GuidePedia

0

ΣΚΟΠΕΥΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Δύο ύποπτοι «γκιουλενιστές» και οι οικογένειές τους συνελήφθησαν κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, όπως αναφέρει η Sabah, επικαλούμενη πηγές ασφαλείας.

Πρόκειται για δύο πρώην υπαλλήλους υπουργείου, τις συζύγους και τα παιδιά τους, που θεωρείται ότι προσπαθούσαν να διαφύγουν, περνώντας παράνομα τα σύνορα με την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δράστες είχαν επάνω τους 4.000 ευρώ και 2.000 τουρκικές λίρες, σε μετρητά. Οι τουρκικές Αρχές ασφαλείας συνέλαβαν τους τέσσερις ενήλικες, ενώ τα παιδιά τους εστάλησαν σε συγγενείς.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γκιουλέν θεωρείται πως ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, ενώ υποστηρίζει ότι έκτοτε 100 άτομα έχουν περάσει παράνομα στην Ελλάδα, περιλαμβανομένων των οκτώ αξιωματικών, που τελικά δεν εκδόθηκαν στην Τουρκία, παρά τις πιέσεις που άσκησε η γείτονα.

Παράλληλα, η Daily Sabah, υπενθυμίζει την περίπτωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και δεν εκδόθηκαν στην Τουρκία, παρά τις πιέσεις της γείτονας χώρας.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top