GuidePedia

0

Τη βαθιά πεποίθηση της ηγεσίας της Τουρκίας περί συνωμοσίας δυτικών κρατών για την εξάλειψη της Τουρκίας από το χάρτη, που εκδηλώνεται με τη δημιουργία και στήριξη «τρομοκρατικών ομάδων» αλλά και με την υποδαύλιση του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, εκφράζει σε νέο αποκαλυπτικό άρθρο του ο διευθυντής της εφημερίδας Yeni Şafak Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα για τις στρατηγικές επιδιώξεις του Ερντογάν. Η εφημερίδα άλλωστε είναι η ναυαρχίδα των φιλικών προς τον Ερντογάν μέσων, και ο Καραγκιούλ φέρεται ως άτυπος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου. Αναδημοσιεύουμε σε μετάφραση του pontos-news.gr από την αγγλική έκδοση.



Ο τελευταίος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας: Αυτόν το χάρτη θα τον σχεδιάσουμε εμείς


Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέλους άνοιξε τη συζήτηση για τη Λοζάνη. Έκανε μια δήλωση που πυροδότησε συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίον μια αυτοκρατορία λεηλατήθηκε, πώς κατακερματίστηκε σε κομμάτια/χώρες, πώς εγκλωβίστηκε στην Ανατολία και πώς στόχος ήταν να κατασταλεί το τελευταίο προπύργιο στην Ανατολία διά της πιέσεως και της βίας· ακόμα πώς κρατήθηκε υπό κηδεμονία καθ’ όλο τον 20ό αιώνα και πώς σήμερα εξυφαίνονται σενάρια για την επανακατάληψη της Ανατολίας και την περαιτέρω κατάτμησή της.

«Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών και το 1923 μας υποχρέωσαν να δεχτούμε τη Λοζάνη. Κάποιοι επιχείρησαν να μας κοροϊδέψουν για να πιστέψουμε ότι η Λοζάνη ήταν μια “νίκη”. Είναι προφανές. Στη Λοζάνη δώσαμε νησιά όπου ακουγόμασταν όταν φωνάζαμε. Αυτό αποκαλούν νίκη;»

«Την 15η Ιουλίου έγινε μια απόπειρα εισβολής για να αρπάξουν το τελευταίο κομμάτι που μας ανήκει – το ένα πέμπτο από όσα χάσαμε μεταξύ 1012 και 1923. Το έθνος δεν τους παρέδωσε αυτά τα εδάφη. Η 15η Ιουλίου είναι για το τουρκικό έθνος ο δεύτερος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας. Αν είχε επιτύχει το πραξικόπημα, θα εμφανίζονταν με κάτι ανάλογο με τη Συνθήκη των Σεβρών.»


Η υπογραφή της Συνθήκης της Λοζάνης

Ο τελευταίος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η αμείλικτη αντίσταση

Έως σήμερα δεν υπήρξε πολιτικός ηγέτης που να μιλήσει καθαρά και ξάστερα για τις αιτίες των προβλημάτων της Τουρκίας, [να πει] τις αλήθειες και να μιλήσει για τις νέες επιθέσεις των Σταυροφόρων που στοχεύουν την περιοχή.

Αυτό προσπαθούσαμε να πούμε εδώ και δύο χρόνια όταν μιλούσαμε για τον «τελευταίο Πόλεμο της Ανεξαρτησίας», για «αναμέτρηση ηλικίας 100 ετών», για «απελευθέρωση από την κηδεμονία του 20ού αιώνα» και για «αμείλικτη αντίσταση». Ιδού γιατί σταθερά επιχειρούν να μας κρατήσουν έξω από την εξίσωση σε κάθε σύγκρουση και αναμέτρηση που αφορά την εγκαθίδρυση μιας νέας μεταψυχροπολεμικής νέας τάξης.

Νά γιατί έγινε η εισβολή στο Ιράκ. Και νά πώς εξηγείται ο πόλεμος στη Συρία.

Νά πώς εξηγούνται τα προσχέδια χαρτών για τη νέα Μέση Ανατολή. Νά γιατί η Τουρκία χτυπιέται πισώπλατα, μια χώρα που επιχειρεί να ορθοποδήσει μετά από έναν αιώνα. Νά γιατί επιχειρήθηκε η εξόντωση των ηγετών της μεγάλης πορείας της Τουρκίας με τις επεμβάσεις της 17ης και της 25ης Δεκεμβρίου. Νά γιατί χρησιμοποίησαν σενάρια εισβολής και εμφύλιου πολέμου τη 15η Ιουλίου.

