία για τους πυραύλους S-400 με την Τουρκία κοστίζει περισσότερα από 2 δισ. Δολάρια», δήλωσε ο Τσεμέζοφ.



Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Άγκυρα είχε υπογράψει συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά πυραυλικών συστημάτων S-400 και είχε ήδη δοθεί προκαταβολή.

Ο Ρώσος προεδρικός σύμβουλος υπεύθυνος για την στρατιωτική και τεχνική συνεργασία Βλάντιμιρ Κοζίν δήλωσε στο TASS ότι η σύμβαση έχει πλέον επικυρωθεί και πρόκειται να εφαρμοστεί.

Πριν δύο ημέρες όμως, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι επιβάλει κυρώσεις σε δεκάδες ρωσικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας αλλά και σε υπηρεσίες πληροφοριών σε μια σαφή προσπάθεια να πληγεί σοβαρά η Μόσχα σταματώντας ταυτόχρονα και την «διαρροή» ρωσικής τεχνολογίας προς Τουρκία-Σ.Αραβία κτλ.

Πρόκειται για πλήρης επιβεβαίωση της κίνησης η οποία είχε προαναγγελθεί από την στρατιωτική επιτροπή της συμμαχίας.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, στρατηγός Πάβελ, είχε προειδοποιήσει την Τουρκία ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρότατες «συνέπειες» εάν προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.

Το ΝΑΤΟ εξέδωσε ανακοίνωση-προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει σοβαρότατες «συνέπειες» εάν προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 , με την αποπομπή της χώρας από σύστημα αεράμυνας της συμμαχίας .

Ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ προειδοποίησε ότι θα υπάρξει «πακέτο συνεπειών» για την Τουρκία, εφόσον προχωρήσει (που προχώρησε) στην ολοκλήρωση και παραλαβή των ρωσικών πυραύλων αεράμυνας S-400.

O Τσέχος στρατηγός Petr Pavel, πρόεδρος της πανίσχυρης στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, είχε τονίσει ότι ενώ κάθε χώρα είναι ελεύθερη να λάβει τις δικές της αποφάσεις για την άμυνα της, η προγραμματισμένη αγορά από την Τουρκία του συστήματος S-400, θα εμποδίσει την χώρα αυτή από το να είναι μέρος κάθε ολοκληρωμένου συστήματος αεράμυνας με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, και μπορεί να οδηγήσει και σε άλλους τεχνικούς περιορισμούς.

Το τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ προς τον Ερντογάν δόθηκε, ο Ερντογάν το απέρριψε και τώρα απομένει να δούμε ποιες ακριβώς επιπτώσεις θα «δεχθεί» η Τουρκία από την δύση και ειδικά την Ουάσιγκτον για την στάση της να «γράψει ολόκληρη την συμμαχία στα παλαιότερα των υποδημάτων της».

Οι Η.Π.Α. απαγορεύουν (δια ροπάλου) «σημαντικές» συναλλαγές με τις ρωσικές εταιρείες, σύμφωνα με ανώτερους υπαλλήλους της αμερικανικής διοίκησης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε μια διαδικασία ειδικά για την Τουρκία.

Η Άγκυρα που έχει βρεθεί ήδη με το «πιστόλι στο κρόταφο» όμως αποφάσισε να μην ακολουθήσει τις εντολές των ΗΠΑ και να πάρει το δικό της δρόμο εντελώς «ανεξάρτητο», με όλες τις συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος .

Τις οποίες συνέπειες θα τις δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα ,αλλιώς πολλές χώρες θα ξεκινήσουν να αγοράζουν ρωσικά οπλικά συστήματα και αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο «επιχειρηματίας» Αμερικανός πρόεδρος σε καμία περίπτωση.

Για τα λεφτά μπορούν να γίνουν …πολλά πράγματα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top