GuidePedia

0

Την τακτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας διατηρεί και η νέα αμερικανική κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να βαδίζει στα βήματα της προηγούμενης σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργεί η Άγκυρα εναντίον της Ελλάδας.

Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, αμερικανός αξιωματούχος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην ιστοσελίδα mignatiou.com, και απάντησε στο βασικό ερώτημα για την αμερικανική θέση έναντι των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων.

Ο αξιωματούχος είπε ότι «η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν δημιουργήσει από καιρού διπλωματικά κανάλια μέσω των οποίων αντιμετωπίζουν τα θέματα του Αιγαίου».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία όλων των κρατών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες η Ουάσιγκτον ζήτησε δια της διπλωματικής οδού από την Άγκυρα να υιοθετήσει μια λιγότερο επιθετική στάση στο Αιγαίο, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω αύξηση της έντασης στις σχέσεις με την Ελλάδα, όπως αυτή αποτυπώνεται αφενός σε επίπεδο δηλώσεων πολιτικών, αλλά και στρατιωτικής κινητικότητας.
  πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top