GuidePedia

0

Σε σημαντικές δηλώσεις προχώρησε ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Berat Albayrak, ο οποίος είναι και γαμπρός του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan, σχετικά με την ενεργειακή στρατηγική και τις προθέσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η δήλωση του Berat Albayrak έχει ως εξής:

"Η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη κάποιου. Είναι μια περιοχή στην οποία η Τουρκία έχει δικαίωμα στηριζόμενο στο διεθνές δίκαιο. Εδώ αν γίνουν σημαντικές ανακαλύψεις εμείς θα γίνουμε πιο ενεργητικοί (μάχιμοι, δραστικοί). Την νέα περίοδο, εμείς θα είμαστε εκεί με τους δικούς μας επιστήμονες. Αυτό μπορεί να αποτελέσει και θέμα συζήτησης για μια μορφή συνεργασίας με άλλες χώρες. Το τελευταίο τετράμηνο του έτους (2017) θα ενεργοποιήσουμε το πλοίο γεωτρύπανο μας και το 2018 θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη γεώτρηση. Είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε πιο επιθετικοί στο θέμα που αφορά στο πετρέλαιο και στο αέριο στην Μεσόγειο. Θα είμαστε πιο δραστήριοι σε έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου και στη ξηρά και στη θάλασσα.". (Μετάφραση Χρ. Μηνάγιας).

Πρόκειται για επανάληψη προηγούμενων δηλώσεων του. Ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι η αναφορά του στη συνεργασία με άλλες χώρες.
πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top