Η επιχείρηση της μεγάλης εισβολής. Ποιος θα παραμείνει όρθιος;


Τα πάντα στην περιοχή μας ξεκινούν με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι αδύνατη η κατανόηση του σήμερα αν δεν ξεκινήσουμε από εκεί· η σχεδίαση της Τουρκίας, ο νέος χάρτης της περιοχής, το στάτους κβο της Μέσης Ανατολής, η εθνοτική αποσύνθεση, ο σεχταριστικός διαχωρισμός, τα κράτη-προγεφυρώματα και η κηδεμόνευση απέναντι στην οποία δεν μπορούμε να σηκώσουμε ανάστημα.

Βλέπετε, το στάτους κβο μορφοποιείται προς την κατεύθυνση της διάλυσης τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Επιχειρούν να επιβάλουν μια νέα γεωγραφική σχεδίαση.

Εφαρμόζεται σχέδιο ολοκληρωτικής εισβολής για την απόκτηση πλήρους ελέγχου στη μεσαία ζώνη της Γης, από τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι αυτές του Ειρηνικού, με εισβολή σε πολλές χώρες· η διάσπασή τους μέσω εμφύλιων πολέμων, η εγκαθίδρυση νέων κρατών [που θα λειτουργούν ως] προγεφυρώματα και η διασφάλιση ότι η συγκεκριμένη γεωγραφία θα διατηρηθεί κηδεμονευόμενη για ακόμα έναν αιώνα.

Πώς θα είναι αυτό το νέο στάτους κβο; Ποια κράτη θα παραμείνουν στα πόδια τους; Ποια θα διασπαστούν και ποια θα γίνουν μεγαλύτερα; Ποιος θα είναι ικανός να αντισταθεί σε αυτό το μεγάλο σχέδιο ασφαλείας, τη νέα επιχείρηση εισβολής που πήρε τη μορφή πολιτικής ρητορείας μέσα από όρους όπως «ισλαμική απειλή» και «πάταξη της τρομοκρατίας»;

Οι σύμμαχοι μας κάνουν επίθεση μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων

Το φιλοατλαντικό κέντρο, που κατέστησε σαφές το σχέδιο της μεγάλης εισβολής το οποίο άρχισε τη δεκαετία του ’90 μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, άρχισε τώρα να βάλλει την Τουρκία. Ανέπτυξαν τον όρο «γεωγραφία του χάους» και καταδίκαζαν τους πάντες στην περιοχή μας με βάση αυτό. Τώρα επιχειρούν να διασπείρουν το χάος που ξεκίνησαν στη Μέση Ανατολή στην Τουρκία.


Η σύγκρουση ξεκίνησε γιατί η Τουρκία επέλεξε τον δικό της δρόμο, αρνήθηκε την εξάρτηση από τον έναν, αποδέχτηκε τη γεωγραφική θέση και την ιστορία της και αποφάσισε να απευθυνθεί στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο με μια νέα πολιτική γλώσσα.

Η περιφερειακή δυναμική δεν μπορεί να εξηγήσει καμία τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή, αλλά ούτε και τη γέννηση και το θάνατο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Κάθε τρομοκρατική ομάδα που ίδρυσαν, χρηματοδοτούν, εκπαιδεύουν και προσδιορίζουν τους στόχους της είναι μέρος του μεγάλου αυτού σχεδίου. Το PKK, το Ισλαμικό Κράτος, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και η ένοπλη πτέρυγά του (YPG) εντάσσονται σε αυτό. Το ίδιο και οι φέρουσες στοιχεία εισβολής επιθέσεις στις νοτιοανατολικές μας επαρχίες και περιφέρειες.

Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας που ξεκίνησε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου [2015] δεν συνιστά αγώνα κατά της τρομοκρατίας αλλά μάχη αντιμετώπισης απόπειρας εισβολής. Η απόπειρα της 15ης Ιουλίου [2016] είναι η πλέον αιματηρή απόπειρα εισβολής.


(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Πόλεις-κράτη και νέα προγεφυρώματα

Απεργάστηκαν σχέδια επίθεσης για κάθε χώρα. Την απειλή αντιμετωπίζουν πολλά κράτη από τη Βόρεια Αφρική μέχρι την Κεντρική, από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Νότια Αφρική. Για κάθε χώρα υπάρχει προσχέδιο νέου χάρτη· για το Ιράκ, την Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Τουρκία. Τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν μικροεθνικισμό και πόλεις-κράτη, διαχωρισμούς επί τη βάσει της θρησκείας και δημιουργία κρατών-προγεφυρωμάτων. Κανένα από τα κράτη της περιοχής μας δεν είναι ασφαλές, και κανένα δεν θα είναι προστατευμένο από την απειλή ακόμα κι αν εγκαθιδρύσει σχέσεις με το ατλαντικό κέντρο.

