GuidePedia

0


Μια εξαιρετική προσπάθεια δημοσίων σχέσεων μας επεφύλασσαν για σήμερα οι Τούρκοι με ένα έξυπνα στημένο πραγματικό βίντεο, το οποίο βέβαια στον προσεκτικό παρατηρητή προκαλεί χαμόγελο, αφού περιέχει – ως είθισται από τουρκικής πλευράς αφού οι γείτονες προοδεύουν συνεχώς σε κόλπα που βελτιώνουν τη δημόσια εικόνα ενώ εξυπηρετούν και στόχους εξωτερικής πολιτικής, ενώ πάντα κινούνται εντός των πλαισίων της πολιτικής ορθότητας…

Το καλοφτιαγμένο βίντεο που έφτιαξε η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, καλείται «τουρκική-ελληνική φιλία στη Μεσόγειο» αποτυπώνει την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Υποπλοίαρχος Κρυσταλλίδης» P69, και την τουρκική κορβέτα TCG Bafra, γνωστή στην Κύπρο καθώς συχνά πυκνά… σκάει μύτη για να εκφοβίσει τους Ελληνοκύπριους σε οποιαδήποτε δραστηριότητα αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων προβαίνουν. Κάνουμε λάθος;

Τα δυο πλοία συνυπήρξαν και συνεργάστηκαν στο πλαίσιο της δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) και η συνάντησή τους μεσοπέλαγα, με την τουρκική φρεγάτα να πλησιάζει ταχέως το ελληνικό σκάφος, να ακολουθεί ανταλλαγή αλληλογραφίας και δώρων και στη συνέχεια το τουρκικό πλοίο αναπτύσσει ταχύτητα και απομακρύνεται…Αυτός ο παράγοντας «ταχύτητα» δείχνει να είναι το μυστικό στο βίντεο, που περνάει έμμεσα το υποσυνείδητο μήνυμα «η Τουρκία βρίσκεται μια ταχύτητα μπροστά»! Κάνει μια στάση για αβρότητες και φεύγει μπροστά σαν το άτι που ξεχωρίζει στον καλπασμό από τα άλλα! Χαλάλι τους! Έχουν και πλάκα οι γείτονες, στο ότι βγάζουν απίστευτο «άγχος προβολής και αποδοχής», αν και άλλοι παράγοντες είναι που θα τους το εξασφαλίσουν!

Το μήνυμα είναι ασφαλώς η φιλία και η συνεργασία, εξ ου και η προαναφερθείσα «πολιτική ορθότητα» κι ας μην ανοίξουμε το θέμα της τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο, ιδίως το ανατολικό. Διότι αν το μήνυμα είναι να συναντιόμαστε καταμεσής στις θάλασσες και να ανταλλάσσουμε δώρα υπό την προϋπόθεση προσαρμογής της χώρας στη στρατηγική βούληση του επίδοξου – και τόσο ατζαμή και άτσαλου – ηγεμόνα της περιοχής, τότε η απάντηση είναι αυθόρμητη, «ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε».

Και όπως θα διαπιστώσει κανείς στο βίντεο, δεν καταγράφεται φιλικός χαιρετισμός, ένα συγκρατημένο χαμόγελο, έτσι για τους τύπους, από μακριά, να σηκώσει κάποιος το χέρι όπως κάνουν οι καθημερινοί άνθρωποι. Ευτυχώς βέβαια δεν είμαστε αμφότεροι… Βορειοκορεάτες, να (χαμο)γελάμε, να κλαίμε και να οδυρόμαστε… κατά παραγγελία, για να μη βρεθούμε να σπάζουμε τίποτα πέτρες σε κανένα κορφοβούνι, κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση!

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου