GuidePedia

0

Η εφημερίδα Yeni Safak αποτελεί ένα, αν όχι το βασικό, δημοσιογραφικό όργανο του καθεστώτος Ερντογάν στην Τουρκία. Κατά συνέπεια ό,τι μεταδίδει, θεωρείται ότι πρόκειται για επίσημη, ουσιαστικά, πληροφορία ή διαρροή στο πλαίσιο της καθεστωτικής προπαγάνδας. Όταν όμως φτάνει στο σημείο να επιτίθεται στις ΗΠΑ κατηγορώντας την ότι εκπαίδευσε 5.000 Κούρδους «τρομοκράτες» του PYD/YPG και των Πεσμεργκά στο Γκουάμ, κάτι τρέχει…. στα τούρκικα.

Το Γκουάμ βρίσκεται στον Ινδικό ωκεανό, σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων μακριά από τη Μέση Ανατολή, εκεί που ο «αγαπημένος μικρός πυραυλάνθρωπος» του προέδρου Τραμπ απειλεί να ισοπεδώσει ρίχνοντας λέει βόμβα υδρογόνου, έτσι για να δει αν δουλεύει καλά.

Κι όμως, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι στη βάση Άντερσον της νήσου, οι Αμερικανοί εκπαίδευσαν τους Κούρδους, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Pacific Heaven», η οποία όμως ξεκίνησε το 1996 και οι ίδιοι παραδέχονται ότι οι Κούρδοι μεταφέρθηκαν από τη ΝΑΤΟΪκή αλλά και εθνική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, δηλαδή η μεταφορά δεν θα μπορούσε να μην τελούσε σε γνώση τους.

Οι Κούρδοι επέστρεψαν στο Ιράκ, σύμφωνα με τους Τούρκους, το 2003. Οι Τούρκοι στην όλη υπόθεση εμπλέκουν και τον μακαρίτη Γάλλο πρόεδρο Μιτεράν, τη σύζυγό του και τον «Εβραίο σιωνιστή», όπως τον χαρακτηρίζουν, Μπέρναρντ Ανρί Λέβι, τον οποίον αναφέρουν ως σύγχρονο «Λώρενς της Μέσης Ανατολής».

Η πρώτη αποστολή αφορούσε τη μεταφορά 2.500 Κούρδων από το βόρειο Ιράκ και τελικά ο αριθμός τους έφτασε τους 5.000 μαχητές. Για την επιχείρηση συνεργάστηκαν CIA και Mossad, πάντα σύμφωνα με τα «εξαπτέρυγα» του Ερντογάν. Όλως τυχαίως, τότε ήταν που οι Τούρκοι «κέρασαν» τους νεοσυντηρητικούς του Μπους μια περιποιημένη «σφαλιάρα», καθώς δεν τους άφησαν να εισβάλλουν με την 4η «ψηφιακή» (digital) Ταξιαρχία…

Από τότε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Τουρκία. Μετά την κατάληψη του Ιράκ από τις ΗΠΑ, το 85% των Κούρδων επέστρεψε στο Ιράκ και οι υπόλοιποι στάλθηκαν σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Δανία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ, για να υποστηρίξουν την κουρδική υπόθεση.

Ανάμεσα στους τελευταίους ήταν ο Κουμπάντ Ταλαμπανί, γιος του συγχωρεμένου πια Τζαλάλ Ταλαμπανί (φιλοϊρανικό PUK), ο ανεψιός του Κούρδου ηγέτη και μετέπειτα προέδρου του Ιράκ, Λαχόρ Τζανγκί, ο Μασρούρ Μπαρζανία, γιος του πασίγνωστου Μασούντ Μπαρζανί (φιλοτουρκικό KDP) και ο έκπτωτος από τη Βαγδάτη, αλλά εκτελών κανονικά χρέη διοικητή του Κιρκούκ Νατζμεντίν Καρίμ.

Οι Τούρκοι όμως τραβάνε την υπόθεση ακόμα παραπέρα. Έτσι υποστηρίζουν, ότι οι μαχητές που στάλθηκαν από το Γκουάμ πίσω στο Ιράκ, εντάχθηκαν στις τάξεις του ΡΚΚ, του PYD στην Συρία και του PJAK στο Ιράν, εμπλέκοντας στην υπόθεση όλους τους νυν εν δυνάμει συμμάχους τους κατά των Κούρδων στην περιοχή.

Πόσο βολικό στο πλαίσιο της προσπάθειας να προχωρήσουν όλες οι χώρες αυτές ενωμένες εναντίον των Κούρδων! Και είναι… σκανδαλιστική αυτή η εύνοια της τύχης που συμβαίνει μόνο στους Τούρκους, πάντα προκύπτουν εξελίξεις βρε παιδί μυ που «επιβεβαιώνουν» το «δίκιο» τους, το πόσο δικαιολογημένη ηθικά και πολιτικά είναι η εκάστοτε στρατηγική τους.

Ανάμεσα στους Κούρδους που στάλθηκαν στο Ιράκ είναι και οι Ρεντούρ Χαλίλ, Ζουχάντ Κομπάνι και Χουσεΐν Κοτσέρ, οι οποίοι είναι σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη του PYD στην Συρία και συνεργάζονται με τις ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών. Πολλοί ακόμα, σύμφωνα με τους Τούρκους, αξιωματούχοι του PYD/YPG, το οποίο ταυτίζουν φυσικά με το ΡΚΚ (η συριακή θυγατρική λένε…) και ασκούν διοίκηση στα κουρδικά καντόνια στην Συρία, προέρχονται από τους εκπαιδευμένους στο Γκουάμ.

Αλλά και ο νυν διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ο Αμπντί Φερχάντ Σαχίν, γνωστός ως Μαζλούμ Κομπάνι, έχει εκπαιδευτεί, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, από την CIA και τη Mossad στο Γκουάμ. Ο Σαχίν έχει εμφανιστεί στο πλευρό Αμερικανών αξιωματούχων όταν η Τουρκία βομβάρδιζε τους Κούρδους στο Σιντζάρ και το Καρατσόκ, στο συριακό έδαφος.

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, αποτελεί τον κύριο σύνδεσμο των Κούρδων της Συρίας με το Πεντάγωνο και έχει συνεχή επαφή με τον Αμερικανό προεδρικό απεσταλμένο στην περιοχή Μπρετ ΜακΓκουρκ. Τι άλλο μένει; Να επιτεθούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στις αμερικανικές! Τι περιμένουν!

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top