GuidePedia

0

Στέφανος Μυτιληναίος
Στο τελευταίο άρθρο του, της Παρασκευής, ο αρχισυντάκτης της ερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, δίνει για μια ακόμη φορά τα «ρέστα» του προσπαθώντας να «εκφράσει» στον τουρκικό ισλαμιστικό όχλο τις γεωπολιτικές μούρλες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και παράλληλα να μας ενημερώσει για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Αφού για μια ακόμη φορά ο Καραγκιούλ κατηγορεί τους Αμερικανούς ότι «έστρεψαν το Ισλαμικό Κράτος ενάντια στην Τουρκία, έστρεψαν την κυβέρνηση της Βαγδάτης ενάντια στην Τουρκία, έστρεψαν το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και το συριακό του παρακλάδι το PYD ενάντια στην Τουρκία», εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό:

«Συνεχίζουν να χτυπούν την Τουρκία από τη συριακή και την ιρακινή επικράτεια. Μετέτρεψαν τα εδάφη των δύο αυτών χωρών σε αντιτουρκικό χώρο με το Ισλαμικό Κράτος και το PKK/PYD και τους έδωσαν πλήρη έλεγχο στα σύνορά μας… Δεν εξαπολύουν μόνο τρομοκρατικές επιθέσεις από εκεί… Τραβάνε μια αντιτουρκική γραμμή από τη Μεσόγειο μέχρι τα σύνορα του Ιράν και προσπαθούν να μας κλειδώσουν μέσα στην Ανατολία».

Εδώ βεβαίως γεννιέται μια εύλογη απορία: Αφού η Ανατολία είναι η Τουρκία, δηλαδή πώς προσπαθούν να τους κλειδώσουν; Ας κάτσουν πίσω από τα σύνορά τους όπως κάνει όλως ο πολιτισμένος κόσμος. Αλλά η Τουρκία δεν ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο και η «εξωφρενική απαίτηση» να περιοριστεί στα σύνορά της θεωρείται «κλείδωμα».

Να σημειώσουμε εδώ πως ό,τι γράφει ο Καραγκιούλ τα υπαγορεύει ο Ερντογάν. Αποδεχόμαστε αυτά τα κείμενα ως προσωπικές απόψεις του Ερντογάν που τις υπογράφει ο Καραγκιούλ.

«Πρωτίστως το Ιράν και οι χώρες της περιοχής είναι μέσα σε αυτό το σχέδιο» του «κλειδώματος» της Τουρκίας στην Ανατολία -σύμφωνα με τον Καραγκιούλ και συνεχίζει:

«Πρωτίστως οι ΗΠΑ και σχεδόν όλοι οι σύμμαχοί μας εμπλέκονται σε αυτό. Ενώ το Χαλέπι γίνεται σωρός από ερείπια, η Μοσούλη χτυπιέται με τη δικαιολογία μιας οργάνωσης [σ.σ. η «δικαιολογία» για την επίθεση στη Μοσούλη που αναφέρει ο Καραγκιούλ είναι το Ισλαμικό Κράτος], ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι-σχέδιο έχει ενεργοποιηθεί για σεχταριστικό πόλεμο» που αποσκοπεί, λέει παρακάτω, να εξολοθρεύσει όσους είναι κοντά στην Τουρκία, είναι δηλαδή σύμμαχοί της.

Αναφέρεται στη συνέχεια στον Ταρίκ Χασίμι, πρώην αντιπρόεδρο του Ιράκ και τώρα καταδικασμένο σε θάνατο για συμμετοχή σε τζιχαντιστικές τρομοκρατικές ενέργειες, που ζει στην Τουρκία υπό την προστασία του Ερντογάν και στον πρώην κυβερνήτη της επαρχίας Νινευή, τον Αθέελ Νουτζαΐφι, που πριν μερικές ημέρες η ιρακινή κυβέρνηση εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του για προδοσία του Ιράκ για λογαριασμό της Τουρκίας. Αυτά τα δύο ισλαμιστικά «μπουμπούκια», που είναι προσκυνημένοι στην Τουρκία, είναι τα θύματα του «κακού» σιιτικού Ιράκ που θέλει να προκαλέσει σεχταριστικό πόλεμο ενάντια στους σουνίτες μουσουλμάνους, στους οποίους η Τουρκία παριστάνει (αυτοχρίστηκε) την προστάτιδά τους. [Πατώντας πάνω στα ονόματά τους οδηγείστε σε ειδησεογραφία που αφορά τον καθένα τους ώστε να τους «γνωρίσετε» και να συνειδητοποιήσετε ποιοι είναι οι «φίλοι» της Τουρκίας].

