GuidePedia

0

Μια σοβαρότατη πληροφορία μεταφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφορικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και για πολεμικά σενάρια…

Σύμφωνα με αυτήν ο γερμανικός στρατός προετοιμάζεται για μια σειρά σεναρίων κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες, από την «αποσύνθεση της ΕΕ» μέχρι τον «πολυπολικό ανταγωνισμό» και την εξάπλωση της δυτικής τάξης.

Σύμφωνα με μια εσωτερική έκθεση που αποκαλύπτει το Der Spiegel -έκθεση 102 σελίδων με θέμα «Στρατηγική προοπτική 2040» – που συντάχθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου περιγράφονται έξι σενάρια για το πώς οι κοινωνικές τάσεις και οι διεθνείς συγκρούσεις είναι πιθανό να παίξουν ρόλο και να επηρεάσουν τη γερμανική ασφάλεια.

Σε ένα από τα έξι σενάρια («Η ΕΕ σε διάσπαση και η Γερμανία σε κατάσταση αντίδρασης»), οι συγγραφείς υποθέτουν μια «πολλαπλή αντιπαράθεση».

Η μελλοντική προβολή στην έκθεση περιγράφει έναν κόσμο στον οποίο η διεθνής τάξη διαβρώνεται μετά από «δεκαετίες αστάθειας», τα συστήματα αξίας σε όλο τον κόσμο αποκλίνουν και η παγκοσμιοποίηση σταματά.

«Η διεύρυνση της ΕΕ έχει εγκαταλειφθεί σε μεγάλο βαθμό, άλλα κράτη έχουν εγκαταλείψει την κοινότητα, η Ευρώπη έχει χάσει την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της», γράφουν οι στρατηγικοί αναλυτές του Bundeswehr:

«Ο όλο και πιο ασταθής, μερικές φορές χαοτικός και επιρρεπής στις συγκρούσεις κόσμος έχει αλλάξει δραματικά το περιβάλλον ασφάλειας της Γερμανίας και της Ευρώπης»συμπληρώνεται

Στο πέμπτο σενάριο («Δύση προς Ανατολή»), ορισμένες ανατολικές χώρες της ΕΕ παγώνουν την κατάσταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ενώ άλλες «έχουν ενταχθεί στο ανατολικό μπλοκ».

Στο τέταρτο σενάριο («πολυπολικός ανταγωνισμός»), ο εξτρεμισμός αναπτύσσεται και υπάρχουν εταίροι της ΕΕ οι οποίοι «φαίνεται να αναζητούν ακόμη και μια συγκεκριμένη προσέγγιση στο» κρατικό καπιταλιστικό πρότυπο «της Ρωσίας.

Το έγγραφο δεν προβλέπει προφανώς καμία πρόγνωση, αλλά όλα τα σενάρια είναι «εύλογα με τον χρονικό ορίζοντα του 2040», γράφουν οι συγγραφείς.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top