GuidePedia

0

Βρετανικές πολεμικές μοίρες θα συμμετέχουν στην «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» στη Συρία καταρρίπτοντας ρωσικά μαχητικά



Aμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη θα διενεργούν τις επικείμενες αποστολές τους στην Συρία, από την Σούδα και την Κύπρο εμπλέκοντας Ελλάδα και Κύπρο στα σχέδια της Ουάσιγκτον αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες με την Ρωσία να αντιδρά έντονα.

«Βρετανικές πολεμικές μοίρες θα συμμετέχουν στην διεθνή συμμαχία για να «επιβάλουν» την ενεργοποίηση της «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», σε μια προσπάθεια να σταματήσει η Μόσχα να διαπράττει και άλλα εγκλήματα πολέμου στη Συρία», δήλωσε ο πρώην Βρετανός υπουργός Andrew Mitchell.

Ο ίδιος προετοιμάζει για τον σκοπό αυτόν να διεξαγάγει έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, δηλώνοντας παράλληλα ότι, υπάρχει ανάγκη για την αντιμετώπιση των ρωσικών αεροσκαφών, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω αεροπορικές επιδρομές εναντίον των αμάχων στην Συρία .

Ο Μίτσελ συνεχίζοντας τόνισε : «Αυτό δεν είναι μια κήρυξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι θα επιδιώξουμε να προστατεύσουμε τα αθώα θύματα των εγκλημάτων πολέμου» .

Ο Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε:

«Αυτό που λέμε είναι αρκετά προφανές. Ωστόσο, κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε μια ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία, κανείς δεν θέλει να καταρρίψει ρωσικά αεροσκάφη . Παρ “όλα αυτά, θέλουμε να δηλώσουμε ότι η διεθνής κοινότητα έχει κάνει γενικά αποδεκτή την ευθύνη για την προστασία του άμαχου πληθυσμού, στον οποίο πρέπει να παρασχεθεί άμεση βοήθεια. Αν αυτό σημαίνει μια αντιπαράθεση με ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για να προστατευθούν αθώοι άνθρωποι , για τους οποίους είμαστε υπεύθυνοι, τότε πρέπει να πάμε σε μια τέτοια αντιπαράθεση», κατέληξε ο Βρετανός για την «ειλημμένη απόφαση των ΗΠΑ να κτυπήσουν στην Συρία .

Ερωτηθείς εάν βρετανικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στο σχέδιό για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, είπε:

«Νομίζω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει, μαζί με τους συμμάχους του να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας τέτοιας ζώνης».

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας σχολιάζοντας την προκλητική δήλωση του υπουργού εξωτερικών της Βρετανίας περί ρωσικών εγκλημάτων πολέμου στην Συρία ανακοίνωσε:

«η ρωσοφοβία έγινε υστερία και αποτελεί τακτική ένεση από το βρετανικό κατεστημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πλέον δεν μας κάνει καμία σοβαρή εντύπωση».

Πρόκειται για την πρόκληση εναντίον της Ρωσίας μετά την Γαλλία και της Βρετανίας παραδοσιακού εχθρού .

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι ισχυρή «προστασία» από την βρετανική πολεμική αεροπορία θα έχουν οι Σύροι πολίτες , οι οποίοι , σύμφωνα με το Λονδίνο κινδυνεύουν από τα ρωσικά «εγκλήματα πολέμου» .

Ξαφνικά πλάκωσαν όλοι «προστάτες τους κόσμου» για να σώσουν τους Σύρους που πολεμούν εδώ και 5 χρόνια. Τώρα τους θυμήθηκαν .

Η Ρωσία από την πλευρά της τονίζει ότι οι εναέριες επιθέσεις αποσκοπούν στην καταστροφή των ομάδων του ISIS . Ωστόσο, τα περισσότερα από τα χτυπήματα έγιναν κατά των άκρως αμφιλεγόμενων ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης που εναντιώνονται στο καθεστώς του προέδρου Άσαντ.

Τζιχαντιστές και Σύροι αντικαθεστωτικοί είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα , κάτι το οποίο έχει αφαιρέσει το «μανδύα» της διεθνούς δικαιοσύνης από την πλευρά της δύσης και της Τουρκίας, στην Συρία.

Το θέμα όμως είναι ότι η Μόσχα επέτρεψε πολύ κακώς, την είσοδο στην Συρία Αμερικανών , Βρετανών, Γάλλων και Τούρκων στρατιωτών καθώς και μαχητικών αεροσκαφών του αποκαλούμενου συνασπισμού.

Όλοι αυτοί «εισήλθαν» στην χώρα για να καθαρίσουν τον Άσαντ και μόνον αυτόν, θέλοντας να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους . Τώρα όμως , ενδεχόμενη «απαγκίστρωση» ρωσικών δυνάμεων δεν υφίσταται και οδεύουμε σε μια μετωπική σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας που θα συγκλονίσει τον κόσμο.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top