«Οι Ηνωμένες πολιτείες κάνουν αυτό το σχέδιο. Η Βαγδάτη κάνει αυτό το σχέδιο. Το Ιράν κάνει αυτό το σχέδιο. Προωθείται ένας χάρτης της Μέσης Ανατολής βασισμένος στη σεχταριστική ταυτότητα [σ.σ εννοεί τη δημιουργία εθνών και κρατών βασισμένα στην κοινή θρησκεία ή εθνότητα και όχι όπως είναι το σημερινό πολυεθνικό χάος] και η Μοσούλη πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο θύμα αυτού του σχεδίου. Επειδή σε όλα τα σενάρια που έχουν παιχθεί μέσω της σεχταριστικής ταυτότητας, νικητές είναι οι ΗΠΑ και το Ιράν. Όλα τα βρόμικα σχέδια πίσω από την επιχείριση της Μοσούλης αποκαλύφθηκαν μόλις η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος άρχισε να μετατρέπεται σε μια εξαπάτηση, σε μια θεατρική σκηνή».

Και τώρα αρχίζει το «παραμύθι Ερντογάν», αυτό που διαβάζουμε και από τα διεθνή πρακτορεία «στρογγυλεμένο», ακολουθεί δίχως «ευγένειες» και «πολιτικές ορθότητες»:

«Στρατιωτικές επεμβάσεις που θα έχουν στόχο τη Μοσούλη και τους σουνίτες θα εμποδιστούν πολύ δυναμικά. Ως κεντρική χώρα της περιοχής, η Τουρκία οφείλει να απαντήσει τους πολέμους (εθνικής ή θρησκευτικής) ταυτότητας, στους πολέμους πετρελαίου, στους πολέμους διαμοιρασμού στη Συρία και στο Ιράκ, άμεσα και δίχως δισταγμό. Επειδή μόλις καταφέρουν τον στόχο τους, δεν θα έχει απομείνει τίποτα για την Τουρκία να κάνει».

«Προφανώς το θέμα [της Μοσούλης] δεν έχει να κάνει καθόλου με το Ισλαμικό Κράτος. Είναι εκείνοι που έβαλαν το Ισλαμικό Κράτος εκεί [σ.σ. είναι γνωστό ότι το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη εισβάλλοντας στο Ιράκ μέσα από το έδαφος της Τουρκίας, αυτό φυσικά δεν θα το πει ο Καραγκιούλ], που απέσυραν χιλιάδες Ιρακινούς στρατιώτες από τη Μοσούλη μέσα σε μια νύχτα για να στήσουν το παιχνίδι. Η Μοσούλη θα δεχθεί εισβολή από παραστρατιωτικούς που συνδέονται με το Ιράν και Ιρακινούς στρατιώτες που είναι σιίτες».

Ο Καραγκιούλ προσπαθεί να δικαιολογήσει παραπάνω γιατί η Τουρκία πρέπει να εισβάλει στη Μοσούλη.

Εξηγεί ότι οι Άραβες σουνίτες της περιοχής έχουν την ανάγκη «προστασίας» της Τουρκίας από τους σιίτες που θα τους εξολοθρεύσουν.

«Τι απλό σενάριο, πόσο ερασιτεχνικά προετοιμασμένο έργο», διαπιστώνει μόνος του ο Καραγκιούλ.
Και τώρα στο ζουμί:

Γιατί η Τουρκία θέλει να καταλάβει Χαλέπι – Μοσούλη

Σύμφωνα με τον Καραγκιούλ η Τουρκία πρέπει να καταλάβει το Χαλέπι και τη Μοσούλη για να μην μεταφερθεί ο πόλεμος στο εσωτερικό της Τουρκίας, στην Ανατολία.

«…ο πόλεμος θα μεταφερθεί στην Ανατολία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Επειδή ο τελικός στόχος όλων των κρίσεων στην περιοχή είναι η Τουρκία. Ο μεγάλος στόχος είναι η Τουρκία».