Η Τουρκία ανέπτυξε ρητορική μεγάλης αντίστασης από εκατονταετίας, κάτι που επηρέασε κράτη και περιοχές· η βούληση για αντιπαράθεση αποτυπώνεται στους δρόμους, σε πόλεις και σε χώρες ολόκληρες. Και είναι η μόνη στάση που μπορεί να κρατήσει κανείς απέναντι στα σχέδια για τη μεγάλη εισβολή.

Χώρες που ενδίδουν σε βολικές προτάσεις, θα βρεθούν στη θέση των εμιράτων που περίμεναν τη σειρά τους κατά την επέλαση των Μογγόλων.

Αυτοί που βλέπουν καθαρά το μεγάλο παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν άμυνες. Εμείς το είδαμε αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Το είδαμε στο Αφγανιστάν, στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στο Ιράκ και την Υεμένη. Το είδαμε και για το λόγο αυτόν είμαστε σε κατάσταση συναγερμού.

Οι προδότες είναι παντού

Η περίοδος που διανύουμε είναι τόσο εύθραυστη όσο και εκείνη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ο αγώνας τώρα είναι τόσο μεγάλος όσο εκείνος του Πολέμου της Ανεξαρτησίας. Είναι γι’ αυτόν το λόγο που μιλάμε για τον τελευταίο Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Δεν πρόκειται για ρητορική ηρωισμού αλλά για την πλήρη αλήθεια. Επιπλέον, να θέτετε σε αμφισβήτηση κάθε χώρα, κάθε κύκλο και πρόσωπο που επιχειρεί να καταδικάσει το έθνος μας σε ύπνωση.

Στον μεγάλο αυτό αγώνα, το PKK/PYD, η FETÖ [σ.σ.: οργάνωση του Γκιουλέν] ή το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι οι μόνοι στο μέτωπο των προδοτών, των εχθρών της ιστορίας και της [υφιστάμενης] γεωγραφίας. Είναι η ευθεία προέκταση, οι εκτελεστές των μυστικών υπηρεσιών αυτών των χωρών στην περιοχή μας. Είναι εχθροί αυτής της γεωγραφίας.

Πέρα απ’ αυτούς, όμως, καθένας που συγκαλύπτει την αλήθεια και μας εμποδίζει να τη δούμε είναι –με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο– μέρος αυτής της υπόθεσης. Εμπλέκεται ακόμα αν είναι πολύ κοντά μας.

Τρία μεγάλα πλήγματα και η εξέγερση

Είδαμε τους πολέμους των Σταυροφόρων. Ζήσαμε την εισβολή των Μογγόλων. Περάσαμε μέσα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες καταστροφές που συνέβησαν στην περιοχή μας. Είναι τα τρία πλήγματα έναντι των οποίων η αντίσταση ξεκίνησε από την Ανατολία κι ένα πιο φωτεινό μέλλον οικοδομήθηκε. Η αντίσταση αυτή ενεργοποίησε ολόκληρη την περιοχή και οδήγησε σε καθολική εξέγερση.

Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Γι’ αυτό επιτίθενται στην Τουρκία. Ξέρουν πολύ καλά ότι η οργή που ξεπηδά από τούτα τα μέρη και η ελεύθερη πολιτική στάση θα φέρουν τούμπα την ιστορία. Τίποτα δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν όταν η αντίσταση θα έχει φέρει τη νίκη. Δεν θα μπορούν πια να παρενοχλούν χώρες. Έτσι, ουδέποτε θα εγκαταλείψουμε τον αμείλικτο αγώνα κατά των εξωτερικών εισβολέων και των κύκλων υπέρ της κηδεμόνευσης στο εσωτερικό.

Ως εκ τούτου, δεν θα νομιμοποιήσουμε κανέναν αγώνα που θα γίνει στο όνομα της εθνοτικής ή της θρησκευτικής ταυτότητας.

Αν έχουν αυτοί χάρτες, έχουμε κι εμείς

Η προσπάθειά τους να μας συρρικνώσουν μας δυναμώνει ώστε να αναστρέψουμε τον άνεμο του κακού που πνέει. Απέναντι στα δικά τους προσχέδια χαρτών, θα φτιάξουμε τους δικούς μας χάρτες. Θα οικοδομήσουμε σταθερές γέφυρες στην περιοχή και θα ενωθούμε σε μια αλληλεγγύη ισχύος. Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα, το έθνος, το έδαφος, τις αξίες και το μέλλον μας στα σχέδιά τους.


