GuidePedia

0

Μαύρα τα μαντάτα για τον Ερντογάν που έσπευσε να εκτιμήσει ότι οι Γερμανοί δεν θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση για πολλούς μήνες, επειδή αντιπαρατέθηκαν με την Τουρκία, καθώς όταν η νέα κυβέρνηση σχηματιστεί, είναι πολύ πιθανό να καταλάβει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών ένας τουρκικής καταγωγής πολιτικός, ο οποίος προέρχεται από μια εκ των πλέον καταπιεσμένων μειονοτήτων στην Τουρκία, αυτή των Αλεβιτών…

Πρόκειται για τον Τζεμ Εντεμίρ, όπως μεταδίδει για λογαριασμό του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο συνάδελφος Παντελής Βαλασσόπουλος από το Βερολίνο. Πρόκειται για τον συμπρόεδρο των Πρασίνων που αναμένεται να είναι κυβερνητικός εταίρος, οπότε θα πρέπει να λάβει τα κατάλληλα ανταλλάγματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού Focus.

Ιστορικό προηγούμενο υπάρχει και είναι αυτό της κυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατών του Γκέρχαρντ Σρέντερ, όταν τη θέση του υπουργού Εξωτερικών είχε καταλάβει ο Γιόσκα Φίσερ που προερχόταν από τους Πρασίνους. Τώρα ένας ακόμα Πράσινος πάει να καταλάβει μια κρίσιμη θέση. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε στην Τουρκία να πανηγυρίζουν… στη «Δημοκρατία» του Ερντογάν όμως ισχύουν άλλα.

Όπως μας πληροφορεί το ρεπορτάζ του συναδέλφου, ο Εζντεμίρ θεωρείται «persona non grata» (ανεπιθύμητο πρόσωπο) καθώς ασκεί συχνά πυκνά κριτική στον Ερντογάν και τις πρακτικές των Ισλαμιστών της Άγκυρας, ιδίως για τις επιδόσεις τους στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top