GuidePedia

0

Φρεγάτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού μαζί με δύο ομάδες Τούρκων κομάντος SAT πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο εμπορικό πλοίο Commander Tide (σημαίας Κονγκό). Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα διεθνή χωρικά ύδατα Νότια Καστελόριζου αλλά εντός του FIR Aθηνών.

Δύο ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων SAT επιβιβάστηκαν στο πλοίο το οποίο προσέγγισαν με φουσκωτή λέμβο. Από αέρα περιπολούσε το ελικόπτερο S-70 της τουρκικής φρεγάτας, 2 σκάφη Ε-Δ και 2 Ε/Π της Τ/ΔΑΑ και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση έγινε τις βραδινές ώρες του Σάββατου 2 Ιουνίου 2017 και είχε σαν αποτέλεσμα την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, 1 τόνος και 71 κιλά ηρωίνη.

Για ιστορική επιχείρηση κάνουν λόγο οι Τούρκοι καθώς όπως λένε η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μέσα σε 26 λεπτά

Σύμφωνα και με πληροφορίες  το πλοίο οδηγήθηκε στη Ναυτική Βάση του AKSAZ .

Η όλη ιστορία και η επιχείρηση «βρωμάει» από μακριά ότι είναι στημένη με μοναδικό σκοπό την επίδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας των Τούρκων.

Ηδη οι Τούρκοι ανακοίνωσαν χτες νέο αποκλεισμό του συμπλέγματος της Μεγίστης.

Η Άγκυρα εξέδωσε δυο NAVTEX για διεξαγωγή ασκήσεων, με την πρώτη να στοχοποιεί την περιοχή του Καστελόριζου και την άλλη την Κυπριακή ΑΟΖ, καταδεικνύοντας με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις περιοχές τις οποίες εποφθαλμιά η Τουρκία μετά το 1948 που πραγματοποιήθηκε η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Το Καστελόριζο εμποδίζει αποφασιστικά την δυνατότητα επέκτασης της τουρκικής ΑΟΖ.

Η τουρκική άσκηση στο Καστελόριζο θα πραγματοποιηθεί με την NAVTEX 586/17 , και η θα ξεκινήσει στις 08 Ιουνίου 2017 μέσα σε περιοχή εντός των FIR Αθηνών και Λευκωσίας αλλά και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας την οποία αμφισβητεί η Τουρκία.

Απώτερος όμως σκοπός όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη είναι ότι πρόκειται για ρεσάλτο-πρόβα διάλυσης της ΑΟΖ μας.










πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top