(Φωτ.: EPA / Cem Turkel)

Κοιτάξτε τα φρικτά παιχνίδια που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για να σαμποτάρουν την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη». Κάτι ανάλογο κάνουν Βρετανία και Γερμανία. Απεργάζονται κάθε μορφής σχέδιο για να πλήξουν την Τουρκία, και περιφερειακά και στο εσωτερικό. Η απειλή έρχεται από όλους τους συμμάχους μας. Μας πολεμούν από τις στρατιωτικές βάσεις στο έδαφός μας από όπου οργανώνουν και τις τρομοκρατικές ομάδες.

Το σχέδιο για λεηλασία του χρήματος των Σαουδαράβων

Κάθε ενέργειά τους στην περιοχή μας την τελευταία 20ετία, και κάθε τους σχέδιο, στρέφεται κατά της Τουρκίας. Με το πρόσχημα της συμμαχίας μάς προκάλεσαν σοβαρές βλάβες. Εξόπλισαν τρομοκρατικές οργανώσεις και τις έβαλαν στην Τουρκία. Αιματοκύλησαν τη χώρα μας. Είναι αυτοί που προσωπικά σχεδίασαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και το σχέδιο του εμφυλίου και το εξυπηρέτησαν διά του Φετουλάχ Γκιουλέν και των τρομοκρατών του. Σήμερα συνεχίζουν τον ίδιο πόλεμο εναντίον μας εντός τουρκικών συνόρων. Η 15η Ιουλίου είναι η ημερομηνία έναρξης της –από εκατονταετίας– αντίστασής μας. Είναι μια μορφή αντιστασιακού αγώνα όπως εκείνος των Πολέμων των Σταυροφόρων.

Εισβάλλουν στην περιοχή αλλά ενεργούν και ως ολοκληρωτικοί εχθροί του πολιτισμού λεηλατώντας. Διέπραξαν σφαγές στο Ιράκ και λεηλάτησαν ό,τι ανήκει στους πολιτισμούς. Τώρα σχεδιάζουν να κάνουν πλιάτσικο και στη Σαουδική Αραβία. Παρουσίασαν νόμο που καθιστά τη Σαουδική Αραβία υπεύθυνη για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας το δρόμο για αποζημιώσεις.

Πραγματικός στόχος τους είναι να βάλουν στο χέρι τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια της χώρας. Αν είχαν επιτύχει την 15η Ιουλίου, θα γινόμασταν μάρτυρες ανάλογου πλιάτσικου στην Τουρκία. Η χώρα θα κοβόταν σε κομμάτια· θα απέκοπταν την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης και όλος ο πλούτος της χώρας θα κατάσχονταν.

Η αναμέτρηση για τη Λοζάνη και η φαγωμάρα της Δύσης


Πηγή για κάθε εξέλιξη στην Τουρκία είναι οι ιστορικές της καταβολές, που θα πρέπει να λαμβάνονται πάντα υπόψιν. Εκεί θα βρείτε την αιτία για τις τρέχουσες κρίσεις και γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε σε επαγρύπνηση καθημερινά και να μην υποκύπτουμε σε απατηλά σχέδια. Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι η εξήγηση ακόμα και για τα ελάσσονος σημασίας γεγονότα. Ο πόλεμος αυτός δεν έχει τελειώσει. Μόλις πρόσφατα ξεκινήσαμε τον αγώνα μας.

Από τη στιγμή που εξαπέλυσαν τη δεύτερη επίθεση μετά τη Λοζάνη, θα εγείρουμε διεκδικήσεις για την περίοδο από τότε μέχρι τώρα και θα τους ζητήσουμε να λογοδοτήσουν για όλα όσα χάσαμε.

Εμείς είμαστε αυτοί που θα αναστρέψουμε την ιστορία παρά τους αντίθετους ανέμους, και θα σχεδιάσουμε τον νέο χάρτη της περιοχής. Εμείς είμαστε αυτοί που θα κερδίσουμε τον αγώνα, όχι εκείνοι. Θα το δείτε στα επόμενα χρόνια· η μεγάλη κρίση θα ξεσπάσει μέσα στους κόλπους της Δύσης όπως και ο πραγματικός εμφύλιος πόλεμος.

Ibrahim Karagül

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου