GuidePedia

0


Γκιουλ-Νταβούτογλου. Τους εμπλέκει στο δίκτυο Γκιουλέν ο πρώην Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας (φωτ.: EPA / Shawn Thew)

Πραγματικός πολιτικός σεισμός στην Τουρκία, μετά την καταγγελία του πρώην Aρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, ναυάρχου Οζντέν Ορνέκ, ότι και ο πρώην Πρέδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ αλλά και ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, έχουν σοβαρή εμπλοκή στους μηχανισμούς της οργάνωσης του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν! 
Ο Ορνέκ, που καταδικάστηκε στα πλαίσια της υπόθεσης «Βαριοπούλα» και αφέθηκε ελεύθερος μετά από απόφαση του Aνωτάτου Dικαστηρίου, μιλώντας για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στη δημοσιογράφο της εφημερίδαςSözcü, Οζλέμ Γκιουρσές, είπε αναφερόμενος στον Γκιουλέν: «Αυτό ήταν ένα πραξικόπημα του ιμάμη. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον Γκιουλέν από τη δεκαετία του 1980. Αυτή που τον κατευθύνει είναι η ίδια η CIA».

Αναφορικά με τη διείσδυση της οργάνωσης του Γκιουλέν στο πολιτικό σύστημα της Τουρκίας ο πρώην Αρχηγός του τουρκικού ΠΝ είπε: «Διείσδυσαν παντού. Και η δεξιά και η αριστερά, παρότι το ήξεραν, έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν, σα να μη συνέβαινε τίποτα. Αν καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Γκιούλ και ο Νταβούτογλου, δεν θα μου φανεί καθόλου παράξενο».


Ο ναύαρχος Ορνέκ κατά την προσαγωγή του στην υπόθεση «Βαριοπούλα» (φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)

Ναύαρχος Ορνέκ: Δεν θα μου φανεί παράξενο αν Νταβούτογλου και Γκιουλ προσαχθούν σε δίκη. Κατά την άποψή μου πρέπει να δικαστούν.

Ο ναύαρχος έκανε αναφορά και στη διατάραξη των σχέσεων Ερντογάν-Γκιουλέν. «Οι δρόμοι τους χώρισαν στις 7 Φεβρουαρίου 2012, τότε που εμφανίστηκε η κρίση της ΜΙΤ. Ο Γκιουλέν θέλησε να ελέγξει τη ΜΙΤ· ο πρωθυπουργός το αντιλήφθηκε και το σταμάτησε. Αν δεν το αντιλαμβανόταν ή αν τον νάρκωναν στην εγχείρηση, θα συνελάμβαναν τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και τώρα θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι είμαστε σήμερα.»

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top