GuidePedia

0

Ένταση στην ατμόσφαιρα μεταξύ των Αμερικανών και των Τούρκων, καθώς οι Τούρκοι πιστοί στον συνήθη μαξιμαλισμό τους, δεν κάνουν πίσω ώστε να επιτευχθεί η αποκλιμάκωση στην περιοχή σταματώντας τις επιθέσεις κατά των Κούρδων του PYD, τους οποίους αποκαλούν «τρομοκράτες».
Οι Τούρκοι επιμένουν να αποκαλούν το PYD ως «συριακό παρακλάδι του ΡΚΚ» και φυσικά «τρομοκρατική οργάνωση», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνδιαλλαγής μαζί τους, πόσο μάλλον συμφωνίας.
Εν ολίγοις, για μια ακόμη φορά τα θέλουν όλα ή τίποτα με τους Αμερικανούς να καλούνται να αποφασίσουν έως πότε θα πρέπει να υποχωρούν στις απαιτήσεις της Άγκυρας, η οποία στην οποία επιδιώκει να υπαγορεύσει πολιτική στον Λευκό Οίκο και το σύστημα εξουσίας στην Ουάσιγκτον.
Το πρόβλημα ασφαλώς δεν είναι εύκολο, όμως θα πρέπει να συνυπολογίσουν, ότι το πλήγμα στο ηγετικό προφίλ των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή είναι βαρύτατο, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται.

Χθες όμως προσετέθη κι άλλο επεισόδιο στις μη φιλικές τουρκικές ενέργειες σε βάρος των ΗΠΑ, με τον εισαγγελέα της Σμύρνης, Ζαφέρ Ντουρ, να κάνει λόγο για δεσμούς των ΗΠΑ με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο και την οργάνωση του «έστησαν» οι Αμερικανοί και η CIA στο πρότυπο άλλων παραθρησκευτικών οργανώσεων, όπως οι Μορμόνοι και η Σαϊεντολογία!

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top