GuidePedia

0

Μετάφραση-Επιμέλεια: Στέργιος Σεβαστιάν 
Στην ενδελεχή αναφορά ενός εκκαθαρισμένου Τούρκου αξιωματικού του ΝΑΤΟ στην "εταιρεία" SADAT, γίνονται εμφανείς οι διασυνδέσεις του ιδιωτικού αυτού στρατού με τον Ερντογάν, όπως και οι στενές του σχέσεις με οργανώσεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ, όπως το Daesh και η Al Nusra. Παραθέτουμε μόνο το συμπέρασμα της εκτενούς μελέτης, ως ικανή περίληψη. Στο link μπορεί κανείς να βρει ολόκληρη την ανάλυση.

ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ Το SADAT είναι ένα πολύ επικερδές μέσο για τον Ερντογάν, ώστε να συνεχίσει την κρυφή ατζέντα του και να καταπολεμήσει τους εχθρούς του, στην προσπάθειά του για πλήρη εξουσία. Σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία, δείχνουν το SADAT, ως μία ακηδεμόνευτη, ανεξέλεγκτη οντότητα ειδικών επιχειρήσεων, που παρείχε οπλισμό και αντεπαναστατική εκπαίδευση στο ISIL, την Al Nusra και σε ορισμένες άλλες εξτρεμιστικές ομάδες στην περιοχή.

Η επιστολή της Ρωσίας προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, της 1ης Φεβρουαρίου 2016, καταδεικνύει περαιτέρω τους δεσμούς του Erdoğan με το ISIL. Η σύμπτωση των απειλών του Ερντογάν στις ευρωπαϊκές χώρες, με τις εκρήξεις στην Ευρώπη, αυξάνει τις υποψίες για τις σχέσεις μεταξύ Erdoğan και ISIL και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων στη Συρία, τη Λιβύη και την Ευρώπη.
Το SADAT διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια και μετά το αυτο-πραξικόπημα του Ερντογάν στις 15 Ιουλίου 2016. 

Οι φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές και το SADAT κατηγορούνται ότι κατέσφαξαν πολίτες και δολοφόνησαν βίαια τους παραδοθέντες στρατιώτες και δόκιμους αξιωματικούς, επιδεινώνοντας την κατάσταση και να αυξάνοντας το χάος. Η σκόπιμη πρόληψη των εκκρεμών δικαστικών διαδικασιών από τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του, υποδηλώνει ότι πολλά θύματα προκλήθηκαν από ενορχηστρωμένες ενέργειες του SADAT υπό την εποπτεία των αρχηγών του αυτοπραξικοπήματος. Ομοιάζοντας με το Σώμα Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν, το SADAT εξελίσσεται για να γίνει η επαναστατική φρουρά του Ερντογάν, για την εγκαθίδρυση ενός νέου καθεστώτος στη χώρα. Ο διορισμός του Tanrıverdi ως κύριου συμβούλου του Erdoğan μετά τις 15 Ιουλίου 2016, άνοιξε το δρόμο για μια ταχεία αναδιοργάνωση του κράτους και του Στρατού. Οι ιδέες του Tanrıverdi για την αναδιάρθρωση του στρατεύματος και των κρατικών θεσμών, υλοποιήθηκαν με τους νόμους έκτακτης ανάγκης και τις τροποποιήσεις του Συντάγματος τον Απρίλιο του 2017. Οι ιθύνοντες του SADAT έχουν τώρα την εξουσιοδότηση να εκτελούν την στρατολόγηση στο τουρκικό στρατό.

Ο Ερντογάν φαίνεται ιδιάτερα αποφασισμένος να κάνει ό, τι χρειάζεται για να κρατήσει την εξουσία του, σε βάρος της ολίσθησης της Τουρκίας σε ένα αυταρχικό κράτος. Η ρητορική του, οι συμπεριφορές και η απάτη του συνταγματικού δημοψηφίσματος του Απριλίου του 2017, δείχνουν ότι οι πιθανότητες για μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας του, είναι πολύ λίγες. Ο Ερντογάν μετέτρεψε σταδιακά τις παραστρατιωτικές του οργανώσεις, σε μέσα για την καταστολή των αντιφρονούντων, εντός και εκτός της χώρας. Αφότου η αποτελεσματικότητα του SADAT εξακριβώθηκε συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου 2016, ο Ερντογάν δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο στο μέλλον όταν το κρίνει απαραίτητο, ώστε να διαμορφώσει την εσωτερική πολιτική, να συντρίψει την αντιπολίτευση και να προκαλέσει πολιτικές αναταραχές.

Το μονοπάτι που πήρε ο Ερντογάν δεν είναι μόνο επικίνδυνο για την Τουρκία, αλλά και για την περιοχή, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Για να επικρατήσει η δημοκρατία στην Τουρκία, ο Ερντογάν πρέπει να σταματηθεί. Ο Ερντογάν σπρώχνει το έθνος, τη χώρα και την περιοχή προς έναν γκρεμό, όπου η πιθανότητα μιας σκληρής πτώσης είναι τεράστια. Ο τουρκικός λαός δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια του στην σκληρή πραγματικότητα. Πρέπει να ενεργήσει άμεσα και αποφασιστικά, να σταματήσει τον Ερντογάν και να επαναφέρει τη χώρα στη δημοκρατία. Η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πρέπει να συμβάλουν στην ανάσχεση αυτού του δικτάτορα του 21ου αιώνα, που υποβαθμίζει δραστικά τη διεθνή ειρήνη και τη σταθερότητα.

Ολόκληρη η ανάλυση, εδώ: https://purgednato.files.wordpress.com/2017/08/sadat-erdogans-private-army-2017.pdf

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top