GuidePedia

0

Σύλληψη ενός 37χρονου Τούρκου πιθανότατα πράκτορα στο Καστελόριζο από κλιμάκιο της Μοίρας Καταδρομών είχαμε αργά χτες επιβεβαιώνοντας τις φήμες για τουρκική δράση στο νησί που αποτελεί τον μεγάλο στόχο της Τουρκίας. Ο Τούρκος πιάστηκε «στα πράσα» να βάζει φωτιά σε δασική έκταση στο Καστελλόριζο αποκαλύπτοντας θέσεις του Στρατού μας. Καταλαβαίνουμε όλοι γιατί… Η Τουρκία ετοιμάζει αργά και μεθοδικά την επίθεση της.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, χάρη στην άμεση επέμβαση του Στρατού αλλά και τη συνδρομή ενός Canadair που πραγματοποίησε από αέρος ρίψεις νερού.

Αρχικά, ο δράστης, ο οποίος εντοπίστηκε πολύ κοντά στο σημείο απ’ όπου ξέσπασε η φωτιά, ισχυρίστηκε πως είναι παράνομος μετανάστης και πως έχει τραυματιστεί, αλλά στη συνέχεια φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και υποστήριξε πως έβαλε φωτιά, επειδή… κρύωνε, για να πει αμέσως μετά ότι ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας!

Ο ίδιος αρνήθηκε να πει οτιδήποτε περισσότερο σχετικά με την πράξη του, γεγονός που «φουντώνει» τα σενάρια για ύποπτα παιχνίδια κατασκοπείας στο ακριτικό νησί του Αιγαίου.

Μην ξεχνάμε και την «ομάδα Μαλτέζων τουριστών» που εμφανίστηκαν και προσπάθησαν να υψώσουν τη σημαία της χώρας τους για να φωτογραφηθούν δίπλα στα Κάστρο στο Καστελόριζο Aυγουστιάτικα. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν και πάλι πράκτορες της ΜΙΤ, το οποίο το διέψευσε τότε το ΓΕΣ.

Ομως αυτή τη φορά έχουμε πλέον σύλληψη Τούρκου.

Να σημειωθεί όπως αναφέραμε και χτες, ότι η Τουρκία παρά το γεγονός ότι έχει ανοιχτό μέτωπα σε Συρία-Ιράκ προχωρά σε παράνομες δεσμεύσεις μεγάλων περιοχών του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου που εμπίπτουν στο FIR Αθηνών και Λευκωσίας και σε ορισμένες περιπτώσεις αφορούν και εθνικό εναέριο χώρο.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top