GuidePedia

0

Στρατιωτική συμμαχία που μάχεται στο πλευρό του προέδρου της Συρίας Bashar al-Assad απείλησε την Τετάρτη ότι θα πλήξει θέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, προειδοποιώντας ότι η «αυτοσυγκράτηση» απέναντι στις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ θα τελειώσει εάν η Ουάσινγκτον διασχίσει τις «κόκκινες γραμμές».

Σύμφωνα με το reuters που μεταδίδει την είδηση, η συγκεκριμένη απειλή σηματοδοτεί την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της συριακής κυβέρνησης με τους υποστηρικτές της, για τον έλεγχο των νοτιοανατολικών συνόρων της χώρας με το Ιράκ, όπου η Ουάσινγκτον εκπαιδεύει σύρους αντάρτες σε βάση εντός της συριακής επικράτειας στο πλαίσιο της εκστρατείας της εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Πρόκειται για μια περιοχή που θεωρείται κρίσιμη για τους ιρανούς συμμάχους του Assad και θα μπορούσε να ανοίξει μια χερσαία διαδρομή από την Τεχεράνη προς το Ιράκ, τη Συρία και το Λίβανο, τη λεγόμενη «σιιτική ημισέληνο» της ιρανικής επιρροής, η οποία αποτελεί βασικό σημείο ενδιαφέροντος για τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν αεροπορικές επιθέσεις την Τρίτη σε δυνάμεις που χαρακτηρίστηκαν φιλοκυβερνητικές και αναφέρθηκε ότι συνιστούσαν απειλή για τις δυνάμεις τους συνασπιμού υπό τις ΗΠΑ στην περιοχή, στη δεύτερη αεροπορική επιχείρηση τους σε τρεις εβδομάδες.

Η δήλωση της στρατιωτικής συμμαχίας υπέρ του Assad που εξέφραζε την απειλή προς τις ΗΠΑ εκδόθηκε στο όνομα του «διοικητή της αίθουσας επιχειρήσεων των δυνάμεων που συνδέονται με τη Συρία» και μεταδόθηκε από στρατιωτική ειδησεογραφική μονάδα της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, ενός από τους στρατιωτικούς συμμάχους του Assad.

Η δήλωση δεν διευκρίνιζε εάν η Ρωσία, ο ισχυρότερος σύμμαχος του Assad, συνυπέγραφε. Παράλληλα, απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Βαγδάτη δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζουν στις τακτικές επαφές τους με τη Μόσχα ώστε να αποφευχθεί σύγκρουση με φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στη νοτιοανατολική περιοχή, γνωστή ως Badia.

Οι ξεχωριστές παρατηρήσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση, προειδοποίησαν για τους «κινδύνους της κλιμάκωσης» και ζήτησαν από το συνασπισμό των ΗΠΑ να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top