GuidePedia

0

Με εισβολή πολυάριθμης αστυνομικής δύναμης στη Χειμάρρα - κάτοικοι κάνουν λόγο για περίπου 3.000 Αλβανούς αστυνομικούς, τοπικά μέσα αναφέρουν τουλάχιστον 50 κλούβες - η κυβέρνηση Ράμα συνεχίζει τις αυθαίρετες κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών.

Στις 6:00 το πρωί εμφανίστηκαν οι μπουλντόζες στο κέντρο της πόλης συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, σε μια κίνηση αιφνιδιασμού ώστε οι κάτοικοι να μην μπορέσουν να αντιδράσουν άμεσα. Ταυτόχρονα, έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία στα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι κατεδαφίσεις.



Αν και πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος, μετά από προσφυγή των κατοίκων, διέταξε το «πάγωμα» κατεδαφίσεων στο πλαίσιο του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης της πόλης, σήμερα τα ξημερώματα οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην Χειμάρρα ως στρατός κατοχής μαζί με μηχανήματα κατεδάφισης. Αστραπιαία κατεδάφισαν Πρατήριο Υγρών Καυσίμων, που ανήκει σε ομογενή, υποστηρίζοντας πως δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των ακινήτων που αναφέρεται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος.

Υπενθυμίζουμε πως ο ίδιος Ράμα και οι υπουργοί του στις συναντήσεις που είχαν με τους κατοίκους της Χειμάρρας είχαν δεσμευτεί πως οι κατεδαφίσεις θα σταματήσουν μέχρι να δοθούν λύσεις.

Όχι μόνο αθέτησαν την υπόσχεση αλλά συστηματικά το τελευταίο διάστημα, στοχοποιούνται -από το καθεστώς Ράμα- και κατεδαφίζονται ακίνητα ομογενών που στεγάζουν επιχειρήσεις, με στόχο να τους στερήσουν από οικονομικούς πόρους και να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν την Χειμάρρα, στο πλαίσιο δημογραφικής ανατροπής κατά της ελληνικής πλειοψηφίας.


Οι κάτοικοι της Χιμάρας αμύνονται των αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων με τον Εθνικό Ύμνο.

Οι Χειμαρριώτες ανάρτησαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα οχήματα της αλβανικής αστυνομίας και τις μπουλντόζες που μετέφερε το καθεστώς Ράμα το βράδυ για να γκρεμίσει ελληνικά σπίτια.



Έντονες είναι αντιδράσεις των κατοίκων στις νέες μεθοδεύσεις, ενώ ενημερώθηκε άμεσα η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Όπως καταγγέλουν οι Χειμαριώτες, «Είναι γνωστό σε όλους μας πως οι κατεδαφίσεις αυτές γίνονται επιλεκτικά και αφορά μόνο τους Έλληνες της Χιμάρας και πρώτη κατεδάφιση που έγινε το πρωί ήταν μια οικοδομή της οικογένειας Λυκώκα, η δεύτερη ήταν κατεδάφιση της επιχείρησης (βενζινάδικο) του Άλκη Νάτση και συνεχίζονται…».



Να σημειωθεί ότι ο Έντι Ράμα, που κατηγορείται στη χώρα του ως ο επικεφαλής των καρτέλ ναρκωτικών, έχει προειδοποιηθεί αυστηρά από την Αθήνα να μην δημιουργήσει προβλήματα στη Χειμάρρα για αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης.

Τονίζεται ακόμα ότι η πλειονότητα των κατοίκων της Χειμάρρας έχουν ελληνικές ή αμερικανικές υπηκοότητες παράλληλα με τις αλβανικές. Δηλαδή, το καθεστώς της χώρας χασισοφυτείας επιτίθεται σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς πολίτες.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top