«Για αυτό η Τουρκία χρειάζεται να επεκτείνει τα εδάφη της παρέμβασής της [εισβολής] και ποτέ να μην κάνει πίσω μέχρι όλα τα τρομοκρατικά στοιχεία και τα ξένα στοιχεία στα βόρεια της γραμμής Μοσούλης-Χαλεπιού εξολοθρευτούν [εννοεί κυρίως τους Κούρδους και δευτερευόντως τους σιίτες]. Καμιά διεθνής φόρμουλα, καμιά πολυεθνική συμφωνία δεν θα μας παρέχει ασφάλεια όπως αυτές οι παρεμβάσεις [εισβολές]. Η Τουρκία πρέπει να κάνει στρατιωτικά βήματα κοιτώντας εξ ολοκλήρου τις πραγματικότητες της περιοχής και τα μελλοντικά σενάρια».

Και συνεχίζει:

«Αφήστε το Διεθνές Δίκαιο να έρθει πίσω μας [με άλλα λόγια το «γράφουν» εκεί που δεν πιάνει μελάνι το Διεθνές Δίκαιο]. Αφήστε τα πολυεθνικά τραπέζια να στηθούν αφού έχουμε παρέμβει. Αφήστε να υπάρχουν απειλές και δηλώσεις ολόγυρα. Αφήστε εκείνους που κλαψουρίζουν στο εσωτερικό λέγοντας: «η Τουρκία σύρεται σε ένα βάλτο». Όποιος κάνει ένα βήμα θα κερδίσει».

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι αυτό το επιθετικό δόγμα της Τουρκίας θα εξασφαλίσει το μέλλον της για μια χιλιετία.

Κατηγορεί (ποιους δεν λέει) ότι έχουν σχέδιο να μετατρέψουν όλη τη Μέση Ανατολή, και την Τουρκία μαζί, σε πόλεις κράτη.

Το σχέδιο των παρανοϊκών της Άγκυρας, σύμφωνα με τον Καραγκιούλ που γράφει ό,τι του λέει ο Ερντογάν, είναι:

1. Επέκταση του μοντέλου της επιχείρισης «Ασπίδα του Ευφράτη» από τις ακτές της Μεσογείου μέχρι τα σύνορα του Ιράν.

2. Εισβολή στη Συρία στην Εφρίν [κουρδικό καντόνι στη βορειοδυτική Συρία] και εκκαθάριση του κουρδικού PKK/PYD από αυτή την περιοχή.

3. Εισβολή στη Συρία ανατολικά του Ευφράτη στην υπό κουρδικό έλεγχο Τελ Αμπιάντ.

4. Εισβολή της Τουρκίας στο βορειοδυτικό Ιράκ και κατάληψη της Τελ Αφάρ. Για προστασία των σουνιτών και των Τουρκμένων.

Και διαβεβαιώνει: «Καμία χώρα δεν είναι ικανή να κάνει πόλεμο ενάντια στην Τουρκία».

Και ομολογεί:

«Η Τουρκία πρέπει να προωθήσει τον δικό της χάρτη αφού οι χάρτες επανασχεδιάζονται μετά από 90 χρόνια. Κανένα εχθρικό στοιχείο προς την Τουρκία δεν πρέπει να επιτραπεί να εγκατασταθεί μεταξύ Μεσογείου και Ιράν, βόρεια της γραμμής Χαλεπιού-Μοσούλης. Αυτός είναι ο οδικός μας χάρτης».

Όσοι ζείτε ακόμα με την ψευδαίσθηση ότι ο Ερντογάν μπλοφάρει ελάτε στην πραγματικότητα. Ο Ερντογάν δεν μπλοφάρει. Έχει ήδη εισβάλει στη Συρία και στο Ιράκ.

Και ήδη προετοιμάζει το «κλίμα» για το Αιγαίο και τη Θράκη.

Όταν τελειώσει με τη Συρία και το Ιράκ θα έρθει η δική μας η σειρά.

Αφορμές και ιδεολογήματα δεν έχει πρόβλημα να βρίσκει, τα διαβάσατε παραπάνω στο κείμενο.

Εάν η Ελλάδα θέλει να είναι ασφαλής ο Ερντογάν πρέπει να χάσει σήμερα στη Συρία και στο Ιράκ.

Αλλιώς θα ζήσουμε στο κοντινό μέλλον μια «ειρηνοποιό παρέμβαση» στα βορειοανατολικά νησιά μας. Τα προγεφυρώματα έχουν ήδη στηθεί.

Υ.Γ.: Οι φιλίστορες αντιλαμβάνονται ότι η «πρόβα» όλων των παραπάνω «παίχτηκε» στην Κύπρο το 1974. Ας φροντίσουμε η «αυλαία» του δράματος να μην κλείσει στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top